Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το δικό σου δικό μου ‑και το θράσος απύθμενο…

Τίτλος είδη­σης (copy-paste) αστι­κών ΜΜΕ
Φωτιές: Στή­ρι­ξη του πρω­θυ­πουρ­γού στους πυρο­σβέ­στες για τις υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειές τους

(συνέ­χεια ‑ακά­θε­κτος ο πρω­θυ­πουρ­γός και τα δημο­σιο­γρα­φι­κά παπαγαλάκια)
Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης επι­σκέ­φθη­κε το μεση­μέ­ρι της Πέμ­πτης το Συντο­νι­στι­κό της Πυρο­σβε­στι­κής, για να στη­ρί­ξει και να ενθαρ­ρύ­νει τους πυρο­σβέ­στες που δίνουν τη μάχη στα πύρι­να μέτω­πα, αλλά και για να ενη­με­ρω­θεί για την κατά­στα­ση στα Βίλια, όπως ανα­κοί­νω­σε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Γιάν­νης Οικονόμου.Το δικό σου δικό μου... και το θράσος απύθμενο

«Χρειά­ζο­νται τη στή­ρι­ξή μας όλοι όσοι μάχο­νται με τις φλό­γες. Η κυβέρ­νη­ση εγγυά­ται ότι στο τέλος της κρί­σης θα έχει καλυ­φθεί κάθε πλη­γή που άνοι­ξε» κάνο­ντας λόγο για «πρω­το­φα­νή κατά­στα­ση» προ­σθέ­το­ντας ότι «η κυβέρ­νη­ση και ο πρω­θυ­πουρ­γός συναι­σθά­νο­νται πλή­ρως το μέγε­θος του προ­βλή­μα­τος»(;;)
«Ο αγώ­νας είναι τρι­πλός: κατά­σβε­ση, απο­τρο­πή ξεσπά­σμα­τος νέων και απο­ζη­μί­ω­ση των πλη­γέ­ντων. Οποιοσ­δή­πο­τε σκε­φτεί την έκτα­ση και έντα­ση την κόπω­ση των μέσων πυρό­σβε­σης αντι­λαμ­βά­νε­ται ότι η πολι­τεία μάχε­ται και ανθί­στα­ται. Οι δηλώ­σεις μας στο παρελ­θόν είχαν δημιουρ­γή­σει προσ­δο­κί­ες. Το ζητού­με­νο δεν είναι το ευκταίο αλλά η αντι­με­τώ­πι­ση μιας κατά­στα­σης στην οποία η κυβέρ­νη­ση δεν σήκω­σε τα χέρια ψηλά και δεν ανα­λώ­θη­κε σε επι­κοι­νω­νια­κούς χειρισμούς»…oikonomou

Θυμί­ζου­με
1. Πως ο τίτλος της είδη­σης είναι “Στή­ρι­ξη του πρω­θυ­πουρ­γού στους πυρο­σβέ­στες για τις υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειές τους”…και
2.
Ότι “η κυβέρ­νη­ση δεν ανα­λώ­νε­ται σε επι­κοι­νω­νια­κούς χει­ρι­σμούς”
Τα συμπε­ρά­σμα­τα δικά σας.

vilia φωτιάΑνεξέλεγκτη μαίνεται για 4η μέρα, η πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων, αναδεικνύοντας με τραγικό τρόπο την ανυπαρξία υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Η φωτιά, εκτός των άλλων έχει κατα­στρέ­ψει ολο­σχε­ρώς ή έχει προ­κα­λέ­σει σοβα­ρές ζημιές σε σπί­τια, απο­θή­κες κι άλλα κτί­σμα­τα, στο τόξο Οινόη, Καρα­ού­λι, Άγιος Γεώρ­γιος, Παλαιο­χώ­ρι, ΤΙΤΑΝ, όπου οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις έδω­σαν σκλη­ρή μάχη τη νύχτα και το πρωί για να μην μπουν οι φλό­γες στους οικισμούς.

Η πυρ­κα­γιά στο πέρα­σμα της έκα­ψε σπί­τια και απο­θή­κες, που ήταν σε από­στα­ση από τους οικι­σμούς που εκκε­νώ­θη­καν και μέσα στο δάσος, αλλά ακό­μα δεν έχει γίνει κατα­γρα­φή. Σύμ­φω­να με τα πρώ­τα στοι­χεία, υπο­λο­γί­ζε­ται πως έχει κατα­στρέ­ψει 100.000 στρέμ­μα­τα γης.

Από το μεση­μέ­ρι φαί­νε­ται πως η πυρ­κα­γιά δεν είναι επι­κίν­δυ­νη προς την πλευ­ρά των οικι­σμών, ωστό­σο ένα μεγά­λο μέτω­πο κατα­καί­ει στο όρος Πατέ­ρα και κατευ­θύ­νε­ται προς το Πεδίο Βολής στο Καν­δή­λι Μεγά­ρων, όπου έχει φτά­σει περί­που στα 5–6 χιλιό­με­τρα, καθώς πνέ­ουν βόρειοι- βορειο­α­να­το­λι­κοί άνε­μοι που ωθούν τις φλό­γες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην πυρ­κα­γιά παρα­μέ­νουν και επι­χει­ρούν όλες οι επί­γειες δυνά­μεις, ενώ από αέρος επι­χει­ρούν περιο­δι­κά 12 ελι­κό­πτε­ρα και 5 αερο­σκά­φη, επί­σης, κάτοι­κοι, εθε­λο­ντές και πυρο­σβέ­στες δημιουρ­γούν ζώνες προ­στα­σί­ας γύρω από οικι­σμούς και δίνουν μάχες με εστί­ες αναζωπυρώσεων.
Μετα­ξύ αυτών είναι και εθε­λο­ντι­κές ομά­δες από μέλη και φίλους του ΚΚΕ.

Γύμνια του κρατικού μηχανισμού

Την ίδια ώρα, η γύμνια του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού με την παντε­λή έλλει­ψη μέτρων πρό­λη­ψης αλλά και ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δια­σμού για την αντι­με­τώ­πι­ση της πυρ­κα­γιάς έχει προ­κα­λέ­σει απελ­πι­σία και οργή στον κόσμο που υφί­στα­ται τις συνέ­πειες από τη φωτιά.
Οπως κατα­μαρ­τυ­ρούν, η έλλει­ψη δασι­κών δρό­μων, ούτε καν μονο­πα­τιών πάνω στα βου­νά, κάνουν αδύ­να­τη την προ­σέγ­γι­ση της φωτιάς από τις επί­γειες πυρο­σβε­στι­κές δυνάμεις.

Πάνω στο όρος «Πατέ­ρα» δεν υπάρ­χει ούτε μονο­πά­τι, όπως κατήγ­γει­λε ο Γ. Πρω­τού­λης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, απο­κα­λύ­πτο­ντας ότι για δασι­κούς δρό­μους στην Αττι­κή δόθη­καν μόλις 30 χιλιά­δες ευρώ, όταν για τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις στο Αφγα­νι­στάν, το ελλη­νι­κό κρά­τος έδω­σε 300 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

Ακό­μη, η έλλει­ψη αντι­πυ­ρι­κών ζωνών αλλά και επαρ­κών δεξα­με­νών και κρου­νών για να υπο­στη­ρί­ξουν το έργο της δασο­πυ­ρό­σβε­σης, απο­δει­κνύ­ε­ται μοι­ραία για την εξέ­λι­ξη της πυρ­κα­γιάς που συνε­χί­ζει να κατα­στρέ­φει για 4η μέρα, ό,τι βρει στο πέρα­σμά της.

Ενδει­κτι­κή της πολι­τι­κής του αστι­κού κρά­τους, που υπο­λο­γί­ζει τα πάντα με βάση τη λογι­κή “κόστος — όφε­λος” και δεν δίνει χρή­μα­τα στις υπη­ρε­σί­ες που πρέ­πει να προ­στα­τεύ­ουν τα δάση και τη ζωή του λαού, είναι και η εικό­να του Δασαρ­χεί­ου Αιγά­λεω το οποίο παρό­τι, έχει υπό την ευθύ­νη του 600.000 στρέμ­μα­τα δάσους στη Δυτι­κή Αττι­κή, στε­λε­χώ­νε­ται από μόλις 28 υπαλ­λή­λους και κανέ­ναν δασεργάτη!


(σσ).
Τελι­κά η στή­ρι­ξή του στους πυρο­σβέ­στες για τις υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειές τους που εξέ­φρα­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, έχει να κάνει με δήλω­ση στη διάρ­κεια επί­σκε­ψης στο Ενιαίο Συντο­νι­στι­κό Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, στο Χαλάν­δρι πως «έχει εμπι­στο­σύ­νη στο έργο που επι­τε­λούν»! και ευχα­ρι­στή­ριασε τις γυναί­κες και τους άντρες του Σώμα­τος για τις υπε­ράν­θρω­πες προσπάθειες”
Χέστη­κε η φορά­δα… (διό­τι αν δεν είχε εμπιστοσύνη -;;)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο