Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Αμερικάνικο κεφάλαιο όπλισε το δολοφονικό χέρι του Χίτλερ

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Επτά χρό­νια πριν από το ξέσπα­σμα του β ’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου, κατά τη διάρ­κεια του επα­να­ε­ξο­πλι­σμού της ναζι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας, ο Ρού­σβελτ, Πρό­ε­δρος των ΗΠΑ, έγρα­φε στον έμπι­στο του Colonel House :

«όπως εσύ και εγώ γνω­ρί­ζου­με, αυτή η κυβέρ­νη­ση είναι ιδιο­κτη­σία των κέντρων της οικο­νο­μι­κής εξου­σί­ας εδώ και 100 χρόνια».

Το παρα­κά­τω από­σπα­σμα του βιβλί­ου του Anthony B. Sutton «Wall Street και η άνο­δος του Χίτλερ», κεφά­λαιο ένα «Η Wall Street προ­λειαί­νει το έδα­φος για τον Hitler» απο­δει­κνύ­ει περί­τρα­να αυτό που έγρα­φε ο Ρούσβελτ!

Ο Anthony Sutton ήταν ερευ­νη­τής στο Πανε­πι­στή­μιο του Στάν­φορντ Hoover Institution από το 1968 ως το 1973.

«Η συνει­σφο­ρά της αμε­ρι­κα­νι­κής κεφα­λαιο­κρα­τί­ας στις γερ­μα­νι­κές πολε­μι­κές προ­ε­τοι­μα­σί­ες πριν το 1940 μπο­ρεί να περι­γρα­φεί μόνο σαν φαι­νό­με­νο. Για παρά­δειγ­μα, το 1934 η Γερ­μα­νία παρή­γα­γε μόνο 300.000 τόνους πετρε­λαιοει­δών και λιγό­τε­ρο από 800.000 τόνους συν­θε­τι­κή βενζίνη.

Κι όμως, δέκα χρό­νια αργό­τε­ρα, στον Β ’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο μετά την μετα­φο­ρά της πατέ­ντας υδρο­γό­νω­σης και της τεχνο­λο­γί­ας της Standard Oil του Νιου Τζέρ­σεϋ στην Γερ­μα­νι­κή I. G. Farben, η Γερ­μα­νία παρή­γα­γε περί­που 6 1/2 εκα­τομ­μύ­ρια τόνους πετρε­λαί­ου, που το 85% ήταν συν­θε­τι­κό λάδι που παρα­σκευά­στη­κε χρη­σι­μο­ποιώ­ντας την πατέ­ντα υδρο­γό­νω­σης της Standard Oil.

usa nazi

Οι Γερ­μα­νοί ήρθαν στο Ντι­τρόιτ να μάθουν τις τεχνι­κές της εξει­δι­κευ­μέ­νης τεχνο­λο­γί­ας και τον τρό­πο παρα­γω­γής. Οι τεχνι­κές που έμα­θαν στο Ντι­τρόιτ χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν τελι­κά να κατα­σκευά­σουν αργό­τε­ρα προ­σο­μοί­ω­ση των Στού­κας.… Οι εκπρό­σω­ποι της I. G. Farben στις ΗΠΑ οργά­νω­σαν την απο­στο­λή γερ­μα­νών μηχα­νι­κών που επι­σκέ­φτη­καν όχι μόνο εγκα­τα­στά­σεις σχε­δια­σμού αλλά και άλλες στρα­τιω­τι­κής σημα­σί­ας. Όλα τα επαγ­γελ­μα­τι­κά περιο­δι­κά και οι εφη­με­ρί­δες της επο­χής είχαν πλή­ρη επί­γνω­ση για την απει­λή και την φύση των Ναζί. 

Τα στοι­χεία που παρου­σιά­ζο­νται δεί­χνουν ότι οι αμε­ρι­κά­νι­κες επι­χει­ρή­σεις, για δικούς τους σκο­πούς βοη­θώ­ντας τον Ναζι­σμό όσο ήταν δυνα­τόν και με κέρ­δος, όχι μόνο γνώ­ρι­ζαν τη φύση του Ναζι­σμού, αλλά είχαν πλή­ρη γνώ­ση ότι το πιθα­νό απο­τέ­λε­σμα θα ήταν ο πόλε­μος που θα αφο­ρού­σε την Ευρώ­πη και τις Ηνω­μέ­νες Πολιτείες.

Η  συν­θε­τι­κή βεν­ζί­νη και οι εκρη­κτι­κές ύλες (δύο από τα πολύ βασι­κά στοι­χεία του σύγ­χρο­νου πολέ­μου), και ο ακρι­βής χρό­νος της έναρ­ξης του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου από τους Ναζί, ήταν στα χέρια δύο γερ­μα­νι­κών σχη­μα­τι­σμών που δημιουρ­γή­θη­καν από δάνεια της Wall Street σύμ­φω­να με το σχέ­διο Dawes από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου. 

Οι δύο μεγα­λύ­τε­ροι παρα­γω­γοί τανκς στην Γερ­μα­νία του Χίτλερ ήταν η Opel, μια θυγα­τρι­κή της General Motors, (που ελέγ­χε­ται από την εται­ρεία JP Morgan) και η Ford A. G. θυγα­τρι­κή της Ford Motor Company του Ντι­τρόιτ. Οι Ναζί χορη­γούν αφο­ρο­λό­γη­το καθε­στώς στην Opel το 1936, για να ενερ­γο­ποι­ή­σει και την General Motors να επε­κτεί­νει τις εγκα­τα­στά­σεις παρα­γω­γής. Η Alcoa και η Dow Chemical κατα­σκευα­στής των Ναπάλμ ειναι άλλες δυο εται­ρί­ες που συνερ­γά­στη­καν στε­νά με τη ναζι­στι­κή βιομηχανία.

20181101_232351

Η General Motors παρή­χε στην Siemens & Halske A. G. στην Γερ­μα­νία τεχνι­κά δεδο­μέ­να σχε­τι­κά με τους αυτό­μα­τους πιλό­τους και ανταλ­λα­κτι­κά αερο­σκα­φών. Ακό­μη και το 1940, η Bendix Aviation παρέ­χει πλή­ρη τεχνι­κά δεδο­μέ­να στην Robert Bosch για αερο­σκά­φη και μηχα­νές diesel ένα­ντι αμοι­βής και κατ’αποκλειστικότητα.

Εν συντο­μία, αμε­ρι­κά­νι­κες εται­ρεί­ες που συν­δέ­ο­νται με τους διε­θνείς επεν­δυ­τές τρα­πε­ζί­τες Morgan και Ροκ­φέ­λερ ήταν στε­νά συν­δε­δε­μέ­νες με την ανά­πτυ­ξη της ναζι­στι­κής πολε­μι­κής βιο­μη­χα­νί­ας. Είναι σημα­ντι­κό να σημειώ­σου­με… ότι η General Motors, η Ford, η General Electric, η DuPont και μια χού­φτα εται­ρειών των ΗΠΑ που εμπλέ­κο­νται στε­νά με την ανά­πτυ­ξη της ναζι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας ήταν, εκτός από την Ford Motor Company που βρα­βεύ­τη­κε από τους Ναζί, ελεγ­χό­με­νες από την ελίτ της Wall Street, τον οίκο JP Morgan, την Τρά­πε­ζα Chase Ροκ­φέ­λερ και σε μικρό­τε­ρο βαθ­μό την Manhattan Warburg

20181101_232439

Ο δεύ­τε­ρος παγκό­σμιος πόλε­μος αντι­προ­σω­πεύ­ει την πιο κερ­δο­φό­ρα επέν­δυ­ση του καπι­τα­λι­σμού που έγι­νε ποτέ.

Η Wall Street, όπως ανα­φέ­ρει και ο συγ­γρα­φέ­ας και η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ που ελέγ­χε­ται από το κεφά­λαιο, όπως παρα­δέ­χε­ται ο Ρού­σβελτ, όταν τέλειω­σε ο πόλε­μος είχε γίνει η πρώ­τη και χωρίς αντα­γω­νι­σμό παγκό­σμια υπερ­δύ­να­μη στην ιστο­ρία με ελά­χι­στες απώ­λειες σε ανθρώ­πους και υλι­κά. Αντί­θε­τα οι μισές πόλεις του μεγα­λύ­τε­ρου εχθρού του καπι­τα­λι­σμού, του σοσια­λι­στι­κού μοντέ­λου της ΕΣΣΔ, ήταν ερεί­πια, με είκο­σι επτά εκα­τομ­μύ­ρια πολί­τες της νεκρούς, που αντι­προ­σώ­πευαν σχε­δόν το μισό όλων των νεκρών κατά τη διάρ­κεια του Β’ Παγκό­σμιου σε Ευρώ­πη, Αφρι­κή και Ασία. Περί­που 14 εκα­τομ­μύ­ρια στρα­τιώ­τες του Κόκ­κι­νου στρα­τού σκο­τώ­θη­καν στον πόλε­μο, σε σύγκρι­ση με λιγό­τε­ρο από 400.000 στρα­τιώ­τες για την καθε­μία από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Οι επι­χει­ρή­σεις των ΗΠΑ, πλού­σιες από τον κατα­στρο­φι­κό για τους υπό­λοι­πους λαούς πόλε­μο, ήταν έτοι­μες να ανα­λά­βουν την πρω­τιά σε όλο τον καπι­τα­λι­στι­κό κόσμο, γεγο­νός που πλή­ρω­σαν και συνε­χί­ζουν να πλη­ρώ­νουν ακρι­βά ο λαός μας και οι υπό­λοι­ποι λαοί ιδιαί­τε­ρα μετά την ανα­τρο­πή του σοσιαλισμού.

Ο πραγ­μα­τι­κός στό­χος των Δυτι­κών χορη­γών της πολε­μι­κής μηχα­νής των Ναζί ήταν η επί­θε­ση στη Σοβιε­τι­κή Ένω­ση, προ­κει­μέ­νου να κατα­στρέ­ψει, κατά την άπο­ψή τους, την πηγή του διε­θνούς επα­να­στα­τι­κού σοσια­λι­σμού. Στη δεκα­ε­τία του 1930, η ίδια η ύπαρ­ξη του καπι­τα­λι­σμού ταλα­ντεύ­ο­νταν στην άκρη του γκρε­μού εν μέσω της μεγά­λης ύφε­σης, μαζι­κής φτώ­χειας και λαϊ­κής δυσα­ρέ­σκειας για τις ΗΠΑ, τη Βρε­τα­νία και άλλες δυτι­κές χώρες. Όλη η Δυτι­κή καπι­τα­λι­στι­κή τάξη ήταν κάτω από την επι­κεί­με­νη απει­λή από τους δικούς της λαούς. Έτσι στή­ρι­ξαν και ενί­σχυ­σαν με το αζη­μί­ω­το την πολε­μι­κή μηχα­νή των Ναζί και την έστρε­ψαν ενα­ντί­ον της Σ.Ένωσης.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο