Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στη Μόσχα: «Η Ελλάδα δεσμεύεται από τις αποφάσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ»

«Η Ελλά­δα συνα­πο­φα­σί­ζει και δεσμεύ­ε­ται από τις απο­φά­σεις που λαμ­βά­νο­νται στους Διε­θνείς Οργα­νι­σμούς στους οποί­ους μετέ­χει, όπως, μετα­ξύ άλλων, η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση και το ΝΑΤΟ» ανέ­φε­ρε ο εκπρό­σω­πος του Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, Αλέ­ξαν­δρος Παπαϊ­ω­άν­νου για τις πρό­σφα­τες δηλώ­σεις της εκπρο­σώ­που του ρωσι­κού Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Μαρί­ας Ζαχά­ρο­βα, τις οποί­ες χαρα­κτή­ρι­σε «απα­ρά­δε­κτες» και πρό­σθε­σε πως «η Ελλά­δα θα ευχό­ταν να δια­τη­ρη­θούν οι ιστο­ρι­κές σχέ­σεις και η συμπε­ρι­φο­ρά της Ρωσί­ας να κινεί­το προς αυτή την κατεύθυνση».

Συγκε­κρι­μέ­να ανέφερε:

«Η Ελλη­νι­κή Εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή είναι πολι­τι­κή αρχών και βασί­ζε­ται δια­χρο­νι­κά στον πλή­ρη σεβα­σμό του Διε­θνούς Δικαί­ου. Η Ελλά­δα συνα­πο­φα­σί­ζει και δεσμεύ­ε­ται από τις απο­φά­σεις που λαμ­βά­νο­νται στους Διε­θνείς Οργα­νι­σμούς στους οποί­ους μετέ­χει, όπως, μετα­ξύ άλλων, η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση και το ΝΑΤΟ.

Βασι­κό μέλη­μα της χώρας μας είναι η προ­βο­λή της αλή­θειας, στη βάση επι­βε­βαιω­μέ­νων και αδιά­ψευ­στων στοι­χεί­ων. Είναι κατα­δι­κα­στέα κάθε προ­σπά­θεια, από όπου και εάν προ­έρ­χε­ται, προ­βο­λής ψευ­δών ειδή­σε­ων και παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης, η οποία απο­σκο­πεί στον απο­προ­σα­να­το­λι­σμό της κοι­νής γνώμης.

Οι πρό­σφα­τες δηλώ­σεις της εκπρο­σώ­που του ρωσι­κού Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, καθώς και οι αναρ­τή­σεις της ρωσι­κής πρε­σβεί­ας στην Αθή­να είναι δυστυ­χώς απα­ρά­δε­κτες. Δεν συνά­δουν με την διπλω­μα­τι­κή πρα­κτι­κή, καθώς και με τους ιστο­ρι­κούς δεσμούς που ενώ­νουν τους λαούς της Ελλά­δας και της Ρωσίας.

Η Ελλά­δα θα ευχό­ταν να δια­τη­ρη­θούν οι ιστο­ρι­κές σχέ­σεις και η συμπε­ρι­φο­ρά της Ρωσί­ας να κινεί­το προς αυτή την κατεύθυνση».

Ρωσι­κό ΥΠΕΞ: Η ηγε­σία της Ελλά­δας είναι έτοι­μη να μηδε­νί­σει την κοι­νή μας ιστο­ρι­κή κληρονομιά

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο