Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρνουά Ακρόπολις: Ήττα στην παράταση για την Εθνική από τη Σερβία

Μετά από συγκλο­νι­στι­κό φινά­λε στην κανο­νι­κή διάρ­κεια, τον Θανά­ση Αντε­το­κούν­μπο (17π.) να στέλ­νει με τρί­πο­ντο (5/8 έως τότε) το ματς σε παρά­τα­ση, η Σερ­βία υπο­χρέ­ω­σε στην πρώ­τη ήττα της την εθνι­κή στο 29ο Τουρ­νουά «Ακρό­πο­λις», αλλά και στο σύνο­λο των φιλι­κών προ­ε­τοι­μα­σί­ας της ενό­ψει του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου. Η «επί­ση­μη αγα­πη­μέ­νη» συμ­βι­βά­στη­κε με τη δεύ­τε­ρη θέση, ενώ η Σερ­βία ανα­δεί­χτη­κε νική­τρια για πρώ­τη φορά, σε 5 συμ­με­το­χές της στο τουρ­νουά «θεσμό» της ΕΟΚ. O Giannis ανα­δεί­χτη­κε πρώ­τος σκό­ρερ με 20 πόντους, ενώ ο Καλά­θης είχε 15 πόντους και 7 ασίστ! Ο «δήμιος» της «γαλα­νό­λευ­κης» δεν ήταν άλλος από τον Μπόγκ­νταν Μπογκ­ντά­νο­βιτς, με 28 πόντους (5/9 τρί­πο­ντα), ενώ 18 πόντους και 14 ριμπά­ουντ είχε συγκο­μι­δή ο Νεμά­νια Μπιέ­λι­τσα και 14 πόντους σημεί­ω­σε ο Νίκο­λα Μιλουτίνοβ.

Ένα ακό­μη πλήγ­μα δέχτη­κε η εθνι­κή ανδρών! Μετά τον τραυ­μα­τι­σμό του Κώστα Σλού­κα, ο Γιάν­νης Αθη­ναί­ου τραυ­μα­τί­στη­κε σοβα­ρά 3:08΄΄ πριν το ημί­χρο­νο, με τον ηλε­κτρο­νι­κό πίνα­κα να δεί­χνει 31–23. Τον Αθη­ναί­ου μετέ­φε­ραν στα χέρια ο αρχη­γός της εθνι­κής Γιάν­νης Μπου­ρού­σης και ο Πανα­γιώ­της Βασι­λό­που­λος, μέχρι τα απο­δυ­τή­ρια. Ο γκαρντ του Πανα­θη­ναϊ­κού σφά­δα­ζε και κρα­τού­σε το μέτω­πό του από τον πόνο. Οι πρώ­τες εκτι­μή­σεις κάνουν λόγο για ρήξη πρό­σθιου χια­στού στο αρι­στε­ρό γόνατο.

Με 11 παί­κτες παρα­τά­χθη­κε η εθνι­κή, καθώς εκτός από τον Κώστα Σλού­κα, ο Θανά­σης Σκουρ­τό­που­λος άφη­σε εκτός τους Ιωάν­νη Παπα­πέ­τρου και Κώστα Παπα­νι­κο­λά­ου. Με 10παίκτες αγω­νί­στη­κε η Σερ­βία. Ο Σάσα Τζόρ­τζε­βιτς άφη­σε εκτός για να ξεκου­ρα­στεί τον σέντερ των Ντέν­βερ Νάγκετς, Νίκο­λα Γιό­κιτς. Μάλι­στα, με άδεια του Ομο­σπον­δια­κού της Σερ­βί­ας, ο Γιό­κιτς ταξί­δε­ψε στο Βελιγράδι.

Τα δεκά­λε­πτα: 19–17, 38–31, 57–52, 72–72 κ.α., 80–85 παρ.

Την τρί­τη θέση στο τουρ­νουά πήρε η Τουρ­κία, η οποία επέ­στρε­ψε από το ‑13 της 3ης περιό­δου και με επι­μέ­ρους σκορ 24–9 νίκη­σε με 72–70 την Ιτα­λία. Ο Ερσάν Ιλια­σό­βα σημεί­ω­σε νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους, 11 ριμπά­ουντ, ενώ πρώ­τος σκό­ρερ της Τουρ­κί­ας ανα­δεί­χτη­κε ο Τσε­ντί Οσμάν με 20 πόντους. Μίλη­σε στο τέλος ο κορυ­φαί­ος των Τούρ­κων απέ­να­ντι στην Ελλά­δα το Σάβ­βα­το (17/8), Φουρ­κάν Κορ­κμάζ (12π. με 2 τρί­πο­ντα) για να πετύ­χει η ομά­δα του την πρώ­τη νίκη της στο τουρ­νουά και να κατα­λά­βει την 3η θέση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο