Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία-κορονοϊός: Ο τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία

Ο επι­κε­φα­λής τoυ τουρ­κι­κού Ιατρι­κού Συλ­λό­γου (TTB) αμφι­σβη­τεί τους επί­ση­μους αριθ­μούς κρου­σμά­των SARS-CoV‑2 που δίνει η κυβέρ­νη­ση της Άγκυρας.

«Δεν αντα­να­κλούν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα», είπε σήμε­ρα ο Σινάν Αντι­για­μάν. Σε αντί­θε­ση με τα επί­ση­μα στοι­χεία, η Τουρ­κία βρί­σκε­ται σε ένα νέο υψη­λό του αριθ­μού των κρου­σμά­των μολύν­σε­ων. Ο Ιατρι­κός Σύλ­λο­γος (TTB) έλα­βε χθες τους αριθ­μούς κρου­σμά­των τοπι­κών ιατρι­κών συλ­λό­γων από 25 επαρ­χί­ες. Αυτοί δεί­χνουν ότι ο αριθ­μός των νέων λοι­μώ­ξε­ων σε εθνι­κό επί­πε­δο θα πρέ­πει να είναι υψη­λό­τε­ρος από τα ανα­φε­ρό­με­να σήμε­ρα 1.000 περι­στα­τι­κά την ημέρα.

Ο αριθ­μός των νέων λοι­μώ­ξε­ων αυξή­θη­κε από­το­μα, ειδι­κά στην πρω­τεύ­ου­σα της Άγκυ­ρας και στα νοτιο­α­να­το­λι­κά της χώρας, δήλω­σε ο Αντι­για­μάν. Τα κρε­βά­τια της εντα­τι­κής θερα­πεί­ας στα κρα­τι­κά νοσο­κο­μεία στη νοτιο­α­να­το­λι­κή τουρ­κι­κή μητρό­πο­λη Ντι­γιάρ­μπα­κιρ και στην επαρ­χία Σαν­λιούρ­φα είναι όλα κατειλημμένα.

Ο Αντι­για­μάν ζήτη­σε επί­σης από την κυβέρ­νη­ση να κάνει σημα­ντι­κά περισ­σό­τε­ρα τεστ και να ξαναρ­χί­σει την εντα­τι­κή ανί­χνευ­ση αλυ­σί­δων λοί­μω­ξης. Ο τουρ­κι­κός ιατρι­κός Σύλ­λο­γος (TTB) έχει 65 τοπι­κούς συλ­λό­γους στις 81 επαρ­χί­ες και αντι­προ­σω­πεύ­ει το 70% των για­τρών της χώρας, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία που δίνει ο ίδιος.

Ο υπουρ­γός Υγεί­ας Φαχρε­τίν Κοτζά απέρ­ρι­ψε σήμε­ρα αυτούς τους ισχυ­ρι­σμούς. «Σε καμία επαρ­χία δεν έχου­με πλή­ρη νοσο­κο­μεία λόγω του COVID-19, δεν έχου­με καν νοσο­κο­μείο στα όρια της χωρη­τι­κό­τη­τας. Οι ισχυ­ρι­σμοί είναι αβά­σι­μοι», έγρα­ψε στο twitter.

Προ­χθές, ο αριθ­μός των ανα­φερ­θέ­ντων καθη­με­ρι­νών νέων κρου­σμά­των στην Τουρ­κία είχε αυξη­θεί για πρώ­τη φορά σε πάνω από 1.000 εδώ και περί­που τρεις εβδο­μά­δες. Ο υπουρ­γός Υγεί­ας ανέ­φε­ρε 1.178 νέες περι­πτώ­σεις χθες το βρά­δυ. Αντι­δρώ­ντας, η Άγκυ­ρα ενί­σχυ­σε τους ελέγ­χους για την τήρη­ση των κανό­νων από­στα­σης και υγιει­νής σε ολό­κλη­ρη τη χώρα. Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Σου­λεϊ­μαν Σοϊ­λού κάλε­σε τους πολί­τες να συμ­μορ­φω­θούν με τους κανονισμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο