Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ: Εκδήλωση για το τείχος του Βερολίνου

Με αφορ­μή την επέ­τειο των 30 χρό­νων από την «πτώ­ση» του τεί­χους του Βερο­λί­νου, το ΤΣ Δυτι­κών Συνοι­κιών Αττι­κής της ΚΝΕ, δημο­σιεύ­ει spot και ανα­κοί­νω­ση — κάλε­σμα για σχε­τι­κή εκδή­λω­ση που διορ­γα­νώ­νει την Κυρια­κή 24 Νοέμ­βρη στο πολι­τι­στι­κό καφε­νείο του Δήμου Ιλί­ου, στις 19.00.

Η εκδή­λω­ση θα περι­λαμ­βά­νει ομι­λία, προ­βο­λή του ντο­κι­μα­ντέρ που ετοι­μά­ζε­ται αυτές τις μέρες, βιβλιο­πω­λείο της «Σύγ­χρο­νης Εποχής».

✔️   Οι παρευ­ρι­σκό­με­νοι θα πάρουν δώρο — ανα­μνη­στι­κό από την ΤΟ.

Στην ανα­κοί­νω­ση — κάλε­σμά της για την εκδή­λω­ση η ΤΟ Δυτι­κών Συνοι­κιών Αττι­κής της ΚΝΕ σημειώνει:

«Με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 30 χρό­νων από την “πτώ­ση” του αντι­φα­σι­στι­κού προ­στα­τευ­τι­κού τεί­χους του Βερο­λί­νου, στις 9 Νοέμ­βρη του 1989, παίρ­νου­με την πρω­το­βου­λία να δημιουρ­γή­σου­με μία σύντο­μη ερα­σι­τε­χνι­κή παρα­γω­γή με αυτό το θέμα, με σκο­πό να συμ­βά­λου­με όσο γίνε­ται στην απο­κα­τά­στα­ση της ιστο­ρι­κής αλή­θειας. Δου­λεύ­ου­με γι’ αυτό το σκο­πό συλ­λο­γι­κά και εντα­τι­κά το τελευ­ταίο διάστημα.

Οι καπι­τα­λι­στές, τα κρά­τη και οι κυβερ­νή­σεις τους, οι φανε­ρές και μυστι­κές τους υπη­ρε­σί­ες, τα κάθε λογής ιδρύ­μα­τά τους, ξοδεύ­ουν ασύλ­λη­πτα ποσά κάθε χρό­νο στην επι­χεί­ρη­ση παρα­χά­ρα­ξης και δια­στρέ­βλω­σης της ιστο­ρί­ας. Σε αυτή την επι­χεί­ρη­ση συμ­βάλ­λουν αμέ­ρι­στα μαζί με τη “σπο­ρά των ηττη­μέ­νων του 1945” και κάθε λογής αυτο­α­πο­κα­λού­με­νοι “αρι­στε­ροί”, διά­φο­ροι μετα­νοη­μέ­νοι πρώ­ην κομμουνιστές.

Όλοι μαζί πανη­γυ­ρί­ζουν την προ­σω­ρι­νή νίκη του καπι­τα­λι­σμού ενά­ντια στο σοσια­λι­σμό που οικο­δο­μή­θη­κε στον 20ό αιώ­να, ο οποί­ος παρά τα λάθη και τις υπαρ­κτές αδυ­να­μί­ες απέ­δει­ξε και στην πρά­ξη την ανω­τε­ρό­τη­τά του, προ­σφέ­ρο­ντας στους λαούς δικαιώ­μα­τα και κατα­κτή­σεις που ακό­μα και σήμε­ρα οι εργα­ζό­με­νοι, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα και η νεο­λαία των καπι­τα­λι­στι­κών χωρών δεν μπο­ρού­με ίσως ούτε να φανταστούμε.

Στό­χος τους είναι η συνεί­δη­ση, το μυα­λό και η καρ­διά της εργα­τι­κής τάξης στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες.

Ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι τίπο­τα απ’ όσα υπό­σχο­νταν εκεί­νες τις τρα­γι­κές ημέ­ρες κορύ­φω­σης της αντε­πα­να­στα­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας στην ΕΣΣΔ και τα σοσια­λι­στι­κά κρά­τη της ανα­το­λι­κής Ευρώ­πης δεν απο­δεί­χτη­κε αληθινό.

Τι έλεγαν τότε;

Ότι εγκαι­νιά­ζε­ται μία επο­χή ειρή­νης, ευη­με­ρί­ας και ελευ­θε­ρί­ας, ότι ο καπι­τα­λι­σμός είναι το τελευ­ταίο στά­διο της κοι­νω­νι­κής εξέλιξης.

🚩  Η ίδια η ζωή αποδεικνύει το αντίθετο

Στην παρα­γω­γή που ετοι­μά­ζου­με θέλου­με να απα­ντή­σου­με μετα­ξύ άλλων σε ορι­σμέ­να πιο συγκε­κρι­μέ­να ερω­τή­μα­τα που αφορούν:

  • την ιστο­ρι­κή περί­ο­δο δια­μόρ­φω­σης των δύο γερ­μα­νι­κών κρα­τών, τη στά­ση των “συμ­μά­χων” με τη λήξη του Β’ Π.Π. και στη συνέχεια,
  • τί στά­ση κρά­τη­σαν αυτά τα δύο κρά­τη π.χ. στο ζήτη­μα της απο­να­ζι­στι­κο­ποί­η­σης, των πολε­μι­κών επα­νορ­θώ­σε­ων, στην προ­σπά­θεια δια­φύ­λα­ξης της ειρή­νης μέσα στον ψυχρό πόλε­μο και άλλα,
  • για το υπαρ­κτό μετα­να­στευ­τι­κό ρεύ­μα τόσο προς όσο και από τη ΛΔΓ προς την ΟΔΓ και τις αιτί­ες του,
  • πού βρί­σκε­ται το Βερο­λί­νο, ποια σύγκρου­ση προ­σω­πο­ποι­ή­θη­κε σε αυτό, που βρι­σκό­ταν το περι­βό­η­το “τεί­χος του αίσχους” και της “δικτα­το­ρί­ας”, για ποιο λόγο η κυβέρ­νη­ση της ΛΔΓ πήρε αυτό το μέτρο για την περι­φρού­ρη­ση της κρα­τι­κής της υπό­στα­σης, τί είχε προηγηθεί.

Απευ­θυ­νό­μα­στε σε κάθε νέα και νέο που προ­βλη­μα­τί­ζε­ται, που δεν τρώ­ει αμά­ση­τη την προ­πα­γάν­δα, που ανα­ρω­τιέ­ται για­τί επι­μέ­νουν και γιγα­ντώ­νουν την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή τους εκστρα­τεία αφού ο Σοσια­λι­σμός είναι ένα “απο­τυ­χη­μέ­νο σύστη­μα”, ένα “ολο­κλη­ρω­τι­κό κατα­πιε­στι­κό καθε­στώς” που οι λαοί απέρριψαν.

Θέλου­με η εκδή­λω­ση που ετοι­μά­ζου­με να γίνει αφορ­μή για να μάθουν ακό­μα περισ­σό­τε­ροι νέοι την αλή­θεια, να προ­βλη­μα­τι­στούν, να ανα­ζη­τή­σουν πηγές και βιβλία για μελέ­τη, για να γνω­ρι­στούν με την ΚΝΕ.

Φυσι­κά δεν χωρά­νε όλες οι απα­ντή­σεις σε μία μικρή παραγωγή…

Μπο­ρεί όμως αυτή να γίνει αφορ­μή για περαι­τέ­ρω ψάξι­μο αλλά και για δρά­ση;».


Σχε­τι­κά:

ΚΝΕ 3ήμερο εκδηλώσεων Βρυξέλλες απάντηση στο αντικομμουνιστικό δηλητήριο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο