Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη

Υπό το σύν­θη­μα «Τώρα είναι η ώρα για τον σοσια­λι­σμό», χιλιά­δες λαού, άντρες και γυναί­κες κάθε ηλι­κί­ας συγκε­ντρώ­θη­καν χθες, Κυρια­κή, στην πλα­τεία Καρ­τάλ της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης, συμ­με­τέ­χο­ντας σε μεγά­λη πολι­τι­κή εκδή­λω­ση του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Τουρ­κί­ας (ΤΚΡ).

Κεντρι­κός ομι­λη­τής της συγκέ­ντρω­σης ήταν ο γραμ­μα­τέ­ας του κόμ­μα­τος Κεμάλ Οκου­γιάν, ο οποί­ος μετα­ξύ άλλων σημεί­ω­σε: «Είμα­στε μια οικο­γέ­νεια, μια οικο­γέ­νεια που μεγα­λώ­νει και πολε­μά ενά­ντια στα ψέμα­τα και την εκμε­τάλ­λευ­ση. Δια­νύ­ο­ντας τον 101ο χρό­νο του, το ΤΚΡ δρα με μεγά­λη αυτο­πε­ποί­θη­ση, μεγα­λώ­νει και απλώ­νε­ται. Ελά­τε να γίνε­τε μέρος αυτού του αγώ­να, αν δεν είστε ήδη ενταγ­μέ­νοι στο ΤΚΡ. Είμα­στε το μέλ­λον της Τουρκίας».

TKP rally Istanbul 12 9 2021

Παρών στην εκδή­λω­ση και ο κομ­μου­νι­στής δήμαρ­χος του Ντερ­σίμ, Φατίχ Μεχ­μέτ Ματσό­γλου, ο οποί­ος σημεί­ω­σε: «Έφτα­σε η ώρα, ο σοσια­λι­σμός θα νική­σει, οι εργα­ζό­με­νοι, οι κατα­πιέ­σμε­νοι θα νική­σουν. Θα νικήσουμε!».

Η εκδή­λω­ση περιε­λάμ­βα­νε και μου­σι­κό πρό­γραμ­μα από το συγκρό­τη­μα Los Obreros και την τρα­γου­δί­στρια Γκιουλ­τζάν Αλτάν.

idcommunism.com

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο