Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Κοριτσάκι 4 ετών ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια κτιρίου, 91 ώρες μετά τον σεισμό

Κορι­τσά­κι ηλι­κί­ας τεσ­σά­ρων ετών, που είχε θαφτεί ζωντα­νό κάτω από τα συντρίμ­μια κτι­ρί­ου όταν έπλη­ξε τη δυτι­κή Τουρ­κία ο ισχυ­ρός σει­σμός της Παρα­σκευ­ής, σώθη­κε σήμε­ρα, τέσ­σε­ρις ημέ­ρες αργό­τε­ρα, σύμ­φω­να με τον δήμαρ­χο της πόλης της Σμύρ­νης (Ιζμίρ) και αντα­πο­κρι­τές του Γαλ­λι­κού Πρακτορείου.

«Ζήσα­με ένα θαύ­μα την 91η ώρα. Μέλη σωστι­κών συνερ­γεί­ων έβα­λαν την Αΐντα, ηλι­κί­ας τεσ­σά­ρων ετών, ζωντα­νή» από τα συντρίμ­μια, τόνι­σε ο δήμαρ­χος της Σμύρ­νης, ο Τουντς Σογέρ, μέσω Twitter.

Αντα­πο­κρι­τές του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου είδαν μέλη σωστι­κών συνερ­γεί­ων να βγά­ζουν κατα­χει­ρο­κρο­τού­με­νοι το κορι­τσά­κι από τα συντρίμ­μια κτι­ρί­ου στο προ­ά­στιο Μπαϊ­ρά­κλι, το οποίο υπέ­στη το βαρύ­τε­ρο πλήγ­μα από την ισχυ­ρή σει­σμι­κή δόνηση.

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα η τουρ­κι­κή υπη­ρε­σία αντι­με­τώ­πι­σης εκτά­κτων κατα­στά­σε­ων (AFAD) ανα­κοί­νω­σε ότι ο απο­λο­γι­σμός των θυμά­των της σει­σμι­κής δόνη­σης έφθα­σε πλέ­ον τους 100 νεκρούς, ενώ τραυ­μα­τί­στη­καν άλλοι 994 άνθρω­ποι, οι 147 από τους οποί­ους συνε­χί­ζουν να νοση­λεύ­ο­νται σε νοσοκομεία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο