Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Ιράν “γελάει” με τον Ντόναλντ Τραμπ

«Πλανητάρχης» της παιδικότητας

trump1

Ο Ντό­ναλντ Τραμπ ξεπερ­νά εύκο­λα τα όρια και ξεχνά πολ­λές φορές ότι είναι ενή­λι­κας που κατέ­χει ένα κορυ­φαίο πολι­τι­κό αξί­ω­μα. Από το γεγο­νός αυτό εμπνεύ­στη­κε κι ο δημιουρ­γός της συγκε­κρι­μέ­νης γελοιο­γρα­φί­ας που εκτί­θε­ται στο πλαί­σιο διε­θνούς δια­γω­νι­σμού στην Τεχεράνη.

Με μύτη Πινόκιο

trump2

Ο Ντο­ναλντ Τραμπ δια­στρε­βλώ­νει συχνά την αλή­θεια και την παρου­σιά­ζει όπως τον βολεύ­ει. Γι’ αυτό και αυτή η γελοιο­γρα­φία απει­κο­νί­ζει τον Πρό­ε­δρο των ΗΠΑ με τη μύτη του Πινό­κιο. Πάνω στη μύτη του κάθο­νται που­λά­κια που μοιά­ζουν με το λογό­τυ­πο του twitter. Το πρώ­το που­λά­κι κου­βα­λά μια βόμβα.

Το λογότυπο του twitter με το πρόσωπο του Τραμπ

trump3

Είναι γνω­στό ότι ο Τραμπ έχει μια ιδιαί­τε­ρη προ­τί­μη­ση στο twitter. Μέσω αναρ­τή­σε­ών του στο συγκε­κρι­μέ­νο μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης προ­σβάλ­λει σχε­δόν καθη­με­ρι­νά δημο­σιο­γρά­φους, πολι­τι­κούς του αντι­πά­λους καθώς και μειο­νό­τη­τες. Έτσι στη συγκε­κρι­μέ­νη γελοιο­γρα­φία βλέ­που­με το λογό­τυ­πο του twitter να έχει το πρό­σω­πο του Τραμπ.

Ο Τραμπ και το Τείχος

trump4
Σύμ­φω­να με στοι­χεία των διορ­γα­νω­τών υπο­βλή­θη­καν 1.614 γελοιο­γρα­φί­ες για το δια­γω­νι­σμό και μέσα σ’ αυτές δύο από τις ΗΠΑ. Οι γελοιο­γρά­φοι μέσω των σκί­τσων τους κατα­στούν σαφές για­τί θεω­ρούν τον Πρό­ε­δρο των ΗΠΑ επι­κίν­δυ­νο. Τα σχέ­δια του Τραμπ για την έγερ­ση ενός Τεί­χους στα σύνο­ρα με το Μεξι­κό είναι θέμα πολ­λών γελοιο­γρα­φιών, όπως και αυτής της γελοιο­γρα­φί­ας από την Κούβα.

Χαμογέλα Μελάνια

trump5
Είναι ευτυ­χι­σμέ­νο το ζεύ­γος Τραμπ; Οι θεω­ρί­ες για το γάμος του Τραμπ και της Μελά­νια δίνουν και παίρ­νουν. Το γεγο­νός ότι η Μελά­νια έχει αρνη­θεί δημό­σια πολ­λές φορές να κρα­τή­σει το χέρι του Προ­έ­δρου έχει συζη­τη­θεί αρκε­τά. Αυτό το σκί­τσο ενός σχε­δια­στή από την Ιτα­λία απει­κο­νί­ζει τον Τραμπ να ανα­γκά­ζει την σύζυ­γό του να χαμογελάσει.

“Το κράτος είμαι εγώ”

trump6
Οι διορ­γα­νω­τές έχουν τρα­βή­ξει γενι­κό­τε­ρα τα βλέμ­μα­τα του κοι­νού συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­ντας σε άλλους δια­γω­νι­σμούς πολ­λά αμφι­λε­γό­με­να θέμα­τα, όπως για παρά­δειγ­μα το Ολο­καύ­τω­μα και την τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση Ισλα­μι­κό Κρά­τος. Αυτή η γελοιο­γρα­φία απο­τυ­πώ­νει τον τρό­πο που βλέ­πει ο Τραμπ τον ευα­τό του σε σχέ­ση με τη χώρα του: αντί της εθνι­κής σημαί­ας κυμα­τί­ζει ο ίδιος.

Επιτρέπεται η κριτική

trump7

Ο Ιράν δεν απο­τε­λεί παρά­δειγ­μα ελεύ­θε­ρης έκφρα­σης. Η συγκε­κρι­μέ­νη έκθε­ση όμως έλα­βε χώρα στην Τεχε­ρά­νη. Η πολι­τι­κή της χώρας επι­τρέ­πει επι­σή­μως να πραγ­μα­το­ποιού­νται δρά­σεις ενα­ντί­ον των ΗΠΑ διό­τι οι σχέ­σεις μετα­ξύ Ιράν και ΗΠΑ περ­νούν μεγά­λη κρίση.

Ο νικητής του διαγωνισμού

trump8
Ο Χάντι Ασά­ντι από το Ιράν είναι ο νικη­τής του δια­γω­νι­σμού γελοιο­γρα­φί­ας της Τεχε­ρά­νης. Στη γελοιο­γρα­φία του έχει σχε­διά­σει τον Τραμπ να φορά ένα κοστού­μι με χαρ­το­νο­μί­σμα­τα του δολα­ρί­ου και τα μαλ­λιά του να παίρ­νουν φωτιά. Για το σχέ­διο αυτό ο νικη­τής έλα­βε χρη­μα­τι­κό βρα­βείο ύψους 1.500 δολαρίων.

 

Πηγή: Deutsche Welle

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο