Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ θα καταθέσει ρύθμιση για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας σχετικά με τη διαφημιστική δαπάνη σε ΜΜΕ

«Το ΚΚΕ επα­νει­λημ­μέ­να έχει τονί­σει ότι τα μηνύ­μα­τα που σχε­τί­ζο­νται με την προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας, πόσω μάλ­λον με μια παν­δη­μία, θα πρέ­πει να είναι δωρε­άν και να μην μετα­δί­δο­νται με όρους δια­φη­μι­στι­κής καμπάνιας.

Σε κάθε περί­πτω­ση η όποια δαπά­νη για πλη­ρω­μή δια­φή­μι­σης στα ΜΜΕ θα πρέ­πει να γίνε­ται με όρους πλή­ρους δια­φά­νειας και αντι­κει­με­νι­κών κρι­τη­ρί­ων, χωρίς απα­ρά­δε­κτους απο­κλει­σμούς και χωρίς επι­δό­τη­ση ανύ­παρ­κτων μέσων, που παρα­πέ­μπει σε συναλλαγή.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ έχει τερά­στια ευθύ­νη για τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση και πρέ­πει άμε­σα να δώσει λόγο για τα χρή­μα­τα του ελλη­νι­κού λαού. Χωρίς, φυσι­κά, αυτό να αθω­ώ­νει προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις, που ακο­λού­θη­σαν παρό­μοιες πρα­κτι­κές κι αξιο­ποί­η­σαν ίδια μέσα.

Το ΚΚΕ προ­τί­θε­ται άμε­σα να κατα­θέ­σει ρύθ­μι­ση στη Βου­λή για την αυστη­ρο­ποί­η­ση της σχε­τι­κής νομο­θε­σί­ας, έτσι ώστε τα πλή­ρη στοι­χεία κάθε δια­φη­μι­στι­κής δαπά­νης που δια­νέ­με­ται σε ΜΜΕ και γίνε­ται από υπουρ­γεία, φορείς του δημό­σιου κι ευρύ­τε­ρου δημό­σιου τομέα, των ΔΕΚΟ κλπ, να δημο­σιεύ­ο­νται αμέ­σως κι υπο­χρε­ω­τι­κά, για να είναι γνω­στό ποιος πήρε και τι. Η μη συμ­μόρ­φω­ση θα συνε­πά­γε­ται κυρώ­σεις για τους υπευ­θύ­νους και τα ποσά θα ανα­ζη­τού­νται. Η ρύθ­μι­ση αυτή θα έχει ανα­δρο­μι­κή ισχύ, έτσι ώστε να δοθούν στη δημο­σιό­τη­τα με κάθε λεπτο­μέ­ρεια τα ποσά που δόθη­καν σε ΜΜΕ από το κρά­τος την τελευ­ταία δεκα­ε­τία τουλάχιστον.

Ο καθέ­νας ας ανα­λά­βει τις ευθύ­νες του».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο