Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρνουά «Ακρόπολις»: Show του Γιάννη Αντετοκούμπο απέναντι στην Ιταλία

Ένα… show του Γιάν­νη Αντε­το­κού­μπο παρα­κο­λού­θη­σαν οι περί­που 15 χιλιά­δες φίλα­θλοι που βρέ­θη­καν στο ΟΑΚΑ, στη νίκη της εθνι­κής, με 83–63 επί της Ιτα­λί­ας, για την 1η ημέ­ρα του 29ου Τουρ­νουά «Ακρό­πο­λις». Ο “ Greek Freak” (18π., 8ρ.) κάρ­φω­νε, έκο­βε, πάσα­ρε και έτρε­χε, την ώρα που ο Νικ Καλά­θης με τις «μαγι­κές» ασίστ του (7) δημιουρ­γού­σε για τον Giannis και τους υπό­λοι­πους συμπαί­κτες του. Πρί­ντε­ζης και Λαρεν­τζά­κης ήταν επί­σης διψή­φιοι εκτός των Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο και Καλά­θη. Οι Μπε­λι­νέ­λι, Χάκετ και Μπι­λί­γκα ξεχώ­ρι­σαν από τη «σκουά­ντρα ατζού­ρα» που αντι­με­τώ­πι­σε πρό­βλη­μα στο περι­φε­ρεια­κό σουτ.

Ωστό­σο έντο­νη ανη­συ­χία επι­κρά­τη­σε υπήρ­ξε καθώς ο Κώστας Σλού­κας απο­χώ­ρη­σε τραυ­μα­τί­ας, με πόνους στο δεξί πόδι. Σύμ­φω­να με όσα έδει­ξαν οι εξε­τά­σεις ο διε­θνής γκαρντ υπέ­στη κάκω­ση στη γάμπα του δεξιού ποδιού και δεν θα αγω­νι­στεί στα επό­με­να δύο ματς του τουρ­νουά, αυτά απέ­να­ντι σε Τουρ­κία και Σερ­βία. Σύμ­φω­να με όλες τις ενδεί­ξεις ο διε­θνής πλέι μέι­κερ θα προ­λά­βει το Παγκό­σμιο Κύπελλο.

Ο Ομο­σπον­δια­κός τεχνι­κός Θανά­σης Σκουρ­τό­που­λος άφη­σε εκτός δωδε­κά­δας τους Ντί­νο Μήτο­γλου και Αντώ­νη Κόνια­ρη, ενώ από την Ιτα­λία που ταξί­δε­ψε στην Αθή­να με 13 παί­κτες (εκτός οι σού­περ­σταρ Λουί­τζι Ντα­τό­με και Ντα­νί­λο Γκα­λι­νά­ρι λόγω τραυ­μα­τι­σμών), δεν αγω­νί­στη­κε ο Πιέ­τρο Αραντόρι.

Τα δεκά­λε­πτα: 27–13, 49–28, 65–47, 83–63

Σήμε­ρα η Εθνι­κή θα αντι­με­τω­πί­σει στις 8.30 μ.μ. την Τουρ­κία, ενώ την Κυρια­κή την ίδια ώρα τη Σερβία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο