Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την εισβολή της αστυνομίας στο γραφείο και στο σπίτι του Α΄ γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας

Την «προ­κλη­τι­κή και βίαιη εισβο­λή αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων της Ουκρα­νί­ας, στο γρα­φείο του Α΄ γραμ­μα­τέα του ΚΚ Ουκρα­νί­ας Πιότρ Σιμο­νιέν­κο, στις εγκα­τα­στά­σεις του κόμ­μα­τος στο Κίε­βο, καθώς και στο σπί­τι του» καταγ­γέλ­λει σε ανα­κοί­νω­σή του το ΚΚΕ.

«Πρό­κει­ται για απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια που εντάσ­σε­ται στην αντι­κομ­μου­νι­στι­κή εκστρα­τεία, το όργιο διώ­ξε­ων και κατα­στο­λής, που έχει εξα­πο­λύ­σει σε βάρος των κομ­μου­νι­στών της Ουκρα­νί­ας η αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση, η οποία στη­ρί­ζε­ται κι από φασι­στι­κές δυνά­μεις κι απο­λαμ­βά­νει τη στή­ρι­ξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Συνι­στά, δε, πρό­κλη­ση το ότι η εισβο­λή στα γρα­φεία του ΚΚ Ουκρα­νί­ας οργα­νώ­θη­κε την παρα­μο­νή της επε­τεί­ου της Μεγά­λης Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών, της συντρι­βής του ναζι­σμού- φασι­σμού» προ­σθέ­τει το ΚΚΕ, και κατα­λή­γο­ντας τονίζει:

«Σε πεί­σμα όλων όσοι επι­χει­ρούν να παρα­χα­ρά­ξουν την Ιστο­ρία, για να ξεχά­σουν οι λαοί, κυρί­ως οι νεό­τε­ρες γενιές, ο αντι­κομ­μου­νι­σμός δεν θα περά­σει, η ιστο­ρι­κή αλή­θεια θα λάμ­ψει. Κάτω τα χέρια από τους κομ­μου­νι­στές της Ουκρανίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο