Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Στήριξη στο νεοεκλεγέντα Εκρέμ Ιμάμογλου εκφράζει το μεγάλο κεφάλαιο

Πέραν της… ποντια­κής του κατα­γω­γής, ο νεο­ε­κλε­γείς δήμαρ­χος Κων­στα­ντι­νού­πο­λης Εκρέμ Ιμά­μο­γλου φέρε­ται πως έχει και μιαν άλλη, ιδιαί­τε­ρης σημα­σί­ας, ιδιό­τη­τα. Ως ανερ­χό­με­νος αστός πολι­τι­κός δεί­χνει να εκφρά­ζει τα συμ­φέ­ρο­ντα μεγά­λης μερί­δας του τούρ­κι­κου κεφα­λαί­ου, το οποίο έσπευ­σε να τον συγ­χα­ρεί και να δηλώ­σει την στή­ρι­ξη του σε αυτόν.

Σε συγ­χα­ρη­τή­ρια ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε η Ομο­σπον­δία Βιο­μη­χά­νων και Επι­χει­ρη­μα­τι­κών (TUSIAD), δηλα­δή ο αντί­στοι­χος τούρ­κι­κος «ΣΕΒ», ανα­φέ­ρει ότι η εκλο­γή του Ιμά­μο­γλου ήταν «η επι­τυ­χής ολο­κλή­ρω­ση μιας σημα­ντι­κής δοκι­μα­σί­ας για τη δημοκρατία».

Στο ίδιο κεί­με­νο, οι τούρ­κοι μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες σημειώ­νουν πως θα συνερ­γα­στούν αρμο­νι­κά με τις κυβερ­νη­τι­κές και τοπι­κές αρχές για τις ανα­πτυ­ξια­κές προ­τε­ραιό­τη­τες της Κωνσταντινούπολης.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι πριν τις δημο­τι­κές εκλο­γές της 31ης Μάρ­τη, ο Εκρέμ Ιμά­μο­γλου είχε επι­σκε­φτεί τα κεντρι­κά γρα­φεία της TUSIAD, όπου είχε συνο­μι­λί­ες με την ηγε­σία των μεγα­λο­βιο­μη­χά­νων ενό­ψει των εκλογών.

Η Ομο­σπον­δία των Βιο­μη­χά­νων έχει πρω­το­στα­τή­σει στην προ­ώ­θη­ση μιας σει­ράς άγριων αντερ­γα­τι­κών μέτρων που πήρε η κυβέρ­νη­ση Ερντο­γάν τα τελευ­ταία χρό­νια, συγ­χαί­ρο­ντας μάλι­στα κατά και­ρούς τον τούρ­κο πρό­ε­δρο για την πιστή και απα­ρέ­γκλι­τη εφαρ­μο­γή των αντερ­γα­τι­κών νόμων.

Πηγή: soL news.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο