Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πρόσκληση, εκ μέρους της κυβέρνησης, της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον σμηναγό Κ. Ηλιάκη

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας καταγ­γέλ­λει «την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, να προ­σκα­λέ­σει τη ναζι­στι­κή-εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή στις εκδη­λώ­σεις μνή­μης και τιμής για τη συμπλή­ρω­ση δώδε­κα χρό­νων, από το θάνα­το του σμη­να­γού Κώστα Ηλιά­κη στην Κάρπαθο».

«Η κυβέρ­νη­ση με αυτές τις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες προ­σκλή­σεις της, προς τους ναζι­στές υπό­δι­κους της Χρυ­σής Αυγής, νομι­μο­ποιεί την παρου­σία τους και τα ναζι­στι­κά και ρατσι­στι­κά κηρύγ­μα­τά τους προς τα στε­λέ­χη και τους στρα­τιώ­τες των Ενό­πλων Δυνά­με­ων» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του κόμ­μα­τος, προ­σθέ­το­ντας πως «οι προ­σκλή­σεις των νοσταλ­γών του Χίτλερ, στις εκδη­λώ­σεις των Ενό­πλων Δυνά­με­ων προ­σβάλ­λουν και όλους εκεί­νους που δια­κα­τέ­χο­νται από το γνή­σιο λαϊ­κό πατριω­τι­σμό. Τα στε­λέ­χη και οι στρα­τιώ­τες των Ενό­πλων Δυνά­με­ων χρειά­ζε­ται απο­φα­σι­στι­κά να απο­μο­νώ­σουν τους ναζι­στές της Χρυ­σής Αυγής».

Το ΚΚΕ επιρ­ρί­πτει ευθύ­νες και στον δήμαρ­χο Καρ­πά­θου, που προ­σκά­λε­σε τη Χρυ­σή Αυγή στις εκδη­λώ­σεις, κατα­λή­γο­ντας στην ανα­κοί­νω­σή του ως εξής: «Ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Μανώ­λης Συντυ­χά­κης κατήγ­γει­λε αυτή την απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση και απο­χώ­ρη­σε από την απο­στο­λή, που διορ­γά­νω­σε το Γενι­κό Επι­τε­λείο Αερο­πο­ρί­ας από την Αθή­να προς την Κάρπαθο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο