Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουλάχιστον 170 οι νεκροί Αφγανοί από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ — Aμερικανικοί βομβαρδισμοί εναντίον του ISIS

Για του­λά­χι­στον 170 νεκρούς Αφγα­νούς από την επί­θε­ση στο αερο­δρό­μιο της Καμπούλ κάνουν λόγο πολ­λά αμε­ρι­κα­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και της εφη­με­ρί­δας New York Times, επι­κα­λού­με­να ανώ­νυ­μες πηγές.

Στον απο­λο­γι­σμό αυτόν δεν περι­λαμ­βά­νο­νται οι Αμε­ρι­κα­νοί στρα­τιώ­τες που σκο­τώ­θη­καν από την έκρη­ξη, ούτε οι πολί­τες άλλων χωρών.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα Boston Globe, οι Αφγα­νοί που σκο­τώ­θη­καν ανέρ­χο­νται σε 169. Οι δύο αξιω­μα­τού­χοι που έδω­σαν αυτήν την πλη­ρο­φο­ρία ζήτη­σαν να παρα­μεί­νουν ανώ­νυ­μοι διό­τι δεν είχαν την άδεια να μιλή­σουν σε μέσα ενη­μέ­ρω­σης, προ­σθέ­τει το δημοσίευμα.

Το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο CNN από την πλευ­ρά του μετα­δί­δει ότι σκο­τώ­θη­καν περισ­σό­τε­ροι από 170 άνθρω­ποι και οι τραυ­μα­τί­ες ξεπερ­νούν τους 200, με βάση τις πλη­ρο­φο­ρί­ες ενός αξιω­μα­τού­χου από το υπουρ­γείο Δημό­σιας Υγεί­ας του Αφγανιστάν.

Χθες, το Πεντά­γω­νο επι­βε­βαί­ω­σε ότι 13 Αμε­ρι­κα­νοί στρα­τιώ­τες σκο­τώ­θη­καν και 18 τραυ­μα­τί­στη­καν στην επί­θε­ση αυτήν.

Aμερικανικοί βομβαρδισμοί εναντίον του ISIS

Οι ΗΠΑ εξα­πέ­λυ­σαν χθες μια αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή με drone ενα­ντί­ον ενός σχε­δια­στή επι­θέ­σε­ων του Ισλα­μι­κού Κρά­τους στο ανα­το­λι­κό Αφγα­νι­στάν, ανα­κοί­νω­σε ο στρα­τός, μία ημέ­ρα μετά την επί­θε­ση αυτο­κτο­νί­ας έξω από το αερο­δρό­μιο της Καμπούλ

Η Κεντρι­κή Διοί­κη­ση των ΗΠΑ δήλω­σε ότι η αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή έγι­νε στην επαρ­χία Ναν­γκα­χάρ, ανα­το­λι­κά της Καμπούλ. Δεν διευ­κρί­νι­σε αν ο στό­χος συν­δε­ό­ταν με την επί­θε­ση στο αεροδρόμιο.

“Οι αρχι­κές ενδεί­ξεις είναι ότι σκο­τώ­σα­με τον στό­χο. Από όσο γνω­ρί­ζου­με δεν υπάρ­χουν θύμα­τα μετα­ξύ αμά­χων”, ανέ­φε­ρε μια ανα­κοί­νω­ση του αμε­ρι­κα­νι­κού στρατού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο