Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για τις σημερινές επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης

Ακέ­ραια η ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης, τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επι­θέ­σεις της αστυ­νο­μί­ας σε βάρος κατοί­κων της Νέας Σμύρ­νης και καλεί το λαό να διεκ­δι­κή­σει μέτρα για την προ­στα­σία της υγεί­ας και να ορθώ­σει το αγω­νι­στι­κό του ανά­στη­μα στην έντα­ση της κατα­στο­λής που συνο­δεύ­ει την αντι­λαϊ­κή πολιτική.

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ φέρει ακέ­ραια την ευθύ­νη για τις σημε­ρι­νές επι­θέ­σεις αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων σε βάρος κατοί­κων της Νέας Σμύρ­νης, τόσο το μεση­μέ­ρι, όσο και το από­γευ­μα, ύστε­ρα από τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες για την απρό­κλη­τη αστυ­νο­μι­κή βία.

Για την κυβέρ­νη­ση από ό,τι φαί­νε­ται, μπρο­στά στην έξαρ­ση της παν­δη­μί­ας, δεν χρειά­ζε­ται στή­ρι­ξη του δημο­σί­ου συστή­μα­τος υγεί­ας, δεν χρειά­ζο­νται δωρε­άν τεστ και αυξη­μέ­να μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς και τα μέσα μετα­φο­ράς, αλλά αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις να εκφο­βί­ζουν περα­στι­κούς, αθλού­με­νους και οικο­γέ­νειες με μικρά παι­διά, τρο­μο­κρα­τία και αυταρ­χι­σμός για να μην κου­νιέ­ται φύλλο.

Η κατα­στο­λή, τα καθη­με­ρι­νά περι­στα­τι­κά αστυ­νο­μι­κής βίας, οι ‑στρα­τιω­τι­κού χαρα­κτή­ρα- περι­πο­λί­ες αστυ­νο­μι­κών σωμά­των σε γει­το­νιές και πλα­τεί­ες, είναι συνει­δη­τή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή και απο­τέ­λε­σμα όλης της προ­σπά­θειας ενο­χο­ποί­η­σης του λαού για την εξέ­λι­ξη της πανδημίας.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να διεκ­δι­κή­σει εδώ και τώρα μέτρα για την προ­στα­σία της υγεί­ας και των δικαιω­μά­των του, να ορθώ­σει το αγω­νι­στι­κό του ανά­στη­μα στην έντα­ση της κατα­στο­λής που συνο­δεύ­ει την αντι­λαϊ­κή πολιτική.»

Αστυ­νο­μι­κή βία: Σύμ­φυ­τη με την εξου­σία του κεφαλαίου

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο