Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Δ.Σ Βέροιας καταδικάζει το αντικομουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Μετά από πρό­τα­ση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Βέροιας κατέ­λη­ξε στο παρα­κά­τω ψήφισμα:

«ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το υπ’ αριθ. 21/23–10-2019 πρα­κτι­κό συνεδρίασης

του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Βέροιας

Το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Βέροιας με την αρ. 670/2019 από­φα­σή του απο­φά­σι­σε κατά πλειο­ψη­φία την έκδο­ση του παρα­κά­τω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Με αφορ­μή την 80η επέ­τειο από την έναρ­ξη του Β΄ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου, το Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο, ύστε­ρα από πρό­τα­ση των πολι­τι­κών ομά­δων του Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος, των Σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών, των Φιλε­λεύ­θε­ρων, των Πρα­σί­νων και των Συντη­ρη­τι­κών Μεταρ­ρυθ­μι­στών, υιο­θέ­τη­σε ψήφι­σμα, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, εξι­σώ­νει εντε­λώς ανι­στό­ρη­τα τον φασι­σμό με τον κομ­μου­νι­σμό. Προ­σβά­λει έτσι την μνή­μη των εκα­τομ­μυ­ρί­ων κομ­μου­νι­στών κι άλλων αγω­νι­στών που έδω­σαν τη ζωή τους για να ηττη­θεί το φασι­στι­κό-ναζι­στι­κό τέρας.

Το απα­ρά­δε­κτο αυτό ψήφι­σμα φτά­νει στο σημείο να παρου­σιά­ζει τη Σοβιε­τι­κή Ένω­ση ως σύμ­μα­χο του Χίτλερ και συνυ­πεύ­θυ­νη για την έναρ­ξη του πολέ­μου κι ας ήταν αυτή που έδω­σε εκα­τομ­μύ­ρια νεκρούς στον αντι­φα­σι­στι­κό αγώ­να, συντρί­βο­ντας τους ναζί στα πεδία των μαχών. Μάλι­στα, ζητά να στη­θεί μια νέα «Νυρεμ­βέρ­γη», αυτήν τη φορά για τον κομμουνισμό!

Με τέτοια ψηφί­σμα­τα, η Ε.Ε. επι­διώ­κει να ξανα­γρά­ψει την ιστο­ρία που έχουν γρά­ψει με το αίμα τους οι λαοί. Αθω­ώ­νει τα εγκλή­μα­τα του φασι­σμού-ναζι­σμού, ρίχνο­ντας έτσι νερό στον μύλο των εγκλη­μα­τι­κών φασι­στι­κών μορ­φω­μά­των στην Ελλά­δα και σε όλη την Ευρώ­πη. Κρύ­βει από τους λαούς της Ευρώ­πης ότι ο φασι­σμός στη­ρί­χτη­κε τότε αλλά και σήμε­ρα από μεγά­λα οικο­νο­μι­κά και πολι­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα του συστήματος.

Την ίδια ώρα, η Ε.Ε. ανέ­χε­ται και στη­ρί­ζει κυβερ­νή­σεις στις χώρες του Βίσε­γκραντ και της Βαλ­τι­κής που απο­δί­δουν τιμές σε συνερ­γά­τες των ναζί, που θεω­ρούν «εγκλη­μα­τι­κές» οργα­νώ­σεις τα Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα, απο­δει­κνύ­ο­ντας έτσι την πραγ­μα­τι­κή της στόχευση.

Το συγκε­κρι­μέ­νο ψήφι­σμα απο­τε­λεί προ­σβο­λή στα αμέ­τρη­τα θύμα­τα της ναζι­στι­κής κατο­χής σε όλη την Ελλά­δα. Απο­τε­λεί προ­σβο­λή στην εθνι­κή αντί­στα­ση που βασι­κός αιμο­δό­της της ήταν οι κομμουνιστές.

Το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Βέροιας θεω­ρεί απα­ρά­δε­κτο και ανι­στό­ρη­το το ψήφι­σμα του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου με τίτλο «Για τη σημα­σία της Ευρω­παϊ­κής μνή­μης» της 19ης Σεπτεμ­βρί­ου 2019 και το κατα­δι­κά­ζει, για­τί ο αντι­κο­μου­νι­σμός δεν απο­τε­λεί μέσο ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης, αλλά δηλη­τή­ριο πολι­τι­κών διώ­ξε­ων και κατα­τρεγ­μών των λαών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο