Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκική navtex για σεισμική έρευνα ΝΑ του Καστελόριζου, σε ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις

Η Τουρ­κία εξέ­δω­σε navtex με την οποία δεσμεύ­ει την θαλάσ­σια περιο­χή νοτια­να­το­λι­κά του Καστε­λό­ρι­ζου για σει­σμι­κές έρευ­νες από σήμε­ρα μέχρι τις 2 Αυγού­στου  και για τον λόγο αυτό έχουν τεθεί σε επι­φυ­λα­κή οι ένο­πλες δυνά­μεις σε όλη την επικράτεια.

Σύμ­φω­να με τη NAVTEX είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο να  πραγ­μα­το­ποι­η­θούν έρευ­νες από σήμε­ρα έως τις 2/8 στη θαλάσ­σια περιο­χή που εκτεί­νε­ται περί­που 200 μίλια ανα­το­λι­κά της Κρή­της και περί­που 180 μίλια νότια του Καστελόριζου.

Σύμ­φω­να με πηγές από το υπουρ­γείο Εθνι­κής Άμυ­νας οι ένο­πλες δυνά­μεις είναι σε ετοι­μό­τη­τα και παρα­κο­λου­θούν τις τουρ­κι­κές κινήσεις.

Τις τελευ­ταί­ες ώρες παρα­τη­ρεί­ται αυξη­μέ­νη κινη­τι­κό­τη­τα στη ναυ­τι­κή βάση του Ακσάζ και έχουν βγει από εκεί 15 ναυ­τι­κές μονά­δες γεγο­νός που έχει σημά­νει συνα­γερ­μό και στην Αθή­να και στο Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό που βρί­σκε­ται σε ύψι­στη επιφυλακή.

Ο αρχη­γός ΓΕΕΘΑ, Κων­στα­ντί­νος Φλώ­ρος, επι­στρέ­φει εσπευ­σμέ­να στην Αθή­να από την Κύπρο όπου βρι­σκό­ταν για την επέ­τειο από την τουρ­κι­κή εισβολή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο