Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Του ΠΑΜΕ ήταν βουλευτής ο Γρηγόρης Λαμπράκης κύριε Τσίπρα, του ΠΑΜΕ…

Επί της ουσί­ας η αντι­πα­ρά­θε­ση κυβέρ­νη­σης και Κυριά­κου Μητσο­τά­κη για τη δολο­φο­νία του Γρη­γό­ρη Λαμπρά­κη θυμί­ζουν την παροι­μία: «Δυό γαϊ­δά­ροι μάλω­ναν σε ξένο αχυρώνα».

Αλλά και επί των τύπων γαϊ­δου­ρο­φέρ­νουν: Ο μεν Μητσο­τά­κης που αυτο­δια­φη­μί­στη­κε για «τις καλές ιστο­ρι­κές γνώ­σεις του» ανα­ρω­τή­θη­κε τι ήθε­λε να πει η ανα­κοί­νω­ση της κυβέρ­νη­σης για τα τρί­κυ­κλα, που έβγα­λε με αφορ­μή την επί­θε­ση φασι­στοει­δών στο δήμαρ­χο Θεσ­σα­λο­νί­κης Γιάν­νη Μπουτάρη.

Αλλά και ο κυβερ­νη­τι­κός διορ­θω­τής που επι­χεί­ρη­σε να φρε­σκά­ρει «τη μνή­μη του καλύ­τε­ρου βιο­γρα­φι­κού της χώρας» ήταν το ίδιο για κλά­μα­τα. «Ο Γ. Λαμπρά­κης, βου­λευ­τής της ΕΔΑ, δολο­φο­νή­θη­κε το 1963 από το παρα­κρά­τος της δεξιάς. Δολο­φό­νοι του ήταν οι Εμμα­νου­η­λί­δης και Γκο­τζα­μά­νης» ανέ­φε­ρε η κυβερ­νη­τι­κή ανακοίνωση.
Ο Γρη­γό­ρης Λαμπρά­κης εκλέ­χτη­κε βου­λευ­τής συνερ­γα­ζό­με­νος με το Παν­δη­μο­κρα­τι­κό Αγρο­τι­κό Μέτω­πο (ΠΑΜΕ) που ήταν εκλο­γι­κός συν­δυα­σμός συνερ­γα­σί­ας της ΕΔΑ και του Εθνι­κού Αγρο­τι­κού Κόμ­μα­τος στις εκλο­γές του 1961.

Αυτή είναι η ακρι­βής βου­λευ­τι­κή ιδιό­τη­τα του μεγά­λου αγω­νι­στή. Και οι λεπτο­μέ­ρειες έχουν την αξία, για­τί απο­τε­λούν σπου­δαία εφό­δια της μνή­μης που είναι οδη­γός για σωστές επι­λο­γές και αποφάσεις…

Φοβά­στε τα διδάγ­μα­τα της Ιστο­ρί­ας, κύριε Μητσοτάκη;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο