Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη την εξαίρετη ηθοποιό Ανέζα Παπαδοπούλου

Το ΚΚΕ απο­χαι­ρε­τά με θλί­ψη την εξαί­ρε­τη ηθο­ποιό Ανέ­ζα Παπα­δο­πού­λου «που ανέ­δει­ξε με τις ερμη­νεί­ες της τις “μυστι­κές” φωτο­σκιά­σεις της θεα­τρι­κής και κινη­μα­το­γρα­φι­κής πράξης».

«Έχο­ντας ξεκι­νή­σει με μια εξαι­ρε­τι­κή παρου­σία, ως Πόλυ Πήτσαμ, στην ιστο­ρι­κή παρά­στα­ση της “Όπε­ρας της Πεντά­ρας” του Μπ. Μπρέχτ σε σκη­νο­θε­σία Νίκου Κούν­δου­ρου στο ΚΘΒΕ, η Ανέ­ζα Παπα­δο­πού­λου συνέ­χι­σε το μακρύ ταξί­δι της στη θεα­τρι­κή σκη­νή με σπου­δαί­ες συνεργασίες.

Εμβλη­μα­τι­κή ήταν η ενσάρ­κω­ση του ρόλου της ως μάνας της Μόσχας και της Όρσας στην βρα­βευ­μέ­νη ται­νία του Παντε­λή Βούλ­γα­ρη «Μικρά Αγγλία» (2015), από το βιβλίο της Ιωάν­νας Καρυστιάνη.

“Φαί­δρα” του Ευρι­πί­δη, του Ρακί­να, του Γ. Ρίτσου, Εκά­βη στις “Τρω­ά­δες”, άλλοι σπου­δαί­οι ρόλοι, και δια­χρο­νι­κή η υπεν­θύ­μι­ση με τη φωνή της Ανέ­ζας Παπα­δο­πού­λου ως Γουί­νι στις «Ευτυ­χι­σμέ­νες μέρες» του Σάμιου­ελ Μπέ­κετ, πριν πέσει η αυλαία: “Ναι, η ζωή υπο­θέ­τω, δεν υπάρ­χει άλλη λέξη”» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους της.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο