Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: 4 νεκροί, 100 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων

Σε του­λά­χι­στον τέσ­σε­ρις ανέρ­χε­ται ο αριθ­μός των ανθρώ­πων που σκο­τώ­θη­καν από ισχυ­ρή έκρη­ξη που σημειώ­θη­κε χθες Παρα­σκευή σε εργο­στά­σιο πυρο­τε­χνη­μά­των στην Τουρ­κία, ενώ σχε­δόν 100 είναι οι τραυ­μα­τί­ες, σύμ­φω­να με νεό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό των αρχών.

Η έκρη­ξη, η οποία χαρα­κτη­ρί­σθη­κε «βιο­μη­χα­νι­κό δυστύ­χη­μα» από τους δια­σώ­στες, σημειώ­θη­κε αργά χθες το πρωί στη Χεντέκ, στην επαρ­χία Σακά­ρια (Σαγ­γά­ριου), στη βορειο­δυ­τι­κή Τουρκία.

EKRIXI turkey3

«Προς στιγ­μήν τέσ­σε­ρις συμπο­λί­τες μας σκο­τώ­θη­καν (…) και 97 τραυ­μα­τί­ες μετα­φέρ­θη­καν στο νοσο­κο­μείο», δήλω­σε αργά χθες ο υπουρ­γός Υγεί­ας Φαχρε­τίν Κοτζά από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Σου­λεϊ­μάν Σοϊ­λού δήλω­σε πως τρεις εργά­τες του εργο­στα­σί­ου εξα­κο­λου­θούν να αγνο­ού­νται. Πρό­σθε­σε πως η πυρ­κα­γιά τέθη­κε υπό έλεγ­χο νωρίς χθες το βράδυ.

Σύμ­φω­να με τον κυβερ­νή­τη της επαρ­χί­ας, τον Οκτάι Καλ­ντι­ρίμ, 150 έως 200 άτο­μα βρί­σκο­νταν μέσα στο εργο­στά­σιο της στιγ­μή της έκρηξης.

Ένα εντυ­πω­σια­κό μανι­τά­ρι λευ­κού καπνού υψω­νό­ταν πολ­λές εκα­το­ντά­δες μέτρα στον ουρα­νό ενώ πυρο­τε­χνή­μα­τα ακού­γο­νταν να σκά­νε μέσα στο εργο­στά­σιο, σύμ­φω­να με τις εικό­νες που μετα­δό­θη­καν από τα τουρ­κι­κά τηλε­ο­πτι­κά κανάλια.

Σύμ­φω­να με αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες τους οποί­ους επι­κα­λού­νται τα τοπι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, η έκρη­ξη έγι­νε αισθη­τή σε ακτί­να περί­που πενή­ντα χιλιο­μέ­τρων ενώ κάτοι­κοι πίστε­ψαν αρχι­κά πως επρό­κει­το για σεισμό.

Το 2009 και το 2014 είχαν σημειω­θεί εκρή­ξεις στο ίδιο εργο­στά­σιο που είχαν στοι­χί­σει τη ζωή σε δύο ανθρώ­πους ενώ περί­που 40 είχαν τραυ­μα­τι­σθεί, σύμ­φω­να με τα τουρ­κι­κά μέσα ενημέρωσης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο