Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τους 25 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Μέσα στο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, 6 και 7 Φεβρουα­ρί­ου, στη χώρα μας θα επι­κρα­τή­σουν αρκε­τά υψη­λές για την επο­χή θερ­μο­κρα­σί­ες, με τις μέγι­στες να ξεπερ­νούν σε πολ­λές περιο­χές τους 20 βαθ­μούς και τοπι­κά να φτά­νουν στους 25 βαθ­μούς Κελσίου.

Αυτό οφεί­λε­ται στην έντο­νη θερ­μή μετα­φο­ρά που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη στη Μεσό­γειο και ανα­μέ­νε­ται να κορυ­φω­θεί κατά τη διάρ­κεια του διη­μέ­ρου Σαβ­βά­του και Κυρια­κής, ενώ θα δια­τη­ρη­θεί ‑σε ελα­φρώς χαμη­λό­τε­ρα επί­πε­δα- μέχρι την Τρί­τη 9 Φεβρουα­ρί­ου, σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

   Στην Αθή­να, η πιο ζεστή ημέ­ρα ανα­μέ­νε­ται να είναι το Σάβ­βα­το με το θερ­μό­με­τρο έως τους 22–23 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ενώ και τις επό­με­νες ημέ­ρες θα υπάρ­χει ζέστη με θερ­μο­κρα­σί­ες την Κυρια­κή έως 22 βαθ­μούς, τη Δευ­τέ­ρα έως 21 και την Τρί­τη έως 19. Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, οι μέγι­στες ανα­μέ­νο­νται τόσο το Σάβ­βα­το όσο και την Κυρια­κή (έως 19–20 και τις δύο ημέ­ρες). Στην Πάτρα, το θερ­μό­με­τρο θα αγγί­ξει τους 23 βαθ­μούς μέσα στο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, και στο Ηρά­κλειο η κορύ­φω­ση ανα­μέ­νε­ται την Κυρια­κή με τον υδράρ­γυ­ρο έως τους 25–26 βαθ­μούς, ενώ το Σάβ­βα­το έως τους 25 και τη Δευ­τέ­ρα έως τους 24 βαθ­μούς Κελσίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο