Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για την καταστροφή σοβιετικού μνημείου στη Λετονία: «Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία της Ευρώπης!»

«Η αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη του Κόκ­κι­νου Στρα­τού δεν μπο­ρεί να σβη­στεί! Κάτω τα χέρια από τα αντι­φα­σι­στι­κά μνη­μεία της Ευρώ­πης!» τονί­ζε­ται στην ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατα­στρο­φή του αντι­φα­σι­στι­κού μνη­μεί­ου στη Ρήγα της Λετο­νί­ας στις 23 Αυγούστου. 

Ανα­φέ­ρει:

«Η από­φα­ση των αρχών της Λετο­νί­ας και της πόλης της Ρίγας να κατα­στρέ­ψουν ολό­κλη­ρο το σύμπλεγ­μα του αντι­φα­σι­στι­κού μνη­μεί­ου, που βρί­σκο­νταν σε κεντρι­κό σημείο της Λετο­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας και αφο­ρού­σε την απε­λευ­θέ­ρω­ση της Ρίγας από τους φασί­στες κατα­κτη­τές, απο­τε­λεί ένα ακό­μη βήμα στην κατεύ­θυν­ση του ξανα­γρα­ψί­μα­τος της Ιστο­ρί­ας. Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σε μια χώρα όπου εφαρ­μό­ζο­νται αντι­κομ­μου­νι­στι­κές διώ­ξεις και η οποία ήδη έχει προ­χω­ρή­σει στη δικαί­ω­ση των συνερ­γα­τών των ναζί, των ναζι­στι­κών “λεγε­ώ­νων”, που πλέ­ον κάθε χρό­νο παρε­λαύ­νουν επίσημα.

Η καμπά­νια αυτή, που έχει τη “σφρα­γί­δα” της ΕΕ και των κυβερ­νή­σε­ών της και “σερ­βί­ρε­ται” με το ιδε­ο­λό­γη­μα της “πάλης με τον ολο­κλη­ρω­τι­σμό” και της ανι­στό­ρη­της ταύ­τι­σης κομ­μου­νι­σμού — φασι­σμού, στο­χεύ­ει στις συνει­δή­σεις της νέας γενιάς. Θέλει να σβή­σει την ηρω­ι­κή συμ­βο­λή του σοβιε­τι­κού λαού και του Κόκ­κι­νου Στρα­τού στη συντρι­βή του φασι­στι­κού τέρα­τος, που ήταν γέν­νη­μα – θρέμ­μα του καπιταλισμού.

Η νέα έντα­ση που λαμ­βά­νει αυτή η επι­χεί­ρη­ση, αξιο­ποιεί τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία ανά­με­σα στις δυνά­μεις του ευρω­α­τλα­ντι­σμού και τη Ρωσία και προ­σπα­θεί να ταυ­τί­σει την απα­ρά­δε­κτη ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία και την συμπε­ρι­φο­ρά της καπι­τα­λι­στι­κής Ρωσί­ας που προ­έ­κυ­ψε από την αντε­πα­νά­στα­ση, με τη Σοβιε­τι­κή Ένω­ση και την ένδο­ξη αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη.

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τις αρχές της Λετο­νί­ας για την κατα­στρο­φή του αντι­φα­σι­στι­κού μνη­μεί­ου και εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του με όσους αγω­νί­ζο­νται για να μην περά­σει ο αντι­κομ­μου­νι­σμός και αντισοβιετισμός.

Η αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη του Κόκ­κι­νου Στρα­τού δεν μπο­ρεί να σβηστεί!

Κάτω τα χέρια από τα αντι­φα­σι­στι­κά μνη­μεία της Ευρώπης!»

Λετο­νία: Γκρε­μί­ζουν μνη­μείο του Κόκ­κι­νου Στρα­τού με πρό­φα­ση… τον πόλε­μο στην Ουκρανία!

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο