Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Ισραήλ συμμαχεί με τους υμνητές των συνεργατών των Ναζί της Ανατολικής Ευρώπης

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Η δήλω­ση της υπουρ­γού Πολι­τι­σμού του Ισρα­ήλ πως «είναι περή­φα­νη πως είναι φασί­στρια» που ανάρ­τη­σε πρό­σφα­τα το «Ατέ­χνως», δεν ήταν τυχαία. Όλη η συμπε­ρι­φο­ρά της κυβέρ­νη­σης και με τις συνερ­γα­σί­ες που επι­διώ­κει δεί­χνει πως αυτός είναι ο πραγ­μα­τι­κός προ­σα­να­το­λι­σμός της. Έτσι με ευκο­λία ξεχνά­ει την γενο­κτο­νία που υπέ­στη­σαν εκα­τομ­μύ­ρια Εβραί­οι και συνερ­γά­ζε­ται με τους υμνη­τές των δολο­φό­νων τους.

Στις 29 Γενά­ρη ο πρω­θυ­πουρ­γός του Ισρα­ήλ Νετα­νιά­χου καλω­σό­ρι­σε με θέρ­μη τον πρω­θυ­πουρ­γό της Λιθουα­νί­ας έναν από τους ανθρώ­πους που έχει επι­δεί­ξει μεγά­λη θέλη­ση στην δια­στρέ­βλω­ση της ιστο­ρι­κής πραγ­μα­τι­κό­τη­τας του Ολο­καυ­τώ­μα­τος. Αυτά σχο­λιά­ζει το Associated Press στις 30 Ιανουαρίου.

Η Λιθουα­νία είναι από τις χώρες που δια­στρε­βλώ­νο­ντας την ιστο­ρία επι­διώ­κει να μειώ­σει την ενο­χή των υπευ­θύ­νων για την γενο­κτο­νία των Εβραί­ων και αντί­θε­τα να κάνει ήρω­ες τους αντι­σο­βιε­τι­κούς εθνι­κι­στές που εμπλέ­κο­νται στις μαζι­κές δολο­φο­νί­ες των Εβραί­ων. Πολ­λοί στο Ισρα­ήλ πιστεύ­ουν πως ο Νετα­νιά­χου προ­δί­δει την μνή­μη των θυμά­των με τις συμ­μα­χί­ες όλων των ακρο­δε­ξιών κυβερ­νή­σε­ων της Ανα­το­λι­κής Ευρώπης.

Θυμί­ζου­με πως η Λιθουα­νία είναι από τις ηγε­τι­κές δυνά­μεις για την δημιουρ­γία κοι­νής μέρας μνή­μης για τα θύμα­τα του ολο­κλη­ρω­τι­σμού χωρίς διά­κρι­ση και για τα θύμα­τα των Ναζί αλλά και αυτών που πολέ­μη­σαν και έχα­σαν την ζωή τους πολε­μώ­ντας τους Ναζί. Θέσπι­σε νομο­θε­σία που απα­γο­ρεύ­ει την κυκλο­φο­ρία βιβλί­ων που απο­τε­λούν «παρα­μόρ­φω­ση της λιθουα­νι­κής Ιστο­ρί­ας» όταν περι­γρά­φουν με επι­χει­ρή­μα­τα την συνερ­γα­σία της τότε ηγε­σί­ας της Λιθουα­νί­ας με τους Ναζί.

Πρό­σφα­τα αρνή­θη­κε να απο­κα­θη­λώ­σει πινα­κί­δες εορ­τα­σμού του Αντι­σο­βιε­τι­κού «ήρωα» των σημε­ρι­νών Ναζί, Jonas Noreika παρά τις απο­κα­λύ­ψεις από την ίδια του την εγγο­νή Silvia Foti ότι συμ­με­τεί­χε στις δολο­φο­νί­ες χιλιά­δων Εβραίων.

200.000 Εβραί­οι, σχε­δόν όλοι, έχα­σαν την ζωή τους στην Λιθουα­νία με την φιλο­να­ζι­στι­κή κυβέρ­νη­ση να παί­ζει τον πρω­τα­γω­νι­στή στην δίω­ξη και σύλ­λη­ψή τους.

Όταν πέρυ­σι ο Νετα­νιά­χου ήταν σε επί­σκε­ψη στην Λιθουα­νία επαί­νε­σε τον πρω­θυ­πουρ­γό Saulius Skvernelis για «τα μεγά­λα βήμα­τα που έκα­νε για να τιμή­σει την μνή­μη των θυμά­των του Ολο­καυ­τώ­μα­τος και την κατα­πο­λέ­μη­ση του αντι­ση­μι­τι­σμού». Όλα αυτά αντη­χούν σαν ειρω­νεία και υπο­κρι­σία στην μνή­μη των θυμά­των αλλά δεν είναι τα μόνα.

palestina3

Ο επι­κε­φα­λής Efraim Zuroff της οργά­νω­σης της δίω­ξης Ναζί, Simon Wiesenthal ξεσπά­ει « Όλα αυτά είναι ασυγ­χώ­ρη­τα. Είναι σαν να υμνείς την Κου Κλουξ Κλαν για την βελ­τί­ω­ση των φυλε­τι­κών δια­φο­ρών στον Νότο των ΗΠΑ. Πρέ­πει να πού­με την αλή­θεια. Την οφεί­λου­με στα θύματα».

Η επί­σκε­ψη του Skvernelis έρχε­ται μία εβδο­μά­δα μετά την επί­σκε­ψη του Προ­έ­δρου Πορο­σέν­κο της Ουκρα­νί­ας. Της χώρας που ανα­κή­ρυ­ξε ημέ­ρα εθνι­κής αργί­ας τα γενέ­θλια του συνερ­γά­τη των Ναζί Stepan Bandera.

Οι δυνά­μεις του Bandera πολέ­μη­σαν στο πλευ­ρό των Ναζί ενα­ντί­ον της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης και δολο­φό­νη­σαν χιλιά­δες Εβραίων.

Την ίδια στιγ­μή που ο Πορο­σέν­κο επι­σκε­πτό­ταν το Ισρα­ήλ με τιμές, γινό­ταν στο Κίε­βο τα απο­κα­λυ­πτή­ρια του μνη­μεί­ου ενός άλλου δολο­φό­νου Εβραί­ων του Symon Petliura τα στρα­τεύ­μα­τα του οποί­ου εμπλέ­κο­νται σε πογκρόμ δολο­φο­νιών του­λά­χι­στον 50.000 Εβραί­ων μετά το τέλος του Α’Παγκοσμίου πολέμου!

Η προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης του Νετα­νιά­χου για συμ­μα­χία με τις ακρο­δε­ξιές και στη­ριγ­μέ­νες και από φασί­στες κυβερ­νή­σεις γίνε­ται για να δημιουρ­γή­σει συμ­μά­χους για την αντι­με­τώ­πι­ση της κρι­τι­κής που δέχε­ται στον ΟΗΕ και σε άλλους διε­θνείς οργα­νι­σμούς για την δολο­φο­νι­κή της πολι­τι­κή απέ­να­ντι στους Παλαι­στί­νιους, υπο­στη­ρί­ζουν οι αναλυτές.

Ο Νετα­νιά­χου θυμά­ται το Ολο­καύ­τω­μα όταν κάνει κρι­τι­κή στο Ιράν και εθε­λο­τυ­φλεί όταν συνα­ντά τους υμνη­τές του Ολο­καυ­τώ­μα­τος αλλά και ομοϊ­δε­ά­τες του.

«Όχι μόνο καλύ­πτει τους αντι­ση­μι­τι­στές αλλά νομι­μο­ποιεί τον αντι­ση­μι­τι­σμό και είναι στο όριο να αρνη­θεί το Ολοκαύτωμα.

Ενι­σχύ­ει έτσι και τους δεσμούς του με κοι­νούς συμ­μά­χους των ΗΠΑ» ισχυ­ρί­ζο­νται οι αντί­πα­λοί του στο Ισραήλ.

Ο Νετα­νιά­χου έχει δια­μορ­φώ­σει μια στε­νή συμ­μα­χία και με τον Πρω­θυ­πουρ­γό της Ουγ­γα­ρί­ας Βίκτορ Όρμπαν, που έχει απο­δώ­σει έπαι­νο στον Miklos Horthy, αντι­βα­σι­λέα της Ουγ­γα­ρί­ας τον Β ’ Παγκο­σμί­ου πόλε­μο που εισή­γα­γε αντι­ση­μι­τι­κούς νόμους και συνερ­γά­στη­κε με τους Ναζί.

Υπο­στη­ρί­ζει Μου­σείο με κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση που στα εκθέ­μα­τα του καλύ­πτει το ρόλο των Ούγ­γρων συνερ­γα­τών των Ναζί.

Η Ισραη­λι­νή κυβέρ­νη­ση συνερ­γά­ζε­ται στε­νά και με την πολω­νι­κή κυβέρ­νη­ση παρά την εξαγ­γε­λία αμφι­λε­γό­με­νου νόμου να κατα­δι­κά­ζο­νται όσοι κατη­γο­ρούν Πολω­νούς για εγκλή­μα­τα ενά­ντια στους Εβραί­ους κατά την διάρ­κεια του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου! Αυτό παρό­λο που οι ιστο­ρι­κές πηγές απο­δει­κνύ­ουν την βοή­θεια που παρεί­χαν οι φιλο­να­ζι­στι­κές υπη­ρε­σί­ες της Πολω­νί­ας στην εξό­ντω­ση του­λά­χι­στον 200.000 Εβραίων.

palestina4

Οι πρω­θυ­πουρ­γοί της Ουγ­γα­ρί­ας και Πολω­νί­ας είναι καλε­σμέ­νοι της Ισραη­λι­νής κυβέρ­νη­σης για επι­σκέ­ψεις μέσα στο 2019.

Οι εκκλή­σεις διά­φο­ρων προ­σω­πι­κο­τή­των για ακύ­ρω­ση των επι­σκέ­ψε­ων επει­δή πρό­κει­ται για αντι­ση­μι­τι­στές κατέ­λη­ξε στο να πάρει από­φα­ση το υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο του Ισραή και να κατα­δι­κά­ζει τον «ισλα­μι­κό αντι­ση­μι­τι­σμό και τον αντι­ση­μι­τι­σμό της άκρας αριστεράς»!

Έτσι δίνει συγ­χω­ρο­χάρ­τι σε όλες τις νεο­να­ζι­στι­κές επι­θέ­σεις ενα­ντί­ον Εβραί­ων στην Ευρώ­πη και αλλού αλλά και σε όλους τους φιλο­ρα­τσι­στές κυβερ­νή­τες που συμμαχεί.

Δεν περι­μέ­νει κανείς κάποια άλλη πολι­τι­κή από το κρά­τος δολο­φό­νο που ψάχνει στη­ρίγ­μα­τα ακό­μη και στις φιλο­να­ζι­στι­κές δυνά­μεις, απο­δει­κνύ­ο­ντας και την δική του ιδε­ο­λο­γι­κή βάση για να συντρί­ψει με την σει­ρά του τους Παλαι­στί­νιους και να τους αρπά­ξει την πατρί­δα τους.

Δεν φαί­νε­ται να υπάρ­χουν όρια στην δολο­φο­νι­κή και ρατσι­στι­κή μανία του Ισρα­ήλ. Συγκρί­νε­ται μόνο με την μανία που έδει­ξαν οι διώ­κτες και δολο­φό­νοι των προ­γό­νων τους.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο