Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία — Σεισμός: Σχίστηκε η γη στα δυο — Απίστευτες εικόνες από ελαιώνα που μετατράπηκε σε φαράγγι (ΦΩΤΟ — ΒΙΝΤΕΟ)

Απί­στευ­τες οι εικό­νες από τις περιο­χές που έπλη­ξε ο Εγκέ­λα­δος σε Συρία και Τουρ­κία. Πολυ­κα­τοι­κί­ες που «ξερι­ζώ­θη­καν», οική­μα­τα που σηκώ­θη­καν στον αέρα και «πάρ­κα­ραν» πάνω σε αυτο­κί­νη­τα, ελαιώ­νας μετα­τρά­πη­κε σε φαράγγι!!!

Συγκε­κρι­μέ­να, σε φαράγ­γι μετα­τρά­πη­κε ένας ελαιώ­νας στο Αλτι­νό­ζου της επαρ­χί­ας Χατάι στην Τουρ­κία, η οποία βρί­σκε­ται στα σύνο­ρα με τη Συρία, έπει­τα από τον κατα­στρο­φι­κό σει­σμό των 7,8 Ρίχτερ.

Το δια­δί­κτυο έχει γεμί­σει με βίντεο και φωτο­γρα­φί­ες από το μονα­δι­κό πλέ­ον σκη­νι­κό που δημιούρ­γη­σε το φονι­κό χτύ­πη­μα του «Εγκέ­λα­δου»: κοφτε­ρά βρά­χια, αμμώ­δες έδα­φος που μοιά­ζει σαν να έχει σπά­σει ή σαν να βγή­κε κάποιο γιγά­ντιο χέρι από τη Γη, μερι­κά ενα­πο­μεί­να­ντα ελαιό­δε­ντρα ανά­με­σα στις πέτρες.

Το φαράγ­γι φτά­νει τα 300 μέτρα σε μήκος, ενώ σε κάποια σημεία του το βάθος ξεπερ­νά τα 30 με 40 μέτρα.

Μιλώ­ντας στο τουρ­κι­κό πρα­κτο­ρείο Demioren News Agency, ένας άνθρω­πος που μένει στην περιο­χή είπε ότι τη νύχτα που σημειώ­θη­κε ο σει­σμός, ακού­στη­κε ένας «τρο­με­ρός θόρυ­βος». «Ξυπνή­σα­με και ήταν σαν να ήμα­σταν σε πεδίο μάχης», δήλω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Ιρφάν Ακσού.

Ο ίδιος παρα­κά­λε­σε τους ειδι­κούς να έρθουν να ερευ­νή­σουν την περιο­χή υπό τον φόβο μιας ακό­μη κατα­στρο­φής. «Δεν είμα­στε μια μικρή πόλη, υπάρ­χουν 1.000 σπί­τια και 7.000 άνθρω­ποι μένουν εδώ. Φοβό­μα­στε. Αν αυτό το πράγ­μα συνέ­βαι­νε πιο κοντά, το φαράγ­γι θα ήταν στη μέση της πόλης», ανέφερε.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο