Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αφαίρεση και καταστροφή του μνημείου του Νίκου Μπελογιάννη στην πόλη Βρότσλαβ

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει «την αφαί­ρε­ση και κατα­στρο­φή, από τις πολω­νι­κές αρχές, του μνη­μεί­ου του κομ­μου­νι­στή ήρωα Νίκου Μπε­λο­γιάν­νη στην πόλη Βρό­τσλαβ της Πολω­νί­ας» και όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του «η ενέρ­γεια αυτή έρχε­ται λίγο και­ρό μετά την επί­σης προ­κλη­τι­κή κίνη­ση να κατέ­βει η επι­γρα­φή του μνη­μεί­ου για τους τραυ­μα­τί­ες μαχη­τές και μαχή­τριες του Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας, γεγο­νός που δεί­χνει ότι η κυβέρ­νη­ση της Πολω­νί­ας, με τις πλά­τες της ΕΕ, κλι­μα­κώ­νει την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή της επίθεση».

Τονί­ζει ότι «πρό­κει­ται για προ­σβο­λή στους αγώ­νες του λαού μας, ασέ­βεια στη μνή­μη των μαχη­τών του ΔΣΕ, στις οικο­γέ­νειές τους, στους χιλιά­δες απο­γό­νους τους που ζουν στην Ελλά­δα ή παρα­μέ­νουν στην Πολωνία».

Το ΚΚΕ με τον ευρω­βου­λευ­τή του Κώστα Παπα­δά­κη πραγ­μα­το­ποί­η­σε τηλε­φω­νι­κή δια­μαρ­τυ­ρία τόσο στην ελλη­νι­κή πρε­σβεία στη Βαρ­σο­βία, όσο και στην πολω­νι­κή πρε­σβεία στην Αθή­να. Επί­σης, για το ζήτη­μα αυτό ο βου­λευ­τής Γιάν­νης Γκιό­κας επι­κοι­νώ­νη­σε τηλε­φω­νι­κά με τον υπ. Εξω­τε­ρι­κών, Γιώρ­γο Κατρού­γκα­λο, ο οποί­ος δεσμεύ­τη­κε ότι θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει σχε­τι­κό διά­βη­μα, όπως επισημαίνεται.

«Προ­κύ­πτουν μεγά­λα ερω­τη­μα­τι­κά, αφού και για τις δύο αντι­κομ­μου­νι­στι­κές βεβη­λώ­σεις των μνη­μεί­ων, το ΚΚΕ ήταν αυτό που ενη­μέ­ρω­σε την ελλη­νι­κή πρε­σβεία στην Πολω­νία, η οποία και δήλω­σε άγνοια. Ο αντι­κομ­μου­νι­σμός, η προ­σβο­λή στους αγώ­νες και τη θυσία του λαού μας δεν θα περά­σουν» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο