Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το καλοκαίρι η αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας

Την υπό­σχε­ση να ξεκι­νή­σουν το καλο­καί­ρι οι εργα­σί­ες για την ανα­στή­λω­ση του Γεφυ­ριού της Πλά­κας έδω­σαν στη συνε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής Παρα­κο­λού­θη­σης για την ανα­στή­λω­ση του ιστο­ρι­κού γεφυ­ριού, τη Δευ­τέ­ρα, στο γρα­φείο της υπουρ­γού Πολι­τι­σμού Λυδί­ας Κονιόρ­δου, στην Αθήνα.

Στην Επι­τρο­πή εξε­τά­στη­κε η πορεία των εργα­σιών για την ανα­στή­λω­ση, παρου­σία της υπουρ­γού, του γενι­κού γραμ­μα­τέα Υπο­δο­μών Γιώρ­γου Δέδε, του δημάρ­χου Βορεί­ων Τζου­μέρ­κων Γιάν­νη Σεντε­λέ, του περι­φε­ρειάρ­χη Ηπεί­ρου Αλέ­ξαν­δρου Καχρι­μά­νη και εκπρο­σώ­πων από τη γενι­κή γραμ­μα­τεία Νεω­τέ­ρων Μνη­μεί­ων, του ΤΕΕ Τμή­μα­τος Ηπεί­ρου και του Ε.Μ.Π.

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε, παρα­δό­θη­κε από τον μελε­τη­τή στο Υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού η Στα­τι­κή — Αρχι­τε­κτο­νι­κή Μελέ­τη του έργου της ανα­στή­λω­σης, η οποία θα εγκρι­θεί από το Κεντρι­κό Συμ­βού­λιο Νεω­τέ­ρων Μνη­μεί­ων, μέσα στο πρώ­το δεκα­πεν­θή­με­ρο του Ιανουα­ρί­ου. Μετά την έγκρι­ση, θα ξεκι­νή­σουν οι δια­δι­κα­σί­ες ανά­θε­σης του έργου, έτσι ώστε μέχρι την άνοι­ξη να έχει ανα­κη­ρυ­χθεί ο ανά­δο­χος και το καλο­καί­ρι να ξεκι­νή­σουν οι εργασίες.

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση εκτε­λέ­στη­καν οι εργα­σί­ες στε­ρέ­ω­σης και ενί­σχυ­σης του δυτι­κού μεσό­βα­θρου και του δυτι­κού βάθρου του Γεφυ­ριού, κατά τους μήνες Σεπτέμ­βριο και Οκτώβριο.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο