Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα «δεν είμα­στε όλοι στην ίδια βάρ­κα», χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι, άνθρω­ποι όλων των ηλι­κιών, παρα­κο­λού­θη­σαν χθες, 10 Μάρ­τη, τη μεγά­λη προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση που διορ­γά­νω­σε, ενό­ψει των τοπι­κών εκλο­γών, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Τουρ­κί­ας (TKP) στην συνοι­κία Καρ­τάλ της Κωνσταντινούπολης. 

Όπως σημειώ­νει το πόρ­ταλ sol news, άνθρω­ποι απ’ όλα τα μέρη της χώρας ταξί­δε­ψαν στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη προ­κει­μέ­νου να παρευ­ρε­θούν στην προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση, παρου­σια­στής της οποί­ας ήταν ο δημο­φι­λής ηθο­ποιός Ορχάν Αϊντίν. Ομι­λί­ες, μετα­ξύ άλλων, εκφώ­νη­σαν ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Κεμάλ Οκου­γιάν, η υπο­ψή­φια δήμαρ­χος Κων­στα­ντι­νού­πο­λης Ζεχρά Γκιου­νέρ, ο δημο­σιο­γρά­φος και συγ­γρα­φέ­ας Ενβέρ Αϊσε­νέρ, καθώς και υπο­ψή­φιοι που στη­ρί­ζει το ΚΚ Τουρ­κί­ας σε περι­φε­ρεια­κούς δήμους της πόλης. 

Μιλώ­ντας από το βήμα της εκδή­λω­σης, ο Κεμάλ Οκου­γιάν σημεί­ω­σε πως στό­χος του αγώ­να των κομ­μου­νι­στών είναι να δημιουρ­γή­σουν μια νέα Τουρ­κία, ανα­τρέ­πο­ντας το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα. «Ναι, θα ανα­τρέ­ψου­με το σύστη­μα αυτό που παρά­γει ανι­στη­τα, αδι­κία, φτώ­χεια, ανερ­γία, κρί­σεις και πολέ­μους. Το λέμε ειλι­κρι­νά. Θα το ανα­τρέ­ψου­με!» είπε σε μια απο­στρο­φή του λόγου του ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας, απευ­θύ­νο­ντας πλα­τύ κάλε­σμα στο λαό να στη­ρί­ξει στις προ­σε­χείς εκλο­γές τους κομ­μου­νι­στές υποψήφιους.

Οι τοπι­κές εκλο­γές στην Τουρ­κία έχουν προ­γραμ­μα­τι­στεί να γίνουν στις 31 Μάρ­τη και το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα συμ­με­τέ­χει με υπο­ψη­φί­ους του και στις 81 επαρ­χί­ες (περι­φέ­ρειες) της χώρας.

Τρεις κομ­μου­νί­στριες στην πρώ­τη γραμ­μή του αγώ­να για τις τοπι­κές εκλο­γές στην Τουρκία

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο