Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουλάχιστον 23 νεκροί από χιονοστιβάδα στην ανατολική Τουρκία

Του­λά­χι­στον 23 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν στην επαρ­χία Βαν της ανα­το­λι­κής Τουρ­κί­ας από χιο­νο­στι­βά­δα που επέ­πε­σε στο σημείο όπου χθες είχε πέσει η πρώ­τη χιο­νο­στι­βά­δα και όπου είχαν συρ­ρεύ­σει δεκά­δες δια­σώ­στες ανα­ζη­τώ­ντας επιζώντες.

Σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Anadolu, ο κυβερ­νή­της της επαρ­χί­ας Βαν δήλω­σε ότι έχουν ανα­συρ­θεί τα σώμα­τα 14 δια­σω­στών και εννέα πολιτών.

Σύμ­φω­να με την ίδια πηγή, περί τους τριά­ντα ανθρώ­πους έχουν μετα­φερ­θεί στο νοσοκομείο.

Ο υπουρ­γός Υγεί­ας της Τουρ­κί­ας Φαρε­τίν Κοτσά προει­δο­ποί­η­σε ότι ο απο­λο­γι­σμός πιθα­νόν να επι­βα­ρυν­θεί. Ο αριθ­μός των ανθρώ­πων που βρί­σκο­νται αυτήν την στιγ­μή παγι­δευ­μέ­νοι κάτω από το χιό­νι δεν είναι γνωστός.

Οι δια­σώ­στες είχαν ανα­πτυ­χθεί στο σημείο ανα­ζη­τώ­ντας επι­ζώ­ντες έπει­τα από την χθε­σι­νή χιο­νο­στι­βά­δα που έθα­ψε ένα μίνι­μπας. Πέντε άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και οκτώ τραυ­μα­τί­σθη­καν από την πρώ­τη χιονοστιβάδα.

Στην συνέ­χεια, δεκά­δες χωρο­φύ­λα­κες, πυρο­σβέ­στες και δια­σώ­στες που ανή­κουν στην κυβερ­νη­τι­κή υπη­ρε­σία αντι­με­τώ­πι­σης κατα­στρο­φών, μαζί με κατοί­κους των γει­το­νι­κών χωριών, έσπευ­σαν στο σημείο της κατα­στρο­φής για να ανα­ζη­τή­σουν επιζώντες.

Οι έρευ­νες είχαν δια­κο­πεί την νύκτα για λόγους ασφα­λεί­ας και επα­νε­λή­φθη­σαν το πρωί. Η δεύ­τε­ρη χιο­νο­στι­βά­δα χτύ­πη­σε το μεσημέρι.

Η κατα­στρο­φή σημειώ­θη­κε στην περιο­χή του Μαχτσε­σα­ράι, στις ανα­το­λι­κές παρυ­φές της Τουρ­κί­ας, με δύσκο­λη πρό­σβα­ση και δρι­μεί­ες κλι­μα­τι­κές συν­θή­κες τον χειμώνα.

turkey1 turkey2 turkey4 turkey5 turkey6 turkey7 turkey9 turkey11 turkey12

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο