Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για την απώλεια του Στ. Σεραφείδη

Το ΚΚΕ απο­χαι­ρε­τά με βαθιά θλί­ψη τον παλαί­μα­χο τερ­μα­το­φύ­λα­κα της ΑΕΚ Στέ­λιο Σερα­φεί­δη, ο οποί­ος τον τελευ­ταίο χρό­νο έδι­νε σκλη­ρή και παλι­κα­ρί­σια μάχη με τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα υγεί­ας που αντι­με­τώ­πι­ζε, σημειώ­νε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του γρα­φεί­ου Τύπου της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του κόμματος.

«Παι­δί της Κατο­χής ήρθε σ’ επα­φή από τα παι­δι­κά του χρό­νια με τις αξί­ες και τα ιδα­νι­κά του αγώ­να, με τις ιδέ­ες και την πάλη του ΚΚΕ. Η αγω­νι­στι­κή του στά­ση απο­τε­λεί παρά­δειγ­μα αθλη­τή. Με το ίδιο πάθος, ανι­διο­τέ­λεια και ψυχι­κή δύνα­μη που αγω­νί­ζο­νταν μέσα στο γήπε­δο, πάλευε και έξω από τις γραμ­μές του, υπε­ρα­σπι­ζό­με­νος το δίκιο.

Σε όλη την καριέ­ρα του αγω­νί­στη­κε στην ΑΕΚ, από το 1953 μέχρι το 1972, μετρώ­ντας 243 συμ­με­το­χές και κατα­κτώ­ντας τρία πρω­τα­θλή­μα­τα και ισά­ριθ­μα Κύπελ­λα Ελλάδας.

Ακό­μη και μετά το τέλος της καριέ­ρας του έμει­νε κοντά στον σύλ­λο­γο, υπήρ­ξε για χρό­νια προ­πο­νη­τής τερ­μα­το­φυ­λά­κων, μέχρι και το 1995. Συνέ­χι­σε στις ακα­δη­μί­ες του συλ­λό­γου, ενώ πρό­σφα­τα ασχο­λή­θη­κε με την ομά­δα ποδο­σφαί­ρου σάλας του σωματείου.

Επί­σης, υπήρ­ξε πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Παλαι­μά­χων Ποδο­σφαι­ρι­στών της ΑΕΚ», ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ που κλεί­νει εκφρά­ζο­ντας τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και στους οικεί­ους του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο