Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΟ ΕΣΥ … ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ

Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Ευαγγελισμού

                                                                Στη­ρί­ζε­ται από το ΠΑΜΕ

 

ΤΟ ΕΣΥ … ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ

Πόσα δεν ακού­σα­με για τη «θωρά­κι­ση» του «Δημό­σιου» συστή­μα­τος Υγεί­ας για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας και για το ενδε­χό­με­νο 2ης φάσης . Το ιδε­ο­λό­γη­μα της απο­κλει­στι­κά ατο­μι­κής ευθύ­νης έχει καταρ­ρεύ­σει προ πολ­λού, αφού με την πρώ­τη πτή­ση αερο­πλά­νου και τον ανύ­παρ­κτο έλεγ­χο, άρχι­σε να ακυ­ρώ­νε­ται το απο­τέ­λε­σμα της μεγά­λης θυσί­ας του λαού, τους προη­γού­με­νους μήνες. Είναι τόσα πολ­λά τα αμαρ­τή­μα­τα της «ρημά­δας» της κρα­τι­κής ευθύ­νης!! Ενδει­κτι­κά μόνο θα ανα­φέ­ρου­με μερι­κά, από τον Ευαγγελισμό.

  • Καμ­μιά πρό­σλη­ψη δεν έχει γίνει, ούτε για­τρού ούτε νοση­λευ­τή ούτε άλλης ειδι­κό­τη­τας, από τον Ιού­νη, παρά την αύξη­ση των κρου­σμά­των . Αντί­θε­τα έχου­με παραι­τή­σεις επι­κου­ρι­κών νοση­λευ­τών, που δεν άντε­ξαν την εντα­τι­κο­ποί­η­ση και την ανασφάλεια.
  • Καμ­μιά νέα προ­κή­ρυ­ξη για μόνι­μο προ­σω­πι­κό. ΘΑ!! ζητή­σει ο Ευαγ­γε­λι­σμός 130 μόνι­μους νοση­λευ­τές, όταν τα κενά σε νοση­λευ­τές ξεπερ­νούν τα 300 και οι «προ­σλή­ψεις» θα γίνουν σε 2 χρόνια.Γιά τις άλλες ειδι­κό­τη­τες ούτε λόγος!
  • Το αίτη­μά μας για μονι­μο­ποί­η­ση όλων των ελα­στι­κά εργα­ζο­μέ­νων, των συμ­βα­σιού­χων, των επι­κου­ρι­κών, αντι­πα­λεύ­ε­ται συστη­μα­τι­κά από αυτή και την προη­γού­με­νη κυβέρνηση.
  • Απει­λού­νται οι 315 καθα­ρί­στριες με από­λυ­ση στις 31/12.
  • Υπάρ­χει σημα­ντι­κή καθυ­στέ­ρη­ση στη πλη­ρω­μή των δεδου­λευ­μέ­νων στο επι­κου­ρι­κό προσωπικό.
  • ΟΥΤΕ ΕΝΑ test δεν διε­νερ­γεί­ται στο προ­σω­πι­κό, ούτε ΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ! Το αλα­λούμ των οδη­γών έχει μετα­τρα­πεί σε βαρειά αμέλεια!
  • ΤΑ RAPID test διε­νερ­γού­νται μόνο στη γενι­κή εφη­με­ρία και δεν επαρ­κούν για τον όγκο των ύπο­πτων ασθενών.

Αντί να σημά­νει συνα­γερ­μός για την ανά­πτυ­ξη Π.Φ.Υ. με Κέντρα Υγεί­ας εξο­πλι­σμέ­να και στε­λε­χω­μέ­να για μαζι­κά test, υπάρ­χει μόνο έκθε­ση                ιδε­ών        !   Στον Ευαγ­γε­λι­σμό χορη­γού­νται μόνο 40–50 αντι­δρα­στή­ρια για RAPID test, μόνο στη γενι­κή εφη­με­ρία όταν οι έχο­ντες ανά­γκη test είναι κατά μέσον όρο 80–100. Στον πανι­κό της γενι­κής εφη­με­ρί­ας, χρειά­ζε­ται ταχεία διά­γνω­ση λόγω υψη­λής πιθα­νό­τη­τας μετά­δο­σης, λόγω συνω­στι­σμού. Ο μορια­κός έλεγ­χος δίνει απο­τέ­λε­σμα συνή­θως την επό­με­νη μέρα. Δεν μας πεί­θει η δικαιο­λο­γία, ότι υπάρ­χει παγκό­σμια έλλει­ψη των γρή­γο­ρων test. Η ανά­γκη για μαζι­κά test σε όλους τους υγειο­νο­μι­κούς, στις πύλες εισό­δου στη χώρα και στις ευπα­θείς ομά­δες είναι πολύ μεγά­λη. ΤΩΡΑ είναι η ώρα για ΕΠΙΤΑΞΗ αλυ­σί­δων δια­γνω­στι­κών εργα­στη­ρί­ων. Οι χαμη­λά αμει­βό­με­νοι μισθω­τοί υγειο­νο­μι­κοί να συνε­χί­σουν να εργά­ζο­νται σ΄αυτά τα κέντρα, με όρους δημοσίου.

  • Παρά τις μεγα­λό­στο­μες υπο­σχέ­σεις, στη Μονά­δα Αυξη­μέ­νης Φρο­ντί­δας (Μ.Α.Φ.) λει­τουρ­γούν ‑όπως εδώ και πολ­λά χρό­νια- μόνο οι 12 από τις 20 συνο­λι­κά κλίνες.
  • Η νέα εγκύ­κλιος που αφο­ρά τους όρους λει­τουρ­γί­ας στο Δημό­σιο, είναι άκρως πιε­στι­κή για τους εργα­ζό­με­νους στα νοσο­κο­μεία, ειδι­κά για τους ευά­λω­τους στη νόσο συνα­δέλ­φους. Εκτός του ότι δεν εφαρ­μό­στη­καν μέτρα (π.χ. πετά­σμα­τα σε χώρους που μπαί­νουν πολ­λοί) για την back office λει­τουρ­γία, μπαί­νει η λογι­κή ξανά και ξανά της ατο­μι­κής ευθύ­νης. Την ίδια ώρα που στη μεγά­λη πλειο­ψη­φία μπή­κε πλα­φόν 10 εργά­σι­μων για κανο­νι­κή άδεια, υπάρ­χουν χρε­ω­στού­με­νες άδειες του 2019 ή και του 2018. Φυσι­κά πολ­λές χιλιά­δες είναι τα χρε­ω­στού­με­να ρεπό σε νοση­λευ­τές, για­τρούς, διοι­κη­τι­κούς, τεχνι­κούς κ.λπ.
  • Η χρη­μα­το­δό­τη­ση του «Ευαγ­γε­λι­σμού» όπως προ­κύ­πτει από τα στοι­χεία του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού κινεί­ται σε επί­πε­δα αυστη­ρής λιτό­τη­τας όπως τα προη­γού­με­να χρό­νια. Κρα­τι­κά κον­δύ­λια της τάξης των 55 εκ. ευρώ και ελά­χι­στα χρη­μα­τι­κά ποσά από τον ΕΟΠΠΥ είναι ανε­παρ­κέ­στα­τα για το μεγα­λύ­τε­ρο νοσο­κο­μείο της χώρας.
  • Το όλο σκη­νι­κό συμπλη­ρώ­νε­ται από τον άκρα­το αυταρ­χι­σμό Διοι­κη­τή και ανα­πλη­ρω­τή που κάθε τρεις και λίγο καλούν σε απο­λο­γία «δι΄ασήμαντον αφορ­μήν» το προ­σω­πι­κό και επι­βάλ­λουν σκαιώ­τα­τα, στέ­ρη­ση μισθού 2 και 5 ή και 10 ημε­ρών! Για παρα­δειγ­μα­τι­σμό λένε. Για να περά­σει η λογι­κή του βούρ­δου­λα, λέμε εμείς.
  • Είναι εξορ­γι­στι­κή η από­φα­ση της Διοί­κη­σης να μην επι­τρα­πεί η είσο­δος στο νοσο­κο­μείο σε όσους επι­σκέ­πτες έχουν πυρε­τό. Που θα πάνε αυτοί; Μήπως λει­τουρ­γούν σε 24ωρη βάση πολ­λά κέντρα υγεί­ας, για να απο­συμ­φο­ρη­θούν τα νοσο­κο­μεία; Η λογι­κή αυτής της από­φα­σης λέει: μακριά από «το δικό μας» νοσο­κο­μείο και μετά στην τύχη σας! Ενώ θα έπρε­πε να τους παρα­πέ­μπει άμε­σα σε Κ.Υ. Λογι­κή στρου­θο­κα­μή­λου. Για την Π.Φ.Υ. δεν υπάρ­χει καμ­μιά βια­σύ­νη! Υπάρ­χει όμως για την τοπο­θέ­τη­ση καμε­ρών σε διά­φο­ρους χώρους του νοσο­κο­μεί­ου για να παρα­κο­λου­θεί τους «ύπο­πτους εργαζόμενους».

 

Συνά­δελ­φοι

Αντι­με­τω­πί­σα­με με γεν­ναιό­τη­τα και αυτο­θυ­σία την παν­δη­μία και τις δυσκο­λί­ες. Μεί­να­με ΟΡΘΙΟΙ και ΔΥΝΑΤΟΙ! Ο λαός αγκά­λια­σε την προ­σπά­θειά μας. Οι κυβερ­νή­σεις δια­χρο­νι­κά μας εγκα­τέ­λει­ψαν. Η τωρι­νή κυβέρ­νη­ση κάνει κάτι ακό­μα χει­ρό­τε­ρο. Μας λοι­δο­ρεί στην πρά­ξη, χει­ρο­κρο­τώ­ντας μας ταυ­τό­χρο­να ψεύ­τι­κα. Υπα­κού­ει στους tour operators στους μεγα­λο­ξε­νο­δό­χους, στις οδη­γί­ες της ΕΕ και του κεφα­λαί­ου. Ότι και να μας πουν οι κυβερ­νή­σεις  τωρι­νές και προη­γού­με­νες και οι υπάλ­λη­λοί τους, όσες εκδο­χές κι αν μας ανα­λύ­σουν οι ειδι­κοί επι­στή­μο­νες, ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την προ­σφο­ρά μας στον ασθε­νή και ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

 

Αύγου­στος 2020

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο