Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την άρνηση χορηγίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι αντί­θε­το με την οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της παι­δεί­ας που επι­τυγ­χά­νε­ται μέσω της προ­βο­λής και δια­φή­μι­σης πολυ­ε­θνι­κών εται­ρειών και των χορη­γιών κοι­νω­φε­λών ιδρυ­μά­των. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη­ρί­ζει την ομό­φω­νη από­φα­ση της ΕΛΜΕ Μαγνη­σί­ας για τη χορη­γία του Ιδρύ­μα­τος Μπο­δο­σά­κη και καλεί:”Τους Διευ­θυ­ντές των σχο­λεί­ων και τους εκπαι­δευ­τι­κού να μη διευ­κο­λύ­νουν δια­φη­μι­στι­κές καμπά­νιες. Το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας να παρέμ­βει άμε­σα προ­κει­μέ­νου να μην επι­τρέ­πει στις εται­ρεί­ες να εισέρ­χο­νται στους χώρους των σχο­λεί­ων με το πρό­σχη­μα χορη­γι­κών προγραμμάτων.

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση της ΟΛΜΕ αναφέρει:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με αφορ­μή την έκτα­ση που έλα­βε στα ΜΜΕ το θέμα των χορη­γιών σε σχο­λι­κές μονά­δες και την από­φα­ση της ΕΛΜΕ Μαγνη­σί­ας να αρνη­θεί χορη­γι­κά προ­γράμ­μα­τα, επα­να­βε­βαιώ­νει την αντί­θε­σή του στη λογι­κή των χορη­γιών από εται­ρεί­ες (βλ. ανα­κοί­νω­ση 22/6/18) και επι­ση­μαί­νει ότι η συντή­ρη­ση, ο εξο­πλι­σμός, η λει­τουρ­γία και η στε­λέ­χω­ση του δημό­σιου σχο­λεί­ου είναι ευθύ­νη και υπο­χρέ­ω­ση της Πολιτείας.

Τα τελευ­ταία χρό­νια η μειω­μέ­νη κατά 50% χρη­μα­το­δό­τη­ση των σχο­λι­κών επι­τρο­πών για τα λει­τουρ­γι­κά έξο­δα των σχο­λι­κών μονά­δων, τα προ­βλή­μα­τα σε εξο­πλι­σμό και κτι­ρια­κές υπο­δο­μές καθώς και η υπο­στε­λέ­χω­ση σε προ­σω­πι­κό έχουν δημιουρ­γή­σει εκρη­κτι­κά προ­βλή­μα­τα. Αυτό δίνει τη δυνα­τό­τη­τα σε ιδιω­τι­κούς φορείς να μπαί­νουν στο δημό­σιο σχολείο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι αντί­θε­το με την οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της παι­δεί­ας που επι­τυγ­χά­νε­ται μέσω της προ­βο­λής και δια­φή­μι­σης πολυ­ε­θνι­κών εται­ρειών και των χορη­γιών κοι­νω­φε­λών ιδρυμάτων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη­ρί­ζει την ομό­φω­νη από­φα­ση της ΕΛΜΕ Μαγνη­σί­ας στις 5/9/18 απέ­να­ντι στις επι­θέ­σεις που δέχτη­κε κυρί­ως από ΜΜΕ και άλλους φορείς.

Καλού­με το εκπαι­δευ­τι­κό κίνη­μα (εκπαι­δευ­τι­κούς-γονείς-μαθη­τές) να διεκ­δι­κή­σουν αγω­νι­στι­κά επαρ­κή κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση για την κάλυ­ψη των πραγ­μα­τι­κών ανα­γκών των σχολείων.

Καλού­με τους Διευ­θυ­ντές των σχο­λεί­ων και τους συνα­δέλ­φους να μη διευ­κο­λύ­νουν δια­φη­μι­στι­κές καμπάνιες.

Καλού­με το Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας να παρέμ­βει άμε­σα προ­κει­μέ­νου να μην επι­τρέ­πει στις εται­ρεί­ες να εισέρ­χο­νται στους χώρους των σχο­λεί­ων με το πρό­σχη­μα χορη­γι­κών προγραμμάτων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο