Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ένα μετά το άλλο τα κρούσματα σε γηροκομεία, ξενώνες και δομές

Μετά τα  κρού­σμα­τα και μέτρα σε γηρο­κο­μεία στην Αττι­κή (Μαρού­σι, Μοσχά­το), αλλά και το πρώ­το κρού­σμα στη δομή φιλο­ξε­νί­ας προ­σφύ­γων στη Μόρια της Λέσβου, σε καρα­ντί­να και δομή φιλο­ξε­νί­ας στα Οινόφυτα

Θετι­κός σε κορο­νο­ϊό βρέ­θη­κε αιτού­με­νος άσυ­λο 45 ετών, ο οποί­ος διέ­με­νε στη δομή φιλο­ξε­νί­ας Οινο­φύ­των, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου. Ο 45χρονος με κατα­γω­γή από το Ιράκ, είναι πατέ­ρας μονο­γο­νεϊ­κής οικο­γέ­νειας και μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο με ήπια συμ­πτώ­μα­τα, όπου και νοση­λεύ­ε­ται. Η κόρη του δεν έχει νοσήσει.

Επι­πλέ­ον, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ιχνη­λά­τη­ση των επα­φών του και ελή­φθη δειγ­μα­το­λη­πτι­κό τεστ από 18 άτο­μα, εκ των οποί­ων μια γυναί­κα 27 ετών από τη Συρία ανι­χνεύ­θη­κε θετι­κή. Η 27χρονη, επί­σης αιτού­σα ασύ­λου, θα παρα­μεί­νει σε κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό με την οικο­γέ­νεια της. Η εκ νέου δια­δι­κα­σία ιχνη­λά­τη­σης των επα­φών βρί­σκε­ται σε εξέλιξη.

Η δομή φιλο­ξε­νί­ας στα Οινό­φυ­τα τέθη­κε σε πλή­ρη υγειο­νο­μι­κό απο­κλει­σμό (καρα­ντί­να) ως και τις 16 Σεπτέμ­βρη με από­φα­ση των υπουρ­γών Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Υγεί­ας και Μετα­νά­στευ­σης και Ασύλου.

Παράλ­λη­λα, σήμε­ρα Πέμ­πτη εντο­πί­στη­κε κρού­σμα Covid-19 στον Ξενώ­να Τοξι­κο­ε­ξαρ­τη­μέ­νων Αστέ­γων του Δήμου Αθη­ναί­ων, που εξυ­πη­ρε­τεί 80 άτο­μα και έχει 33 εργα­ζό­με­νους εκ των οποί­ων δυο ιατροί και έξι νοση­λευ­τές. Πρό­κει­ται για ένα άτο­μο το οποίο φρό­ντι­ζαν στη δομή και παρου­σί­α­σε πυρε­τό, δια­κο­μί­στη­κε με ασθε­νο­φό­ρο ως ύπο­πτο κρού­σμα Covid-19 στον Ευαγ­γε­λι­σμό για περαι­τέ­ρω διε­ρεύ­νη­ση. Νωρίς το πρωί της Πέμ­πτης, το Νοσο­κο­μείο ενη­μέ­ρω­σε ότι το τεστ Covid-19 που του έγι­νε ήταν θετι­κό και ο ωφε­λού­με­νος παρέ­μει­νε για νοσηλεία.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ήδη έχου­με δεκά­δες θανά­τους από τα δύο γηρο­κο­μεία στη Θεσ­σα­λο­νί­κη εξαι­τί­ας της αδρά­νειας να ληφθούν έγκαι­ρα μέτρα προστασίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο