Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το Ελλη­νι­κό Κέντρο Κινη­μα­το­γρά­φου (ΕΚΚ) συμ­με­τέ­χει και φέτος στο 79ο Φεστι­βάλ Βενε­τί­ας που ήδη ξεκί­νη­σε (διε­ξά­γε­ται από τις 31/8 έως τις 10/9).

Δείτε απευθείας \ streaming

Όπως ανα­φέ­ρε­ται στη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ‑οψό­με­θα, “η ελλη­νι­κή παρου­σία στη Μόστρα θα γίνει αισθη­τή χάρη σε δύο διε­θνείς παρα­γω­γές, στις οποί­ες συμ­με­τέ­χουν Έλλη­νες συμπα­ρα­γω­γοί και οι οποί­ες έχουν ενι­σχυ­θεί από το ΕΚΚ, αλλά και χάρη σε δύο φιλό­δο­ξα ελλη­νι­κά κινη­μα­το­γρα­φι­κά σχέ­δια που επι­λέ­χθη­καν να παρου­σια­στούν στην Αγο­ρά του Φεστι­βάλ”.

Η ται­νία μυθο­πλα­σί­ας «Προς τον Βορ­ρά» (Το the North) του Ρου­μά­νου σκη­νο­θέ­τη Μιχάι Μιν­κάν κάνει παγκό­σμια πρε­μιέ­ρα στις 5/9, στο δια­γω­νι­στι­κό τμή­μα Orizzonti. Πρό­κει­ται για μειο­ψη­φι­κή συμπα­ρα­γω­γή του ΕΚΚ με συμπα­ρα­γω­γό τον Κων­στα­ντί­νο Βασί­λα­ρο και την εται­ρεία παρα­γω­γής Studio Bauhaus.

To ντο­κι­μα­ντέρ «Χρή­στος, το Τελευ­ταίο Παι­δί» (Kristos, the Last Child) της Τζού­λια Αμά­τι, κάνει πρε­μιέ­ρα στις 2/9 στο παράλ­λη­λο τμή­μα Giornate degli Autori διεκ­δι­κώ­ντας βρα­βείο. Το ντο­κι­μα­ντέρ χρη­μα­το­δο­τή­θη­κε από το Ειδι­κό Πρό­γραμ­μα Covid-19 του ΥΠΠΟΑ μέσω του ΕΚΚ και είναι συμπα­ρα­γω­γή της εται­ρεί­ας Bad Crowd με παρα­γω­γούς τους Nίκο Μου­στά­κα και Νάν­συ Κοκολάκη.

Τα κινη­μα­το­γρα­φι­κά σχέ­δια «Arcadia» του Γιώρ­γου Ζώη και «Titanic Ocean» της Κων­στα­ντί­νας Κοτζα­μά­νη θα παρου­σια­στούν στο πρό­γραμ­μα Venice Production Bridge (2 — 4/9) και τα δύο έχουν εντα­χθεί στο Βασι­κό Πρό­γραμ­μα χρη­μα­το­δό­τη­σης του ΕΚΚ ‑το «Titanic Ocean» υπο­στη­ρί­ζε­ται κα από το Ταμείο Ενί­σχυ­σης Ελλη­νο­γαλ­λι­κών Κινη­μα­το­γρα­φι­κών Συμπαραγωγών.

«Το ΕΚΚ, στο πλαί­σιο των παράλ­λη­λων δρά­σε­ων που απο­σκο­πούν στην προ­ώ­θη­ση της ελλη­νι­κής ται­νί­ας και στην επα­φή των Ελλή­νων κινη­μα­το­γρα­φι­στών με τους επαγ­γελ­μα­τί­ες του διε­θνούς κινη­μα­το­γρά­φου, διορ­γα­νώ­νει εκδή­λω­ση σε συνερ­γα­σία με το Φεστι­βάλ Κινη­μα­το­γρά­φου στις 3 Σεπτεμ­βρί­ου για τον εορ­τα­σμό της φετι­νής ελλη­νι­κής παρου­σί­ας μας στη βενε­τσιά­νι­κη Μόστρα» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του Ελλη­νι­κού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η mostra της Βενε­τί­ας και φέτος στο ύψος της (θα λέγα­με κάθε χρό­νο και χει­ρό­τε­ρα)… Δίπλα και πάνω από τις ται­νί­ες Γκλα­μου­ριά, promotion και πασαρέλα.

Όσο για τις τιμές \ κεφά­λι… ανά­λο­γα με την ώρα €15 \ 15.00 — €20 \ 17.00 — €50 \ 19.30 κλπ.
Τα
διαρ­κεί­ας €160 \ 17.00 … €270 \ 22.00 και για τη “Sala Grande” (κύρια \ κεντρι­κή αίθου­σα, όπου προ­βάλ­λο­νται οι πλέ­ον αξιό­λο­γες και προς βρά­βευ­ση ται­νί­ες) στην πλα­τεία €500 \ 19.30 …650 \ 19.30 — 22.30 και στα θεω­ρεία €1600 (!!)

Λαϊκή οικογένεια, άνεργοι, φοιτητές αποκλεισμένοι από χέρι…

Το μπαλ­κό­νι “ταρά­τσα των λου­λου­διών” …για γερά πορτοφόλια

Στο Facebook της Μόστρας, ανά­με­σα σε γκλα­μου­ριές και αση­μα­ντό­τη­τες, μπο­ρεί­τε να δεί­τε πλη­ρο­φο­ρί­ες, ροή, κάποια ενδια­φέ­ρο­ντα βίντεο κλπ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο