Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ακροδεξιό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» στηρίζει ο ναζιστής Κασιδιάρης

Στο ακρο­δε­ξιό-εθνι­κι­στι­κό κόμ­μα ονό­μα­τι «Σπαρ­τιά­τες» δίνει την στή­ρι­ξή του για τις προ­σε­χείς εκλο­γές της 25ης Ιού­νη ο ναζι­στής κατά­δι­κος Ηλί­ας Κασιδιάρης.

Μετά το νέο μπλό­κο του Αρεί­ου Πάγου στον «συνα­σπι­σμό ανε­ξάρ­τη­των υπο­ψη­φί­ων» του μορ­φώ­μα­τός του, ο Κασι­διά­ρης προ­έ­βη σε δήλω­ση μέσω της συνη­γό­ρου του, Βασι­λι­κής Πανταζή.

«Στις εκλο­γές της 25ης Ιου­νί­ου θα ψηφί­σω και θα στη­ρί­ξω με όλες μου τις δυνά­μεις το κόμ­μα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, που θα εισέλ­θει δυνα­μι­κά στη βου­λή και θα απο­τε­λέ­σει την πιο ισχυ­ρή εθνι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση», ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων η δήλω­ση του κατα­δι­κα­σμέ­νου πρώ­ην ηγε­τι­κού στε­λέ­χους της ναζι­στι­κής-εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής.

Σημειώ­νε­ται ότι το μόρ­φω­μα «Σπαρ­τιά­τες» απο­τε­λεί ακρο­δε­ξιά πολι­τι­κή οργά­νω­ση με εθνι­κι­στι­κό-ρατσι­στι­κό λόγο, ο επι­κε­φα­λής της οποί­ας Βασί­λης Στί­γκας φέρε­ται να έχει δια­συν­δέ­σεις και με τον έτε­ρο κατά­δι­κο χρυ­σαυ­γί­τη, Γιάν­νη Λαγό.

Ο ίδιος ο λαός είναι που με τον αγώ­να του πρέ­πει να στεί­λει στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστο­ρί­ας τέτοια κόμ­μα­τα μαζί με τη σάπια αντι­δρα­στι­κή και βαθιά συστη­μι­κή ιδε­ο­λο­γία τους.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο