Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΚΚΕ: Στηρίζει τον αγώνα των αγροτών, καταγγέλλει την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων

Με ανα­κοί­νω­ση της η Τομε­α­κή Οργά­νω­ση Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει ότι «καταγ­γέλ­λει την παρου­σία αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων και αστυ­νο­μι­κής κλού­βας σε πολ­λά χωριά της Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης, που μάλι­στα είχαν οδη­γία να μην αφή­σουν τους αγω­νι­ζό­με­νους αγρό­τες να βγουν στο δρό­μο. Η προ­σπά­θεια τρο­μο­κρά­τη­σης και αυταρ­χι­σμού θα πέσει στο κενό. Εδώ και τώρα να φύγουν οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις από χωριά. Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους, συνο­λι­κά το λαό της Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης να στα­θεί δίπλα στα δίκαια αιτή­μα­τα των αγρο­τών και κτηνοτρόφων».

Μετα­ξύ άλλων η ανα­κοί­νω­ση (ολό­κλη­ρη εδώ) ανα­φέ­ρει:

Η ΤΟ Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ βρί­σκε­ται στο πλευ­ρό και χαι­ρε­τί­ζει τον δίκαιο αγώ­να των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών και κτη­νο­τρό­φων που καθη­με­ρι­νά δίνουν σκλη­ρή μάχη επι­βί­ω­σης μέσα σε αντί­ξο­ες συν­θή­κες παρα­γω­γής που δια­μορ­φώ­νουν το υψη­λό κόστος παρα­γω­γής (φυτο­φάρ­μα­κα, ζωο­τρο­φές, λιπά­σμα­τα, πετρέ­λαιο, ρεύ­μα κλπ.). Οι ανα­τι­μή­σεις στα λιπά­σμα­τα αγγί­ζουν το 40%, στις ζωο­τρο­φές το 50%, στο ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα το 100%, στα καύ­σι­μα 20% κλπ. Παράλ­λη­λα αντι­με­τω­πί­ζουν τη ληστεία του μόχθου τους από εμπο­ρο­βιο­μή­χα­νους, τρα­πε­ζί­τες και το αστι­κό κρά­τος αλλά και τις αθρό­ες εισα­γω­γές αγρο­το­κτη­νο­τρο­φι­κών προ­ϊ­ό­ντων­που επι­βάλ­λει η ΕΕ

Το ΚΚΕ έχει κατα­θέ­σει συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις και πρό­σφα­τα τρεις τρο­πο­λο­γί­ες που αφο­ρού­σαν την επι­στρο­φή ΕΦΚ αγρο­τι­κού πετρε­λαί­ου, την επι­δό­τη­ση και κατάρ­γη­ση της ρήτρας ανα­προ­σαρ­μο­γής στο αγρο­τι­κό ρεύ­μα και μηδε­νι­κό ΦΠΑ σε αγρο­τι­κά εφό­δια, εργα­λεία και μηχα­νή­μα­τα, με τις τρο­πο­λο­γί­ες όμως να μην ψηφί­ζο­νται ούτε από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμ­μα­τα που έχουν ως φάρο την ΚΑΠ της ΕΕ, αφού αυτά τα μέτρα δεν “χωρά­νε” στην πολι­τι­κή που στη­ρί­ζει τα κέρ­δη των μονο­πω­λί­ων, την ΚΑΠ και την ΕΕ.

Τόσο η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, συνει­δη­τά παρα­πλα­νούν τον αγρο­τό­κο­σμο για τον πραγ­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα της ανά­πτυ­ξης που ευαγγελίζονται.

Καταγ­γέλ­λου­με την παρου­σία αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, και αστυ­νο­μι­κής κλού­βας σε πολ­λά χωριά της Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης, που μάλι­στα είχαν οδη­γία να μην αφή­σουν τους αγω­νι­ζό­με­νους αγρό­τες να βγουν στο δρό­μο. Η προ­σπά­θεια τρο­μο­κρά­τη­σης και αυταρ­χι­σμού θα πέσει στο κενό. Εδώ και τώρα να φύγουν οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις από χωριά . Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους, συνο­λι­κά το λαό της Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης να στα­θεί δίπλα στα δίκαια αιτή­μα­τα των αγρο­τών και κτηνοτρόφων.

Καταγγελία του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που κατ’ εντο­λή της κυβέρ­νη­σης εμπο­δί­ζουν τη μηχα­νο­κί­νη­τη μετά­βα­ση των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών και κτη­νο­τρό­φων από περιο­χές της Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης να φτά­σουν με τρα­κτέρ και οχή­μα­τα στον κόμ­βο της αερο­γέ­φυ­ρας της Θέρ­μης, προ­κει­μέ­νου να στή­σουν μπλό­κο, διεκ­δι­κώ­ντας δίκαια αιτή­μα­τα για την επι­βί­ω­σή τους, καταγ­γέλ­λει ο Αγρο­το­κτη­νο­τρο­φι­κός Σύλ­λο­γος Ανα­το­λι­κής Θεσσαλονίκης.

Ωστό­σο ορι­σμέ­νοι αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι από την περιο­χή της Θέρ­μης κινού­με­νοι με τα τρα­κτέρ μέσα από χωρά­φια κατά­φε­ραν και έφτα­σαν στην αερο­γέ­φυ­ρα της Θέρ­μης, έχο­ντας περι­κυ­κλω­θεί από αστυ­νο­μι­κές δυνάμεις.

Τελι­κά, κάτω από την πίε­ση και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των αγρο­τών οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις απο­χώ­ρη­σαν. Οι αγρό­τες προ­χώ­ρη­σαν συντε­ταγ­μέ­να στην αερο­γέ­φυ­ρα της Θέρ­μης όπου επί­σης όμως υπάρ­χουν ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνάμεις.

Σύμ­φω­να με τα όσα κατήγ­γει­λε νωρί­τε­ρα ο Σύλ­λο­γος, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις είχαν κλεί­σει την ΕΟ Θεσ­σα­λο­νί­κης — Πολυ­γύ­ρου, στο ύψος της Νέας Ραι­δε­στού, προ­κει­μέ­νου να στα­μα­τή­σουν την κίνη­ση των αγρο­τών από Βασι­λι­κά, ενώ στα­μά­τη­σαν τους αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φους της Επα­νο­μής και του Τρί­λο­φου, στο ύψος της Καρ­δί­ας, λίγο έξω από την Επα­νο­μή. Παράλ­λη­λα, άλλες αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, είχαν απο­κλεί­σει τους αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φους της Γαλά­τι­στας, λίγο έξω από την περιοχή.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο