Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Του Μπενίτο τα εγγόνια θέλουν να συνεχίσουν το έργο του προγόνου τους…

Και τρί­τος από­γο­νος του φασί­στα ηγέ­τη Μπε­νί­το Μου­σο­λί­νι απο­φά­σι­σε να διεκ­δι­κή­σει την ψήφο του ιτα­λι­κού λαού στις επερ­χό­με­νες ευρω­ε­κλο­γές, όπως ανα­κοί­νω­σε το ακρο­δε­ξιό κόμ­μα «Αδέλ­φια της Ιταλίας».

«Είμαι υπε­ρή­φα­νη για την υπο­ψη­φιό­τη­τά του στο ψηφο­δέλ­τιο των Αδελ­φιών της Ιτα­λί­ας (Fratelli d’ Italia)», δήλω­σε η επι­κε­φα­λής του κόμ­μα­τος Τζόρ­τζια Μελό­νι, παρου­σιά­ζο­ντας τον Κάιο Τζού­λιο Τσέ­ζα­ρε Μου­σο­λί­νι, δισέγ­γο­νο του Βιτό­ριο Μου­σο­λί­νι, πρω­τό­το­κου γιου του Ντού­τσε. Οι Μελό­νι και Μου­σο­λί­νι εμφα­νί­ζο­νται σε βίντεο που αναρ­τή­θη­κε στον λογα­ρια­σμό της αρχη­γού του Fdi και το οποίο έχει γυρι­σθεί στο προ­ά­στιο Eur, μπρο­στά από το «Τετρά­γω­νο Κολοσ­σέο», ένα από τα φαρα­ω­νι­κά κατα­σκευά­σμα­τα στο γνω­στό αρχι­τε­κτο­νι­κό ύφος του φασι­σμού, που είχαν κατα­σκευα­σθεί από το καθε­στώς του «Ντού­τσε».

Ο 51 ετών από­γο­νος του Ντού­τσε ήταν αξιω­μα­τι­κός του ναυ­τι­κού και κατό­πιν διοι­κη­τής της μεγά­λης μεταλ­λουρ­γι­κής εται­ρεί­ας Finnmeccanica.

Σε πρό­σφα­τη συνέ­ντευ­ξή του στη βρε­τα­νι­κή εφη­με­ρί­δα The Times, ο Μου­σο­λί­νι δήλω­σε πως συμ­με­ρί­ζε­ται τις από­ψεις του Fdi για την «ανά­κτη­ση της εθνι­κής κυριαρ­χί­ας, την προ­στα­σία της χώρας και της οικο­γέ­νειας». Μάλι­στα είχε κάνει την εμφά­νι­σή του από κοι­νού με τη Μελό­νι στο πρό­σφα­το Συνέ­δριο για την Οικο­γέ­νεια στη Βερόνα.

Ο Κάιο Τζού­λιο Τσέ­ζα­ρε είναι ο τρί­τος Μου­σο­λί­νι που κατέρ­χε­ται στον πολι­τι­κό στί­βο στα μετα­πο­λε­μι­κά χρό­νια. Πρώ­τη υπήρ­ξε η Αλε­σά­ντρα (που είναι σήμε­ρα ευρω­βου­λευ­τής) και κατό­πιν η Ρακέ­λε (δημο­τι­κή σύμ­βου­λος στη Ρώμη), και οι δυο κόρες του Ρομά­νο Μου­σο­λί­νι, τέταρ­του γόνου του Ντούτσε.

Ας ελπί­σου­με ότι η ιστο­ρία θα επα­να­λη­φθεί ως φάρσα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο