Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στους 105 οι νεκροί από το σεισμό στην Τουρκία — 3χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια [Video]

Ο απο­λο­γι­σμός από το σει­σμό έφθα­σε πλέ­ον τους 105 νεκρούς, σύμ­φω­να με την AFAD.
Ο σει­σμός, μεγέ­θους 7 βαθ­μών στην κλί­μα­κα Ρίχτερ, προ­κά­λε­σε επί­σης τον τραυ­μα­τι­σμό 994 ανθρώ­πων, εκ των οποί­ων 144 εξα­κο­λου­θούν να νοση­λεύ­ο­νται.

ℹ️  Ένα κορι­τσά­κι, ηλι­κί­ας τριών ετών, που είχε θαφτεί ζωντα­νό κάτω από τα συντρίμ­μια κτι­ρί­ου όταν έπλη­ξε τη Δυτι­κή Τουρ­κία ο ισχυ­ρός σει­σμός της περα­σμέ­νης Παρα­σκευ­ής, σώθη­κε σήμε­ρα, τέσ­σε­ρις ημέ­ρες αργότερα.

«…

Ζήσαμε ένα θαύμα την 91η ώρα.

Μέλη σωστι­κών συνερ­γεί­ων έβγα­λαν την ΑϊντάAyda Gezgin (…) ζωντα­νή» από τα συντρίμ­μια, τόνι­σε ο δήμαρ­χος της Σμύρ­νης, ο Τουντς Σογέρ, μέσω Twitter, αν και η χαρ­μό­συ­νη αυτή είδη­ση δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει το μέγε­θος της τρα­γω­δί­ας στην Τουρ­κία, καθώς για ακό­μη μια φορά φτω­χοί άνθρω­ποι πλή­ρω­σαν με τη ζωή τους την έλλει­ψη στοι­χειω­δών μέτρων αντι­σει­σμι­κής προ­στα­σί­ας.

Τα ξένα ειδη­σε­ο­γρα­φι­κά δίκτυα μετέ­δω­σαν ότι τα μέλη των σωστι­κών συνερ­γεί­ων έβγα­λαν κατα­χει­ρο­κρο­τού­με­νοι το κορι­τσά­κι, από τα συντρίμ­μια κτι­ρί­ου στο προ­ά­στιο Μπαϊ­ρα­κλί, το οποίο υπέ­στη το βαρύ­τε­ρο πλήγ­μα από την ισχυ­ρή σει­σμι­κή δόνηση.

Το γύρο του κόσμου κάνει και μια συγκλο­νι­στι­κή φωτο­γρα­φία που δεί­χνει έναν δια­σώ­στη να φιλά­ει το κορι­τσά­κι τη στιγ­μή που το βγά­ζει από τα συντρίμμια. 

Καλά στην υγεία της η μικρή Αϊντά

Το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών ανέ­φε­ρε αργό­τε­ρα πως η μητέ­ρα της Αϊντά βρέ­θη­κε νεκρή από τους δια­σώ­στες λίγο μετά τη διά­σω­ση του παι­διού της.
Ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Υγεί­ας Μου­χα­μέτ Γκιου­βέν δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους στο νοσο­κο­μείο όπου δια­κο­μί­στη­κε η Αϊντά πως το παι­δί είναι καλά στην υγεία του και λαμ­βά­νει θεραπεία.

«Η χαρά που αισθαν­θή­κα­με δεν περι­γρά­φε­ται», δήλω­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο ο Ιμπρα­χίμ Τοπάλ, ένας από τους δια­σώ­στες που συμ­με­τεί­χαν στη διά­σω­ση. «Ακού­σα­με μια φωνή και αρχί­σα­με να σκά­βου­με. Μέσα από μια μικρή τρύ­πα, ο συνά­δελ­φός μου ο Αχμέτ είδε ένα χέρι, και όταν μεγά­λω­σε η τρύ­πα είδα­με το πρό­σω­πο της Αϊντά», πρόσθεσε.
Ένας άλλος δια­σώ­στης, ο Αχμέτ Τσε­λίκ, εκτι­μά πως το κορι­τσά­κι επέ­ζη­σε επει­δή βρέ­θη­κε ανά­με­σα σε οικια­κές συσκευ­ές, κάτι που της επέ­τρε­ψε να μην θαφτεί εντε­λώς κάτω από τα ερείπια.

ℹ️   Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters» & «Anadolu»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο