Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω

Στις 5:45, σήμε­ρα, στη θαλάσ­σια περιο­χή της Κω, εντός ελλη­νι­κών χωρι­κών υδά­των, τουρ­κι­κή ακταιω­ρός προ­έ­βη σε σκο­πού­με­νη σύγκρου­ση με περι­πο­λι­κό σκά­φος της Λιμε­νι­κής Αρχής Κω, με σαφή πρό­θε­ση τον εμβο­λι­σμό του εν λόγω σκά­φους, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Ναυτιλίας.

Σημειώ­νε­ται, ότι το περι­πο­λι­κό σκά­φος εκτε­λού­σε δια­τε­ταγ­μέ­νη περι­πο­λία στην ευρύ­τε­ρη θαλάσ­σια περιο­χή επί της οριο­γραμ­μής. Απο­τέ­λε­σμα της σύγκρου­σης ήταν η πρό­κλη­ση μικρών υλι­κών ζημιών στο περι­πο­λι­κό σκά­φος, ενώ δεν υπήρ­ξε τραυ­μα­τι­σμός μέλους πληρώματος.

Στο βίντεο που ανέ­βα­σε στο Twitter η αντα­πο­κρί­τρια της Bild στην Ελλά­δα ακού­γο­νται οι Ελλη­νες που βρί­σκο­νται πάνω στο σκά­φος να λένε «μας χτύ­πη­σε στο πίσω μέρος μας έσπα­σε τα ρέλια».

«Ενώ όλοι πιστεύ­ουν ότι τα πράγ­μα­τα είναι ήρε­μα στο Αιγαίο, επει­δή δεν φτά­νουν λέμ­βοι με πρό­σφυ­γες στα νησιά, η Ελλά­δα παρε­νο­χλή­θη­κε επι­κίν­δυ­να από τουρ­κι­κό σκά­φος», έγρα­ψε η δημοσιογράφος.

Σημειώ­νε­ται ότι την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα τουρ­κι­κή ακταιω­ρός παρε­νό­χλη­σε σκά­φος του λιμε­νι­κού σώμα­τος στη Λέσβο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο