Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος (TKP) στην Κωνσταντινούπολη

Με μια μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση στην συνοι­κία Μπο­στάν­τζι της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Τουρ­κί­ας (TKP) συνέ­χι­σε την σει­ρά των εκδη­λώ­σε­ων με τίτλο «Κερ­δί­ζου­με το 2020» που διε­ξά­γο­νται στις μεγα­λύ­τε­ρες πόλεις της Τουρκίας.

Εκα­το­ντά­δες εργα­ζό­με­νοι, μέλη και υπο­στη­ρι­κτές του TKP γέμι­σαν με συν­θή­μα­τα και κόκ­κι­νες σημαί­ες στο συνε­δρια­κό κέντρο Bostanci Show Center, ενώ η εκδή­λω­ση ξεκί­νη­σε με προ­βο­λή βίντεο για τα νέα μέλη του κόμματος.

Στην συνέ­χεια στο βήμα ανέ­βη­κε ο κομ­μου­νι­στής ποι­η­τής Νιχάτ Μπε­χράμ και ακο­λού­θη­σε ομι­λία του επι­κε­φα­λής της οργά­νω­σης Κων­στα­ντι­νού­πο­λης του ΚΚ Τουρ­κί­ας Αιντε­μίρ Γκιου­λέρ. «Θα αλλά­ξου­με αυτήν την πόλη, αυτήν τη χώρα», τόνι­σε μετα­ξύ άλλων ο Γκιου­λέρ προ­σθέ­το­ντας πως «το να ζεις με αξιο­πρέ­πεια έχει κατα­στεί απο­λύ­τως αδύ­να­το αν δεν μετέ­χεις στον αγώνα».

Στην εκδή­λω­ση τρα­γού­δη­σαν το συγκρό­τη­μα του TKP Για­πι­τσι­λάρ και ο Γκιουλ­τζάν Αλτάν.

Κομ­μου­νι­στι­κά κόμ­μα­τα απ’ όλο τον κόσμο, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του ΚΚΕ, απέ­στει­λαν χαι­ρε­τι­στή­ρια μηνύ­μα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης στην εκδή­λω­ση, ενώ το ζεστό χει­ρο­κρό­τη­μα των παρευ­ρι­σκό­με­νων απέ­σπα­σε το αφιέ­ρω­μα στο Ναζίμ Χικμέτ.

Türkiye Komünist Partisi’nin “2020’yi kazanmak için, Umuda, örgütlülüğe, halkın şölenine çağrı!” başlığıyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği etkinlik Enternasyonal’le sona erdi.#2020yiKazanmakİcin mücadelemiz devam ediyor!

Gepostet von Türkiye Komünist Partisi — TKP am Sonntag, 22. Dezember 2019

Η συγκέ­ντρω­ση κορυ­φώ­θη­κε με την ομι­λία του γενι­κού γραμ­μα­τέα του ΚΚ Τουρ­κί­ας Κεμάλ Οκου­γιάν και έκλει­σε με χιλιά­δες υψω­μέ­νες γρο­θιές να τρα­γου­δούν τη Διεθνή.

Σημειώ­νε­ται ότι, στο πλαί­σιο των εκδη­λώ­σε­ων του κόμ­μα­τος, είχε προη­γη­θεί πολυ­πλη­θής συγκέ­ντρω­ση στη Σμύρ­νη, ενώ αντί­στοι­χη εκδή­λω­ση θα διορ­γα­νω­θεί στην πρω­τεύ­ου­σα Άγκυ­ρα στις 4 Γενάρη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο