Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουλάχιστον 41 νεκροί από δύο χιονοστιβάδες στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας

Σε του­λά­χι­στον 41 ανέρ­χε­ται ο αριθ­μός των ανθρώ­πων που έχα­σαν τη ζωή τους, σύμ­φω­να με νεό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό των αρχών, όταν χιο­νο­στι­βά­δα κατα­πλά­κω­σε χθες δεκά­δες μέλη συνερ­γεί­ων διά­σω­σης ενώ επι­χει­ρού­σαν σε περιο­χή της ανα­το­λι­κής Τουρ­κί­ας, η οποία, μια μέρα πριν, είχε πλη­γεί από μια πρώ­τη χιονοστιβάδα.

Την Τρί­τη το βρά­δυ η πρώ­τη χιο­νο­στι­βά­δα σάρω­σε το Μπα­χτσε­σα­ράι, στην επαρ­χία Βαν, παρα­σύ­ρο­ντας ένα μικρό λεω­φο­ρείο όπου επέ­βαι­ναν 15 άνθρω­ποι, με απο­τέ­λε­σμα πέντε άνθρω­ποι να σκο­τω­θούν, οχτώ να τραυ­μα­τι­στούν ενώ δύο παρα­μέ­νουν αγνοούμενοι.

Περί­που 300 δια­σώ­στες και κάτοι­κοι της περιο­χής έφθα­σαν στο σημείο του δυστυ­χή­μα­τος για να βρουν τυχόν επι­ζώ­ντες. Η δεύ­τε­ρη χιο­νο­στι­βά­δα συνέ­βη χθες Τετάρ­τη γύρω στο μεση­μέ­ρι στο ίδιο σημείο, την ώρα που βρί­σκο­νταν σε εξέ­λι­ξη οι επι­χει­ρή­σεις διάσωσης.

Σε σημε­ρι­νή της ανα­κοί­νω­ση η κυβερ­νη­τι­κή υπη­ρε­σία δια­χεί­ρι­σης κατα­στρο­φών (AFAD), ανέ­φε­ρε πως 41 άνθρω­ποι, μετα­ξύ αυτών πολ­λοί δια­σώ­στες, σκο­τώ­θη­καν και 75 τραυ­μα­τί­στη­καν από τις δύο χιονοστιβάδες.

Οι επι­χει­ρή­σεις έρευ­νας και διά­σω­σης ανε­στά­λη­σαν λόγω και­ρι­κών συν­θη­κών αργά σήμε­ρα στο σημείο, τόνι­σε το κυβερ­νείο του Βαν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο