Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το δικό σου δικό μου -και το θράσος απύθμενο…

Τίτλος είδησης (copy-paste) αστικών ΜΜΕ
Φωτιές: Στήριξη του πρωθυπουργού στους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους

(συνέχεια -ακάθεκτος ο πρωθυπουργός και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, για να στηρίξει και να ενθαρρύνει τους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα, αλλά και για να ενημερωθεί για την κατάσταση στα Βίλια, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.Το δικό σου δικό μου... και το θράσος απύθμενο

«Χρειάζονται τη στήριξή μας όλοι όσοι μάχονται με τις φλόγες. Η κυβέρνηση εγγυάται ότι στο τέλος της κρίσης θα έχει καλυφθεί κάθε πληγή που άνοιξε» κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συναισθάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος»(;;)
«Ο αγώνας είναι τριπλός: κατάσβεση, αποτροπή ξεσπάσματος νέων και αποζημίωση των πληγέντων. Οποιοσδήποτε σκεφτεί την έκταση και ένταση την κόπωση των μέσων πυρόσβεσης αντιλαμβάνεται ότι η πολιτεία μάχεται και ανθίσταται. Οι δηλώσεις μας στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει προσδοκίες. Το ζητούμενο δεν είναι το ευκταίο αλλά η αντιμετώπιση μιας κατάστασης στην οποία η κυβέρνηση δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά και δεν αναλώθηκε σε επικοινωνιακούς χειρισμούς»…oikonomou

Θυμίζουμε
1. Πως ο τίτλος της είδησης είναι “Στήριξη του πρωθυπουργού στους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους”…και
2.
Ότι “η κυβέρνηση δεν αναλώνεται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς”
Τα συμπεράσματα δικά σας.

vilia φωτιάΑνεξέλεγκτη μαίνεται για 4η μέρα, η πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων, αναδεικνύοντας με τραγικό τρόπο την ανυπαρξία υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Η φωτιά, εκτός των άλλων έχει καταστρέψει ολοσχερώς ή έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια, αποθήκες κι άλλα κτίσματα, στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη τη νύχτα και το πρωί για να μην μπουν οι φλόγες στους οικισμούς.

Η πυρκαγιά στο πέρασμα της έκαψε σπίτια και αποθήκες, που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν και μέσα στο δάσος, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει καταγραφή. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπολογίζεται πως έχει καταστρέψει 100.000 στρέμματα γης.

Από το μεσημέρι φαίνεται πως η πυρκαγιά δεν είναι επικίνδυνη προς την πλευρά των οικισμών, ωστόσο ένα μεγάλο μέτωπο κατακαίει στο όρος Πατέρα και κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, όπου έχει φτάσει περίπου στα 5-6 χιλιόμετρα, καθώς πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι που ωθούν τις φλόγες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην πυρκαγιά παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 12 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, επίσης, κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες δημιουργούν ζώνες προστασίας γύρω από οικισμούς και δίνουν μάχες με εστίες αναζωπυρώσεων.
Μεταξύ αυτών είναι και εθελοντικές ομάδες από μέλη και φίλους του ΚΚΕ.

Γύμνια του κρατικού μηχανισμού

Την ίδια ώρα, η γύμνια του κρατικού μηχανισμού με την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης αλλά και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχει προκαλέσει απελπισία και οργή στον κόσμο που υφίσταται τις συνέπειες από τη φωτιά.
Οπως καταμαρτυρούν, η έλλειψη δασικών δρόμων, ούτε καν μονοπατιών πάνω στα βουνά, κάνουν αδύνατη την προσέγγιση της φωτιάς από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πάνω στο όρος «Πατέρα» δεν υπάρχει ούτε μονοπάτι, όπως κατήγγειλε ο Γ. Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, αποκαλύπτοντας ότι για δασικούς δρόμους στην Αττική δόθηκαν μόλις 30 χιλιάδες ευρώ, όταν για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, το ελληνικό κράτος έδωσε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη, η έλλειψη αντιπυρικών ζωνών αλλά και επαρκών δεξαμενών και κρουνών για να υποστηρίξουν το έργο της δασοπυρόσβεσης, αποδεικνύεται μοιραία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που συνεχίζει να καταστρέφει για 4η μέρα, ό,τι βρει στο πέρασμά της.

Ενδεικτική της πολιτικής του αστικού κράτους, που υπολογίζει τα πάντα με βάση τη λογική “κόστος – όφελος” και δεν δίνει χρήματα στις υπηρεσίες που πρέπει να προστατεύουν τα δάση και τη ζωή του λαού, είναι και η εικόνα του Δασαρχείου Αιγάλεω το οποίο παρότι, έχει υπό την ευθύνη του 600.000 στρέμματα δάσους στη Δυτική Αττική, στελεχώνεται από μόλις 28 υπαλλήλους και κανέναν δασεργάτη!


(σσ).
Τελικά η στήριξή του στους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, έχει να κάνει με δήλωση στη διάρκεια επίσκεψης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι πως «έχει εμπιστοσύνη στο έργο που επιτελούν»! και ευχαριστήριασε τις γυναίκες και τους άντρες του Σώματος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες”
Χέστηκε η φοράδα… (διότι αν δεν είχε εμπιστοσύνη -;;)