Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΕΣΡ σχετικά με επεισόδιο της εκπομπής Big Brother

Με επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση η οποία υπο­γρά­φε­ται από τον πρό­ε­δρο της ανε­ξάρ­τη­της Αρχής, Αθα­νά­σιο Κου­τρο­μά­νο, τοπο­θε­τεί­ται το Ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κό Συμ­βού­λιο σχε­τι­κά με επει­σό­διο της εκπο­μπής Big Brother που έχει δημιουρ­γή­σει θύελ­λα αντιδράσεων.

Η ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρει χαρακτηριστικά:

«Στο Συμ­βού­λιο έχει περιέλ­θει πλή­θος καταγ­γε­λιών (πλέ­ον των δια­κο­σί­ων) για διά­πρα­ξη (διοι­κη­τι­κού) αδι­κή­μα­τος κατά την διάρ­κεια εκπο­μπής τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού μέσω του δια­δι­κτυα­κού του ιστο­τό­που. Κάποιοι από τους καταγ­γέλ­λο­ντες δια­μαρ­τύ­ρο­νται και διε­ρω­τώ­νται «για­τί σιω­πά το ΕΣΡ», η δε απά­ντη­ση σ’ αυτό είναι απλή: Διό­τι το ΕΣΡ έχει νομι­κή υπο­χρέ­ω­ση να σιω­πά! Και τού­το επει­δή, ως κρα­τι­κή αρχή που κρί­νει (και απο­φα­σί­ζει) επί καταγ­γε­λιών (υπο­χρε­ού­ται να) ομι­λεί ‑μετά από τήρη­ση νόμι­μων δια­δι­κα­σιών- μόνο με τις απο­φά­σεις του και όχι προ­κα­τα­βο­λι­κώς, εμφα­νι­ζό­με­νο στην συνέ­χεια (και) ως αντι­κει­με­νι­κός κρι­τής θεμά­των για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί».

Παράλ­λη­λα, διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι για το συγκε­κρι­μέ­νο ζήτη­μα σχη­μα­τί­σθη­κε ήδη φάκε­λος και ορί­σθη­κε εισηγητής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο