Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Κινδυνεύει με φυλάκιση επειδή χαρακτήρισε «μισογύνη» τον Ερντογάν!

Με τέσ­σε­ρα επι­πλέ­ον χρό­νια φυλά­κι­ση κιν­δυ­νεύ­ει η κουρ­δι­κής κατα­γω­γής πολι­τι­κή κρα­τού­με­νη Σεμπα­χάτ Τουν­σέλ επει­δή, κατά τη διάρ­κεια δημό­σιας ομι­λί­ας της το 2018, είχε απο­κα­λέ­σει «μισο­γύ­νη» τον Ταγίπ Ερντογάν!

Ο γενι­κός εισαγ­γε­λέ­ας του Ντι­γιά­μπα­κιρ άσκη­σε δίω­ξη κατά της Τουν­σέλ, ζητώ­ντας την φυλά­κι­ση της, καθώς ο τουρ­κι­κός νόμος απα­γο­ρεύ­ει τις «ύβρεις κατά του προέδρου».

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα του τουρ­κι­κού Τύπου, η Σεμπα­χάτ Τουν­σέλ κατη­γο­ρεί­ται πως σε ομι­λία της κατά τη διάρ­κεια δια­δή­λω­σης τον Οκτώ­βρη του 2018 χαρα­κτή­ρι­σε «από­λυ­τα μισο­γύ­νη» τον Ερντο­γάν, προ­σθέ­το­ντας ότι το κυβερ­νών κόμ­μα (AKP) είναι «εχθρός των Κούρδων».

Οι διώ­ξεις κατά της Τουν­σέλ έχουν ιστο­ρία, καθώς η ίδια είναι ενερ­γό μέλος της κουρ­δι­κής κοι­νό­τη­τας με έντο­νη πολι­τι­κή δρά­ση. Υπήρ­ξε πρό­ε­δρος του – φιλο­κουρ­δι­κού — Δημο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος των Λαών (DBP).

Η κουρ­δι­κής κατα­γω­γής πολι­τι­κός και ακτι­βί­στρια είχε συλ­λη­φθεί τον Οκτώ­βρη του 2016 με κατη­γο­ρί­ες για «φιλο­τρο­μο­κρα­τι­κή δρά­ση», ενώ τον Φλε­βά­ρη του 2019 κατα­δι­κά­στη­κε σε 15 χρό­νια φυλά­κι­ση για προ­πα­γάν­δα υπέρ του PKK.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο