Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το άκρων άωτον της υποκρισίας: Ψήφισμα καταδίκης της ισραηλινής βίας στη Γάζα κατέθεσε η… κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ!

Η υπο­κρι­σία και η ξεδια­ντρο­πιά τους έπια­σε πάτο. Απέ­δει­ξαν στην πρά­ξη ότι δεν τους έχει απο­μεί­νει ούτε ψήγ­μα τσί­πας. Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή του ομά­δα η οποία- σε ένα ρεσι­τάλ πολι­τι­κής κοροϊ­δί­ας- κατέ­θε­σε ψήφι­σμα στη Βου­λή απο­δο­κι­μά­ζο­ντας τις δολο­φο­νί­ες παλαι­στι­νί­ων δια­δη­λω­τών από τις ισραη­λι­νές δυνάμεις!

Τόσο η κοι­νο­βου­λευ­τι­κή εκπρό­σω­πος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτει­νή Βάκη, όσο και η βου­λευ­τής του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος Αννέ­τα Καβ­βα­δία εξέ­φρα­σαν την απο­δο­κι­μα­σία τους για τα τρα­γι­κά γεγο­νό­τα στη Γάζα κατά τη διάρ­κεια συζή­τη­σης στη Βου­λή του νομο­σχε­δί­ου του υπουρ­γεί­ου Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής για την επι­τά­χυν­ση των δια­δι­κα­σιών ασύλου.

Στο ψήφι­σμα της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας του ΣΥΡΙΖΑ ανα­φέ­ρε­ται χαρακτηριστικά: 

«Ο τρα­γι­κός απο­λο­γι­σμός από την επί­θε­ση του στρα­τού του ισραη­λι­νού κρά­τους κατά δια­δη­λω­τών στη Λωρί­δα της Γάζας, περι­λαμ­βά­νει την απώ­λεια δεκά­δων ανθρώ­πι­νων ζωών, μετα­ξύ των οποί­ων και παι­διών, καθώς και σοβα­ρούς τραυ­μα­τι­σμούς διαδηλωτών.Η διε­θνής κοι­νό­τη­τα, είδε με φρί­κη και απο­τρο­πια­σμό τη χτε­σι­νή ημέ­ρα, που έχει γρα­φτεί ήδη με μελα­νά χρώ­μα­τα στην παγκό­σμια ιστο­ρία και θα επι­δει­νώ­σει την στα­θε­ρό­τη­τα στην περιο­χή».

«Ασφα­λώς χρειά­ζο­νται πρω­το­βου­λί­ες από την πλευ­ρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επι­κρά­τη­ση της δικαιο­σύ­νης και της ειρή­νης. Στη­ρί­ζου­με την επί­λυ­ση του παλαι­στι­νια­κού ζητή­μα­τος και τη δημιουρ­γία ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ, όπου θα συνυ­πάρ­χει ειρη­νι­κά με το κρά­τος του Ισρα­ήλ», κατα­λή­γει το ψήφι­σμα της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο ίδιο μήκος κύμ­μα­τος, η βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέ­τα Καβ­βα­δία είχε ζητή­σει από το βήμα της Βου­λής την απε­ρί­φρα­στη και κατη­γο­ρη­μα­τι­κή κατα­δί­κη της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης του ισραη­λι­νού στρα­τού κατά Παλαι­στι­νί­ων. «Ειρή­νη χωρίς δικαιο­σύ­νη δεν υπάρ­χει. Χρειά­ζε­ται καθα­ρή απε­ρί­φρα­στη και κατη­γο­ρη­μα­τι­κή κατα­δί­κη των φυσι­κών και ηθι­κών αυτουρ­γών», τόνι­σε η κ. Καββαδία.

Προ­φα­νώς, οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ νομί­ζουν πως απευ­θύ­νο­νται σε ηλί­θιους. Δεν εξη­γεί­ται αλλιώς το θρά­σος τους να βγά­ζουν ψηφί­σμα­τα και δεκά­ρι­κους υπέρ του παλαι­στι­νια­κού λαού, την στιγ­μή που στη­ρί­ζουν μια κυβέρ­νη­ση η οποία ανα­πτύσ­σει σχέ­σεις με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ. Την ίδια στιγ­μή που ο υπουρ­γός εξω­τε­ρι­κών της κυβέρ­νη­σης τους, Νίκος Κοτζιάς, κρα­τά “ίσες απο­στά­σεις” από θύμα­τα και θύτες ζητώ­ντας “αυτο­συ­γκρά­τη­ση”, οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κρο­κο­δεί­λια δάκρυα για το λαό της Παλαιστίνης!

Πρό­κει­ται για το άκρων άωτο της υπο­κρι­σί­ας και της πολι­τι­κής χυδαιό­τη­τας. Αλλά, βέβαια, ποιος έχα­σε την τσί­πα για τη βρουν οι και­ρο­σκό­ποι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ; 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο