Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ελαιώνα: Τα περί ανάπτυξης αφορούν τα κέρδη επιχειρηματικών συμφερόντων

Μια άθλια φαβέ­λα για χιλιά­δες ξερι­ζω­μέ­νους με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων ήταν ο Ελαιώ­νας σχο­λιά­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη και επι­ση­μαί­νει ότι τα περί ανά­πτυ­ξης αφο­ρούν την κερ­δο­φο­ρία μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμφερόντων.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Η “εικό­να εγκα­τά­λει­ψης και παρακ­μής” του Ελαιώ­να, για την οποία μίλη­σε ο κύριος Μητσο­τά­κης σήμε­ρα, δεν έπε­σε από τον ουρα­νό. Ήταν η άθλια φαβέ­λα για χιλιά­δες ξερι­ζω­μέ­νους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, που δια­μορ­φώ­θη­κε μ’ ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων. Σήμε­ρα, πολ­λοί από τους ανθρώ­πους αυτούς μένουν άστε­γοι ή μετα­φέ­ρο­νται σε άλλες άθλιες υπερ­δο­μές-φυλα­κές, ενώ για δεκά­δες παι­διά δια­κό­πτε­ται από­το­μα η φοί­τη­σή τους στο σχο­λείο χωρίς καμία δια­σφά­λι­ση της συμ­με­το­χής τους στην εκπαι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία για το μέλλον.

Όσο για την “εικό­να της ανά­πτυ­ξης και της δημιουρ­γί­ας” που θα έρθει, αυτή δεν αφο­ρά τις πραγ­μα­τι­κές ανά­γκες των κατοί­κων και εργα­ζο­μέ­νων της Αθή­νας, αλλά την κερ­δο­φο­ρία μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμφερόντων.»

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο