Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επιβλήθηκε στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ε. Ιμάμογλου

Τουρ­κι­κό δικα­στή­ριο κατα­δί­κα­σε σήμε­ρα τον δήμαρ­χο της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης Εκρέμ Ιμά­μο­γλου, έναν δημο­φι­λή πολι­τι­κό αντί­πα­λο του Τούρ­κου προ­έ­δρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, σε φυλά­κι­ση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημε­ρών για προ­σβο­λή των μελών του Εκλο­γι­κού Συμβουλίου.

Η ποι­νή αυτή στε­ρεί ντε φάκτο τον Ιμά­μο­γλου από τα πολι­τι­κά δικαιώ­μα­τά του, έξι μήνες πριν από τις εκλο­γές. Ωστό­σο ο συνή­γο­ρός του, ο Κεμάλ Πολάτ, είπε ότι θα ασκή­σει έφε­ση, η οποία έχει ανα­σταλ­τι­κό χαρα­κτή­ρα για την ποινή.

Ο 52χρονος δήμαρ­χος, που προ­έρ­χε­ται από το αντι­πο­λι­τευό­με­νο Ρεπου­μπλι­κα­νι­κό Λαϊ­κό Κόμ­μα (CHP) θεω­ρεί­το πιθα­νός υπο­ψή­φιος στις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές του Ιου­νί­ου, απέ­να­ντι στον Ερντο­γάν. Η αντι­πο­λί­τευ­ση δεν έχει ακό­μη επι­λέ­ξει τον υπο­ψή­φιό της στις εκλο­γές αυτές.

Η δίκη του Ιμά­μο­γλου αφο­ρού­σε δηλώ­σεις που έκα­νε το 2019, στις οποί­ες χαρα­κτή­ρι­σε «ηλί­θιους» εκεί­νους που ακύ­ρω­σαν το απο­τέ­λε­σμα των δημο­τι­κών εκλο­γών στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, τις οποί­ες είχε κερ­δί­σει ο ίδιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο