Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ ζητά τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών — Η κυβέρνηση το απορρίπτει

Στην κυνι­κή ομο­λο­γία ότι οι νεο­διό­ρι­στοι εκπαι­δευ­τι­κοί στην Ειδι­κή αγω­γή δεν θα μονι­μο­ποι­η­θούν εάν πρώ­τα δεν αξιο­λο­γη­θούν, προ­χώ­ρη­σε η υφυ­πουρ­γός Παι­δεί­ας Ζέτα Μακρή, απα­ντώ­ντας στη σχε­τι­κή Επί­και­ρη Ερώ­τη­ση του βου­λευ­τή του ΚΚΕ Γιάν­νη Δελή που συζη­τή­θη­κε σήμε­ρα στην Βουλή.

Η υφυ­πουρ­γός κυνι­κά ξεκα­θά­ρι­σε πως το υπουρ­γείο έχει δώσει εντο­λή να μην εκδο­θούν οι σχε­τι­κές πρά­ξεις μονι­μο­ποί­η­σης έως ότου αξιο­λο­γη­θούν οι εκπαι­δευ­τι­κοί, στην τρέ­χου­σα σχο­λι­κή χρο­νιά. Μάλι­στα, εάν δεν αξιο­λο­γη­θούν θετι­κά, δεν θα μονι­μο­ποι­η­θούν αλλά θα επα­να­λά­βουν τη δια­δι­κα­σία, όπως είπε.

Τα νέα εμπό­δια που θέτει η κυβέρ­νη­ση στη μονι­μο­ποί­η­ση εκπαι­δευ­τι­κών της Ειδι­κής Αγω­γής, λόγω της αξιο­λό­γη­σης, κατήγ­γει­λε από την πλευ­ρά του ο Γιάν­νης Δελής προ­σθέ­το­ντας πως και αυτή η περί­πτω­ση, απο­δει­κνύ­ει ότι πως η αξιο­λό­γη­ση όπως την εννο­εί και την εφαρ­μό­ζει η κυβέρ­νη­ση, απο­τε­λεί εμπό­διο στο δικαί­ω­μα της μόνι­μης και στα­θε­ρής δου­λειάς και όχι εργα­λείο βελ­τί­ω­σης της εκπαι­δευ­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας, όπως δια­τει­νό­ταν η κυβέρ­νη­ση στη διάρ­κεια της σχε­τι­κής συζή­τη­σης, κατήγ­γει­λε ο Γ. Δελής. «Είναι εργα­λείο πει­θάρ­χη­σης και υπο­τα­γής των εκπαι­δευ­τι­κών στην πολι­τι­κή σας, αλλιώς μπο­ρεί να μην μονι­μο­ποι­η­θούν» επι­σή­μα­νε και χαρα­κτή­ρι­σε ως «ψυχρο­λου­σία» την τοπο­θέ­τη­ση της κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι στους εργα­ζό­με­νους που εδώ και 15 χρό­νια εργά­ζο­νται είτε ως ανα­πλη­ρω­τές είτε ως συμ­βα­σιού­χοι, οργώ­νο­ντας ολό­κλη­ρη την χώρα για να καλύ­πτουν τα κενά στο διδα­κτι­κό προσωπικό.

Η Ερώ­τη­ση αφο­ρά εκπαι­δευ­τι­κούς που έχουν διο­ρι­στεί από το 2020, ωστό­σο μέχρι σήμε­ρα δεν έχουν εκδο­θεί οι δια­πι­στω­τι­κές πρά­ξεις μονι­μο­ποί­η­σής τους, δημιουρ­γώ­ντάς τους ανη­συ­χία και ανα­σφά­λεια σχε­τι­κά με το εργα­σια­κό τους καθεστώς.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο