Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το δεις εξαμαρτείν ουκ μητροπολίτη σοφού… — Επίθεση δεσπότη Βέροιας στο ΚΚΕ, στο συνεργάτη μας Αλ. Χατζηκώστα και στη σύζυγό του!!!

Αυτο­α­πο­κα­λύ­πτε­ται ο Δεσπό­της Βεροί­ας, ο οποί­ος μετά από μια τακτι­κή ανα­δί­πλω­ση υπό το βάρος της κατα­κραυ­γής επα­νήλ­θε δρι­μύ­τε­ρος ανα­κοι­νώ­νο­ντας την επα­να­λει­τουρ­γία του μου­σεί­ου της μισαλ­λο­δο­ξί­ας (πριν μερι­κές ημέ­ρες) και επι­τι­θέ­με­νος σήμε­ρα στο ΚΚΕ και στην Εκπαι­δευ­τι­κή Συσπεί­ρω­ση, αλλά και στον συνερ­γά­τη μας Αλέ­κος Χατζη­κώ­στα και στη σύζυ­γό του (προ­φα­νώς στα πλαί­σια της συζυ­γι­κής ευθύνης!!!).

Ο δεσπό­της εκμε­ταλ­λευό­με­νος το κλί­μα εθνι­κι­στι­κού παρο­ξυ­σμού που προ­σπα­θούν να δημιουρ­γή­σουν κάποιο στην περιο­χή, με όχη­μα τα συλ­λα­λη­τή­ρια στα οποία και πρω­το­στα­τεί, νομί­ζει ότι βρή­κε την ευκαι­ρία να «νομι­μο­ποι­ή­σει» το Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο με τα προ­πα­γαν­δι­στι­κά μιλι­τα­ρι­στι­κά, ακρο­δε­ξιά, αντι­κομ­μου­νι­στι­κά εκθέ­μα­τα και προ­σπα­θεί να δια­στρέ­ψει την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα κατη­γο­ρώ­ντας τους αντι­δρώ­ντες για κλί­μα  μισαλ­λο­δο­ξί­ας. Τη στιγ­μή που το εν λόγω μου­σείο και ο “συλ­λέ­κτης” του συνε­χί­ζει να ανε­βά­ζει αβέρ­τα στο facebook “ντο­κου­μέ­ντα” με αντι­κομ­μου­νι­στι­κές ανα­φο­ρές (“συμ­μο­ρί­τες”, «αντε­θνι­κές ενέρ­γειες κομ­μου­νι­στών».  υπέρ της φασι­στι­κής ΠΑΟ κλπ, χου­ντι­κά μετάλ­λια, κλπ)  και να δια­στρε­βλώ­νει την ιστο­ρία (όλες οι σχε­τι­κές καταγ­γε­λί­ες απο­δεί­χτη­καν ακριβείς).

Επι­χει­ρεί­ται κάτω από τον τίτλο “Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο Μακε­δο­νι­κού Αγώ­να”, το οποίο επι­σκέ­πτο­νται οργα­νω­μέ­να και μαθη­τές των σχο­λεί­ων της περιο­χής, να δηλη­τη­ρια­στεί η νέα γενιά, να νομι­μο­ποι­η­θεί η δρά­ση των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών, των δοσί­λο­γων, των ταγ­μά­των ασφα­λεί­ας, να οργα­νω­θεί η ιστο­ρι­κή παρα­πλά­νη­ση για να ξανα­γρα­φεί η ιστο­ρία στα μέτρα του συστή­μα­τος, να απο­κρυ­φτεί και ταυ­τό­χρο­να να συκο­φα­ντη­θεί η προ­σφο­ρά του ΚΚΕ ως κύριου αιμο­δό­τη, οργα­νω­τή και καθο­δη­γη­τή του αγώ­να του λαού κατά του φασι­σμού ‑ναζι­σμού.

Και αυτά πρω­το­στα­τού­ντος του μητρο­πο­λί­τη, ο οποί­ος με τη σημε­ρι­νή του ανα­κοί­νω­ση επι­τί­θε­ται στο ΚΚΕ και στην Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Εκπαι­δευ­τι­κών που από την πρώ­τη στιγ­μή απαί­τη­σαν το κλεί­σι­μο του Μουσείο

Ἡ Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση τοῦ Δήμου Βεροί­ας, τό ΚΚΕ Ἠμα­θί­ας καί ἡ Ἀγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Ἐκπαι­δευ­τι­κῶν Ἠμα­θί­ας ἐξέ­δω­σαν τόν τελευ­τα­ῖο και­ρό ἀνα­κοι­νώ­σεις σχε­τι­κά μέ τό «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σε­ῖο Μακε­δο­νι­κοῦ Ἀγώ­να» Βέροιας, κατη­γο­ρώ­ντας τήν Ἱερά Μητρό­πο­λη ὅτι μέσω τῆς Ἐκθέ­σε­ως πού φιλο­ξε­νε­ῖται στό Μου­σε­ῖο δῆθεν ἐμμέ­νει «στή δια­στρέ­βλω­ση ἱστο­ρι­κῶν γεγο­νό­των μέ προ­σα­να­το­λι­σμό τή δικαί­ω­ση δοσι­λό­γων, ταγ­μα­τα­σφα­λι­τῶν καί συνερ­γα­τῶν τῶν ναζί κατα­κτη­τῶν» καί ἔτσι «ἐπι­χει­ρε­ῖται νά δηλη­τη­ρια­στεῖ ἡ νέα γενιά … μέ στό­χο νά ὀργα­νω­θεῖ ἡ ἱστο­ρι­κή παρα­πλά­νη­ση». Γιά τόν λόγο αὐτό μάλι­στα ἡ Ἀγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Ἐκπαι­δευ­τι­κῶν Ἠμα­θί­ας, πού ἀπέ­στει­λε τήν ἀνα­κοί­νω­σή της στά σχο­λε­ῖα ὅλων τῶν βαθ­μί­δων, καλο­ῦσε τίς Διευ­θύν­σεις Ἐκπαι­δεύ­σε­ως νά λάβουν ἄμε­σα μέτρα ὥστε νά μήν ἐπι­σκέ­πτο­νται τό Μου­σε­ῖο τά σχο­λε­ῖα τῆς Ἠμαθίας.

Επι­τί­θε­ται και κατά του συνερ­γά­τη μας Αλέ­κου Χατζη­κώ­στα ο οποί­ος μέσα από τις σελί­δες του Ατέ­χνως ανέ­δει­ξε το θέμα, αλλά και στη σύζυ­γό του!!!

Καί ὅλα αὐτά ἐνῶ γνω­ρί­ζου­με ὅτι ὁ κ. Ἀλέ­ξαν­δρος Χατζη­κώ­στας, ἐνορ­χη­στρω­τής αὐτῶν τῶν ἀνα­κοι­νώ­σε­ων μαζί μέ τήν ἐκπαι­δευ­τι­κό σύζυ­γό του,

Άρα­γε με ποια λογι­κή (αν όχι ασφα­λί­τι­κη) η στο­χο­ποί­η­ση της συζύ­γου του συνερ­γά­τη μας Αλέ­κου Χατζηκώστα;

Όπως φαί­νε­ται από την ανα­κοί­νω­ση ο δεσπό­της δεν έχει κανέ­να πρό­βλη­μα, όχι μόνο να συνα­γε­λά­ζε­ται με ακρο­δε­ξιούς αλλά και να δια­στρέ­φει και να δίνει μήνυ­μα στην τοπι­κή κοι­νω­νία μέσω της στοχοποίησης.

Στην από κάθε άπο­ψη απα­ρά­δε­κτη ανα­κοί­νω­ση του δεσπό­τη Βεροί­ας, Ναού­σης και Καμπα­νί­ας, απά­ντη­σε με δημό­σια τοπο­θέ­τη­ση ο συνερ­γά­της μας Αλέ­κος Χατζηκώστας:

Μία οφει­λό­με­νη απά­ντη­ση (Για την ανα­κοί­νω­ση της Μητρό­πο­λης σχε­τι­κά με το Βλα­χο­γιάν­νειο Μουσείο)

Με αφορ­μή την ανα­κοί­νω­ση με τίτλο : «Απά­ντη­ση της Ιεράς Μητρο­πό­λε­ως στα δημο­σιεύ­μα­τα για το Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο Μακε­δο­νι­κού Αγώ­νος» στην οποία γίνε­ται προ­σπά­θεια να απα­ντη­θούν από μέρους της μητρό­πο­λης τα όσα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα (ΚΚΕ και με ερώ­τη­ση του στη Βου­λή), φορείς (π.χ ΕΛΜΕ, Σύλ­λο­γος Α/θμιας Εκπαί­δευ­σης), παρα­τά­ξεις (π.χ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Βέροιας, ΑΣΕ Εκπαι­δευ­τι­κών) , Σύλ­λο­γος Φυλα­κι­σθέ­ντων και Εξο­ρι­σθέ­ντων (με ομό­φω­νη από­φα­ση) έχουν καταγ­γεί­λει, έχω να τονί­σω τα εξής:

1.Τα όσα καταγ­γέλ­θη­καν (και μετά από δική μου δημο­σιο­γρα­φι­κή έρευ­να) σχε­τι­κά με το περιε­χό­με­νο των εκθε­μά­των και τρό­πο λει­τουρ­γί­ας του απο­δεί­χτη­καν ως σωστά και από την ίδια την μητρό­πο­λη που με ανα­κοί­νω­ση της (18/7/2018) απο­φά­σι­σε την ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας τους τονί­ζο­ντας ότι: «…Μετά το ζήτη­μα που δημιουρ­γή­θη­κε, σχε­τι­κά με εκθέ­μα­τα ιδιω­τι­κής συλ­λο­γής που φιλο­ξε­νού­νται στο “Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο Μακε­δο­νι­κού Αγώ­να”, καθώς και με αφορ­μή πρό­σφα­το κεί­με­νο με υβρι­στι­κό — εθνι­κι­στι­κό περιε­χό­με­νο που αναρ­τή­θη­κε στο δια­δί­κτυο, η Ιερά Μητρό­πο­λη Βεροί­ας, Ναού­σης και Καμπα­νί­ας, στην αρμο­διό­τη­τα της οποί­ας ανή­κει το συγκε­κρι­μέ­νο Μου­σείο, απο­φα­σί­ζει την άμε­ση ανα­στο­λή της λει­τουρ­γί­ας του. Ταυ­τό­χρο­να κάνει γνω­στό ότι στα­θε­ρός στό­χος της Ιεράς Μητρο­πό­λε­ως είναι το Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο Βέροιας να λει­τουρ­γεί πάντο­τε στο πλαί­σιο της νομι­μό­τη­τας, να εκπλη­ρώ­νει τον επι­στη­μο­νι­κό και παι­δα­γω­γι­κό του ρόλο και να μην χρη­σι­μο­ποιεί­ται σε καμιά περί­πτω­ση για πολι­τι­κή εκμετάλλευση…».

2. Στις 11 Δεκέμ­βρη σε συνέ­ντευ­ξη της μητρό­πο­λης σημα­το­δο­τή­θη­κε η επα­νέ­ναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας του. Στο σχε­τι­κό ρεπορ­τάζ που δημο­σιεύ­τη­κε στα ΜΜΕ ανα­γρά­φο­νται τα εξής: «…Απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση ο Μητρο­πο­λί­της είπε ότι οι λόγοι της προ­σω­ρι­νής ανα­στο­λής λει­τουρ­γί­ας δεν υπάρ­χουν και ότι το Μου­σείο έμει­νε αρκε­τό και­ρό επει­δή μεσο­λά­βη­σε το καλο­καί­ρι και έπρε­πε να ανα­συ­ντα­χθούν κάποια πράγ­μα­τα. Επί­σης, ο Μητρο­πο­λί­της έδω­σε στή­ρι­ξη στον κ. Ντό­ντο τονί­ζο­ντας ο συλ­λέ­κτης ότι λέει τα πράγ­μα­τα όπως έχουν, είναι πιο Έλλη­νας και Μακε­δό­νας και αν είπε κάποια πράγ­μα­τα, δεν θα τα ξανα­πεί. Ο κ. Ντό­ντος από την πλευ­ρά του δικαιο­λό­γη­σε ότι η ανα­γρα­φή σε προ­θή­κη του όρου “συμ­μο­ρι­το­πό­λε­μος” προ­έ­κυ­ψε το 1947 από τον ΟΗΕ. Είπε ακό­μη ότι οι ορο­λο­γί­ες που χρη­σι­μο­ποί­η­σε (κυρί­ως στο δια­δί­κτυο) συνά­δουν με την επο­χή και είναι νόμι­μες..» (Plioforiodotis.gr). Οι όποιες- από ανά­γκη- «ανα­συ­ντά­ξεις» όπως υπο­στη­ρί­ζει έγι­ναν δεν αλλά­ζουν τον χαρα­κτή­ρα του που δεν είναι απλά «μία έκθε­ση στρα­τιω­τι­κών στο­λών και εξαρ­τη­μά­των από διά­φο­ρες χώρες», ενώ και ο ξενα­γός- συλ­λέ­κτης παρα­μέ­νει πιστός στις από­ψεις του…(μία ματιά στην προ­σω­πι­κή του σελί­δα στο fb αρκεί)

3. Η ανα­κοί­νω­ση της μητρό­πο­λης καταγ­γέλ­λει για «…παρα­χά­ρα­ξη της αλή­θειας και προ­βο­λή κλί­μα­τος μισαλ­λο­δο­ξί­ας …λέγο­ντας ασύ­στο­λα ψεύ­δη και συκο­φα­ντώ­ντας την Ιερά Μητρό­πο­λη με απα­ρά­δε­κτο τρό­πο και προ­φα­νή σκο­πι­μό­τη­τα να την πλή­ξει…» όσους έχουν αντι­δρά­σει στη λει­τουρ­γία του, δεί­χνο­ντας και με αυτόν τον τρό­πο αφε­νός τη μη αντο­χή της σε οποια­δή­πο­τε τεκ­μη­ριω­μέ­νη κρι­τι­κή και αφε­τέ­ρου την βαθύ­τα­τη αντι­κομ­μου­νι­στι­κή χροιά τους (ιδιαί­τε­ρη στό­χευ­ση στο ΚΚΕ και στις παρα­τά­ξεις που συμ­με­τέ­χουν οι κομ­μου­νι­στές) . Και όλα αυτά για ένα κόμ­μα (ΚΚΕ) του οποί­ου έχω την τιμή να είμαι μέλος του και που την ιστο­ρία την έγρα­ψε με τις θυσί­ες και το αίμα των μελών του.

4. Η εμφά­νι­ση μου ονο­μα­στι­κά ως «ενορ­χη­στρω­τή» και η ανα­φο­ρά στην εκπαι­δευ­τι­κό σύζυ­γο μου, μας γυρ­νά σε άλλες επο­χές περί «κομ­μου­νι­στι­κών δακτύ­λων» και «συλ­λο­γι­κής οικο­γε­νεια­κής ευθύ­νης», αλλά και ταυ­τό­χρο­να στέλ­νει και «μήνυ­μα» για το πώς θέλουν να λει­τουρ­γούν σε τοπι­κό επί­πε­δο τα ΜΜΕ.

5. Οι απει­λές για προ­σφυ­γή στη Δικαιο­σύ­νη , προ­φα­νώς και δεί­χνουν πανι­κό και όχι ως στό­χο την απο­κά­λυ­ψη της αλή­θειας. Φυσι­κά και δεν μας τρο­μά­ζουν παρό­μοιες απει­λές για­τί «συνη­θι­σμέ­να είναι τα βου­νά στα χιόνια»

Χατζη­κώ­στας Αλέκος
Δημο­σιο­γρά­φος-συγ­γρα­φέ­ας

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

«Tό δίς ἐξα­μαρ­τε­ῖν οὐκ ἀνδρός σοφοῦ»

Ἡ Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση τοῦ Δήμου Βεροί­ας, τό ΚΚΕ Ἠμα­θί­ας καί ἡ Ἀγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Ἐκπαι­δευ­τι­κῶν Ἠμα­θί­ας ἐξέ­δω­σαν τόν τελευ­τα­ῖο και­ρό ἀνα­κοι­νώ­σεις σχε­τι­κά μέ τό «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σε­ῖο Μακε­δο­νι­κοῦ Ἀγώ­να» Βέροιας, κατη­γο­ρώ­ντας τήν Ἱερά Μητρό­πο­λη ὅτι μέσω τῆς Ἐκθέ­σε­ως πού φιλο­ξε­νε­ῖται στό Μου­σε­ῖο δῆθεν ἐμμέ­νει «στή δια­στρέ­βλω­ση ἱστο­ρι­κῶν γεγο­νό­των μέ προ­σα­να­το­λι­σμό τή δικαί­ω­ση δοσι­λό­γων, ταγ­μα­τα­σφα­λι­τῶν καί συνερ­γα­τῶν τῶν ναζί κατα­κτη­τῶν» καί ἔτσι «ἐπι­χει­ρε­ῖται νά δηλη­τη­ρια­στεῖ ἡ νέα γενιά … μέ στό­χο νά ὀργα­νω­θεῖ ἡ ἱστο­ρι­κή παρα­πλά­νη­ση». Γιά τόν λόγο αὐτό μάλι­στα ἡ Ἀγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Ἐκπαι­δευ­τι­κῶν Ἠμα­θί­ας, πού ἀπέ­στει­λε τήν ἀνα­κοί­νω­σή της στά σχο­λε­ῖα ὅλων τῶν βαθ­μί­δων, καλο­ῦσε τίς Διευ­θύν­σεις Ἐκπαι­δεύ­σε­ως νά λάβουν ἄμε­σα μέτρα ὥστε νά μήν ἐπι­σκέ­πτο­νται τό Μου­σε­ῖο τά σχο­λε­ῖα τῆς Ἠμαθίας.

Στό­χος αὐτῶν τῶν ἀνα­κοι­νώ­σε­ων, κάποιες ἀπό τίς ὁπο­ῖες ἐξε­δό­θη­σαν μάλι­στα μετά τή συνέ­ντευ­ξη τύπου πού διορ­γά­νω­σε ἡ Ἱερά Μητρό­πο­λη Βεροί­ας, Ναού­σης καί Καμπα­νί­ας μέ τήν παρου­σία πολ­λῶν δημο­σιο­γρά­φων τοῦ ἔντυ­που καί ἠλε­κτρο­νι­κοῦ τύπου μέσα στό «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σε­ῖο», ὅπου ὁ καθέ­νας εἶχε τή δυνα­τό­τη­τα νά δεῖ μόνος του τί περι­λαμ­βά­νει ἡ Ἔκθε­ση καί ὅτι, ἀσφα­λῶς, δέν περι­λαμ­βά­νει ἀπο­λύ­τως τίπο­τε ἀπό ὅσα συκο­φα­ντι­κά καί ἀνυ­πό­στα­τα ἰσχυ­ρί­ζο­νται οἱ συντά­κτες τῶν ἀνα­κοι­νώ­σε­ων, εἶναι ἡ παρα­χά­ρα­ξη τῆς ἀλη­θεί­ας καί τῆς πραγ­μα­τι­κό­τη­τος. Εἶναι ἡ στο­χευ­μέ­νη προ­σπά­θεια νά δηλη­τη­ρια­σθεῖ ἡ νέα γενιά καί νά ὀργα­νω­θεῖ ἡ ἱστο­ρι­κή παρα­πλά­νη­ση ὄχι ἀπό τήν πλευ­ρά τῆς Ἐκκλη­σί­ας ἀλλά ἀπό τήν πλευ­ρά τῶν συντα­κτῶν τῶν ἀνα­κοι­νώ­σε­ων. Για­τί, τί ἄλλο παρά παρα­χά­ρα­ξη τῆς ἀλή­θειας καί προ­βο­λή κλί­μα­τος μισαλ­λο­δο­ξί­ας εἶναι ἡ ἀνα­κοί­νω­ση πού κατη­γο­ρεῖ τήν Ἱερά Μητρό­πο­λη Βεροί­ας, Ναού­σης καί Καμπα­νί­ας γιά ἐκθέ­μα­τα πού δέν ὑπάρ­χουν στό Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σε­ῖο καί γιά προ­θέ­σεις πού δέν ἔχουν καμία σχέ­ση μέ τό Μου­σε­ῖο καί τά ἐκθέ­μα­τά του, λέγο­ντας ἀσύ­στο­λα ψεύ­δη καί συκο­φα­ντώ­ντας τήν Ἱερά Μητρό­πο­λη μέ ἀπα­ρά­δε­κτο τρό­πο καί προ­φα­νῆ σκο­πι­μό­τη­τα νά τήν πλήξει.

Καί ὅλα αὐτά ἐνῶ γνω­ρί­ζου­με ὅτι ὁ κ. Ἀλέ­ξαν­δρος Χατζη­κώ­στας, ἐνορ­χη­στρω­τής αὐτῶν τῶν ἀνα­κοι­νώ­σε­ων μαζί μέ τήν ἐκπαι­δευ­τι­κό σύζυ­γό του, ἐπι­σκέ­φθη­κε προ­σω­πι­κά τό «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σε­ῖο» καί γνω­ρί­ζει πολύ καλά ὅτι στό Μου­σε­ῖο ὑπάρ­χει ἡ Συλ­λο­γή τοῦ Μακε­δο­νι­κοῦ Ἀγώ­να καί μία Ἔκθε­ση στρα­τιω­τι­κῶν στο­λῶν καί ἐξαρ­τη­μά­των ἀπό διά­φο­ρες χῶρες, πού προ­έρ­χε­ται ἀπό τήν ἰδιω­τι­κή Συλ­λο­γή τοῦ κ. Ντό­ντου Κανέλ­λου, καί γνω­ρί­ζει ὅτι ἡ Ἱερά Μητρό­πο­λη ἔχει εὐθύ­νη ἀπο­κλει­στι­κά καί μόνο γιά τά ἐκθέ­μα­τα πού ὑπάρ­χουν στό Μου­σε­ῖο της, καί τά ὁπο­ῖα δέν ἔχουν καμία ἀπο­λύ­τως σχέ­ση οὔτε μέ τήν περί­ο­δο τῆς Κατο­χῆς οὔτε μέ τόν Ἐμφύ­λιο πόλε­μο οὔτε βεβαί­ως καί μέ τήν περί­ο­δο τῆς Χού­ντας, καί ὄχι γιά ὁτι­δή­πο­τε ἄλλο ὑπάρ­χει σέ ἰδιω­τι­κές συλ­λο­γές πού δέν ἐκτί­θε­νται στό «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σε­ῖο», ὥστε νά μπο­ρεῖ νά τῆς προ­σά­ψει κανείς τό ὁτιδήποτε.

Ἑπο­μέ­νως ὅλα ὅσα μέ προ­κλη­τι­κό καί ἄκρως συκο­φα­ντι­κό τρό­πο γρά­φο­νται στίς ἀνα­κοι­νώ­σεις ἀπο­τε­λο­ῦν ὄχι μόνο ψευ­δῆ ἀπο­κυ­ή­μα­τα τῆς φαντα­σί­ας τῶν συντα­κτῶν τους ἀλλά ἐσκεμ­μέ­νη καί συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μι­ση τῆς προ­σφο­ρᾶς τοῦ «Βλα­χο­γιάν­νειου Μου­σεί­ου», τό ὁπο­ῖο ἀπο­τε­λεῖ εὐγε­νῆ δωρεά τῆς οἰκο­γε­νεί­ας Βλα­χο­γιάν­νη στήν Ἐκκλη­σία καί εἶναι ἕνα κόσμη­μα γιά τήν πόλη τῆς Βεροί­ας, ὅπως ἄλλω­στε ἀπο­δει­κνύ­ε­ται ἀπό τά πολυά­ριθ­μα ἐγκω­μια­στι­κά σχό­λια πού περι­λαμ­βά­νο­νται στό βιβλίο ἐπι­σκε­πτῶν τοῦ Μου­σεί­ου τόσο γιά τά ἐκθέ­μα­τα ὅσο καί γιά τή ξενά­γη­ση, χωρίς οὔτε ἕνα ἀρνη­τι­κό σχόλιο.

Γι᾽ αὐτό καί τό «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σε­ῖο» θά συνε­χί­σει νά λει­τουρ­γεῖ, ἔστω καί ἄν κάποιοι γιά τούς δικούς τους προ­σω­πι­κούς λόγους ἐπι­χει­ρο­ῦν δια­στρέ­φο­ντας τήν ἀλή­θεια καί τήν πραγ­μα­τι­κό­τη­τα νά παρα­κω­λύ­σουν τό ἔργο καί τήν προ­σφο­ρά του. Τά ψεύ­δη τους δέν μᾶς φοβί­ζουν καί οἱ συκο­φα­ντί­ες τους δέν μᾶς πτο­ο­ῦν, θά εἶναι ὅμως ὅλοι ὑπό­λο­γοι ἐνώ­πιον τῆς Δικαιο­σύ­νης. Γιά ἐμᾶς ἰσχύ­ει ὁ λόγος τοῦ Κυρί­ου «γνώ­σε­σθε τήν ἀλή­θειαν καί ἡ ἀλή­θεια ἐλευ­θε­ρώ­σει ὑμᾶς».

Προ­κα­λο­ῦμε καί προ­σκα­λο­ῦμε, λοι­πόν, τούς συντά­κτες τῶν ἀνα­κοι­νώ­σε­ων νά παύ­σουν νά δια­στρέ­φουν μέ τά προ­κλη­τι­κά καί ἐσκεμ­μέ­να ψεύ­δη τους τήν πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, νά ἔλθουν καί νά ἐπι­σκε­φθο­ῦν τό Μου­σε­ῖο, νά βάλ­λουν «τόν δάκτυ­λόν» τους «εἰς τόν τύπον τῶν ἥλων» τῆς ἀλη­θεί­ας, καί νά ἀνα­κα­λέ­σουν τά ψεύ­δη καί τίς συκο­φα­ντί­ες πού ἐκτό­ξευ­σαν καί ἐκτο­ξεύ­ουν κατά τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

Καλο­ῦμε, ἀκό­μη, καί προ­σκα­λο­ῦμε τούς βου­λευ­τές τοῦ Νομοῦ Ἠμα­θί­ας, τόν Ἀντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Ἠμα­θί­ας καί τούς περι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους, τούς Δημάρ­χους, τόν Στρα­τη­γό τῆς Α´ Μεραρ­χί­ας, τόν Διευ­θυ­ντή τῆς Ἀστυ­νο­μί­ας Ἠμα­θί­ας, τόν Διοι­κη­τή τῆς Πυρο­σβε­στι­κῆς Ὑπη­ρε­σί­ας, τούς ἐκπαι­δευ­τι­κούς, τόν λαό τῆς Ἠμα­θί­ας καί κάθε ἀντι­κει­με­νι­κό καί ἀπρο­κα­τά­λη­πτο πολί­τη νά ἐπι­σκε­φθεῖ τό «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σε­ῖο», νά δεῖ τά Ἐκθέ­μα­τα καί νά κατα­λά­βει ποιός λέει τήν ἀλή­θεια καί ποιός ψεύ­δε­ται καί συκο­φα­ντεῖ κατά συρ­ροή. Οἱ ψευ­δο­λό­γοι, οἱ συκο­φά­ντες, οἱ δια­στρε­βλω­τές τῆς ἱστο­ρί­ας δέν ἀντέ­χουν τήν ἀλή­θεια οὔτε ντρέ­πο­νται γιά ὅσα λένε. Ἀλλά ἡ ἀλή­θεια λάμπει καί εἶναι ὁλο­φά­νε­ρη γιά ὅσους θέλουν νά τή δοῦν. Καί ἐπα­να­λαμ­βά­νου­με τήν πρό­σκλη­ση πρός ὅλους: «Ἔρχου καί ἴδε».

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

Ερώ­τη­ση του ΚΚΕ στη Βου­λή για το Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο (της μισαλ­λο­δο­ξί­ας) στη Βέροια

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο