Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Νεκροί, τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενοι από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Αμάσρα

Δύο άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους και 20 τραυ­μα­τί­στη­καν από την έκρη­ξη σε ανθρα­κω­ρυ­χείο στην Αμάσ­ρα, ανα­κοί­νω­σαν οι αρχές.

Προη­γου­μέ­νως έγι­νε γνω­στό ότι του­λά­χι­στον 49 εργα­ζό­με­νοι έχουν εγκλω­βι­στεί στις στο­ές έπει­τα από έκρη­ξη που σημειώ­θη­κε σε ένα ανθρα­κω­ρυ­χείο, στην Αμάσ­ρα της βορειο­δυ­τι­κής Τουρκίας.

Ο κυβερ­νή­της της επαρ­χί­ας Μπαρ­τίν, Νουρ­τάτς Αρσλάν, είπε ότι οκτώ ανθρα­κω­ρύ­χοι κατά­φε­ραν να βγουν μόνοι τους όμως 44 βρί­σκο­νται σε βάθος 300 μέτρων από την είσο­δο και άλλοι 5 σε βάθος 350 μέτρων. «Οι προ­σπά­θειες διά­σω­σης συνε­χί­ζο­νται», πρόσθεσε.

Η έκρη­ξη, που σημειώ­θη­κε στις 18.15 τοπι­κή ώρα, σε βάθος 300 μέτρων από την είσο­δο του ορυ­χεί­ου, πιστεύ­ε­ται ότι οφεί­λε­ται σε έναν μετα­σχη­μα­τι­στή. Το ορυ­χείο ανή­κει στην κρα­τι­κή Turkish Hard Coal Entrprises, σύμ­φω­να με την Αρχή Δια­χεί­ρι­σης Κατα­στρο­φών (AFAD) της Τουρκίας.

Στο σημείο έχουν σπεύ­σει ασθε­νο­φό­ρα και δυνά­μεις της πυρο­σβε­στι­κής. Πλά­να της τουρ­κι­κής τηλε­ό­ρα­σης δεί­χνουν ανθρώ­πους να μετα­φέ­ρο­νται με ασθενοφόρα.

Η Γενι­κή Εισαγ­γε­λία του Μπαρ­τίν ξεκί­νη­σε έρευ­να για το ατύ­χη­μα, την οποία ανέ­λα­βαν τρεις εισαγγελείς.

Σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο Anadolu, στην περιο­χή μετα­βαί­νουν ο υπουρ­γός Ενέρ­γειας και Φυσι­κών Πόρων Φατίχ Ντον­μέζ και ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Σου­λεϊ­μάν Σοϊλού.

 

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο